Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      turystyka

turystyka

(10 wyników)
    • Turystyka to Twoja pasja? Pracujesz w branży turystycznej?…a może dopiero chcesz zacząć? Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie „Turystyka jutra” – współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – realizowanym przez Fundację „Fundusz Inicjatyw” (FFI) w Lublinie. W ramach projektu zostaną zorganizowane bezpłatne szkolenia: „Fundusze europejskie w turystyce” (40 godz.), w terminie listop...
    • Przyznam, nie pamiętam kiedy czytałem równie wartościowy artykuł o problematyce Roztocza w kontekście turystyki. Polecam ! roztocze.net/newsroom.php/23594_Chłopski_urok_Roztocza_.html Zwierzyniec, kościół pw. Matki Bożej Królowej Polski. Rozpoczyna się nabożeństwo. Ksiądz proboszcz Emil Wojtaś, wita zgromadzonych na mszy św. najpierw turystów, później miejscowych. Wierni ze Zwierzyńca nie mają mu tego za złe. Wiadomo, że ich miasto i okolica żyje z turystów. Chodzi o to, aby przy...
    • Witam, Zapraszam wszystkich zainteresowanych rozwojem branży turystycznej (kwaterodawców, organizacje społeczne, samorządy gmin) do udziału w jednodniowym szkoleniu (które poprowadzę z kolegą), na temat „ŹRÓDŁA FINANSOWANIA PROJEKTÓW TURYSTYCZNYCH” w ramach projektu „TURYSTYKA - WSPÓLNA SPRAWA” Szkolenie obejmuje tematycznie: - dostępne, unijne oraz komercyjne źródła finansowania projektów turystycznych - możliwość otrzymania dotacji na działania turystycz...
    • Zaciągnęłam dzisiaj rodzinkę na targi turystyki Globtarg 2004 w Katowicach. Już przy wejściu na główną halę zostaliśmy obdzieleni ulotkami reklamowymi przez bardzo miłą, uśmiechniętą panią. Pierwszą ulotką, która trafiła nam w ręce był... ZAMOŚĆ I ROZTOCZE!!! Mile zaskoczeni ruszyliśmy na poszukiwanie stoiska przechodząc obok innych promujących różne regiony naszego kraju. Widzieliśmy różnych wystawców ubranych w swoje regionalne stroje, ekspozycje nawiązujące wystrojem do danego ...
    • w nr 22 (3-4 czerwca 2006) piekne zdjęcie Zwierzyńca na okładce a w środku na dwu stronach tekst Bożeny Ulewicz. Mam nadzieję, że po jakimś czasie wstawią ten artykuł też do internetu Fajnie się czyta, polecam :)
    • Zapraszamy inwestorów. O planach inwestycyjnych, turystyce oraz promocji gminy Susiec rozmawiamy z wójtem Franciszkiem Kawą. Tygodnik Tomaszowski: -Jest Pan debiutantem jeżeli chodzi o pracę samorządową, czy mógłby Pan opowiedzieć coś o sobie? Franciszek Kawa: -Jestem absolwentem wychowania plastycznego UMCS w Lublinie, jestem malarzem. Pracowałem przez wiele lat w domu dziecka gdzie byłem wychowawcą i dyrektorem. Byłem również dyrektorem Biura Wystaw Artystycznych w Zamościu. Od ...
    • Trzy tygodnie czerwca spędziłem w Horyńcu penetrując okolice bliższe i dalsze Miła niespodzianką był dla mnie opracowany szlak architektury drewnianej. W samym Horyńcu znajduje się tablica zawierająca wykaz drewnianych cerkwi,kościołów krótki ich opis oraz mapa.Również przy drogach znajdują się drogowskazy do zabytkowych drewnianych cerkwi. Przy samym obiekcie możemy znaleźć krótką historię,charakterystykę architektoniczna itp.Nie wiem tylko dlaczego pominięto cerkwie w Wólce Żmijow...
    • Teraz wypoczynek na wsi jest coraz bardziej modny... bo atrakcyjny i skuteczny. Dlaczego na wieś? Co to jest agroturystyka? Agroturystyka to nowy, szczególny rodzaj turystyki wiejskiej, znanej w Polsce od lat jako wczasy pod gruszą. Jest formą wypoczynku u rolnika, w funkcjonującym gospodarstwie rolnym, gdzie możemy mieszkać, jadać wspólne posiłki z gospodarzami, uczestniczyć w niektórych pracach polowych, obserwować hodowlę zwierząt i produkcję roślinną. Mamy zapewnioną domową a...
    • Rosnąca liczba turystów na Roztoczu, szczególnie w ostatnich latach - to wynik wielu przyczyn. Napewno sama Kraina przyciaga swoją urodą, ale też upowszechnianie turystyki pieszej i rowerowej /dla zdrowia/ wplywa na rosnace zainteresowanie Roztoczem, chyba też Polacy z różnych względów odpoczywają więcej /niż przed kilku laty/ w Polsce z najlepszymi życzeniami dla turystów przebywajacych na Roztoczu i jego mieszkańców. mariusz
    • Witam wszystkich serdecznie. Mam prośbę do wszystkich bywalów forum Roztocze. Moja żonka pisze pracę magisterską z turystyki rejonu Puszczy Solskiej i Lasów Janowskich. Poszukuje wszelkich materiałów z zakresu geografi regionalnej, hydrologii, meteorologii, turystyki tego obszaru itp. Ważne dla nas będą informacje gdzie można zdobyć wszelkie publikacje na ten temat. Może ktoś może nam udostępnić jakieś swoje zbiory. Za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuję. Dodam tylko że...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się