Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      turystyka

turystyka

(13 wyniki)
    • przepraszam ze temat nie popularny ale moze ktos ma ochote sie wypowiedziec... Jak wiadomo 82-letni prezydent Mubarak ma swoje lata, i w przyszlym roku maja sie odbyc wybory. Jak rzady przejmie jego syn to dla nas turystow bedzie "bezpiecznie",ale jak wygra kandydat popierany przez Bractwo Muzułamnskie, ktore chce w Egipcie wprowadzic panstwo islamskie to czy to bedzie mialo jakis wplyw na turystyke? oczywiscie mozemy sobie pogdybac, ale kiedys rozmawialam z pewnym przewodnikiem Egipcja...
    • Czy wybierając się na wycieczkę ( Egipt oczywiście)z biurem które nie jest zarejestrowane w Polskiej Izbie Turystyki ryzykuję więcej niż z biurem, które jest tam zarejestrowane? Co daje fakt, że biuro jest umieszczone w ich wykazie?
    • Zastanawiam się cały czas nad tym, że przecież bardzo duży odsetek Egipcjan pracuje w branży turystycznej. Jeżeli teraz, w wyniku obecnej sytuacji, przyjazdy turystów drastycznie się zmniejszą, co zrobią pracownicy hoteli, miejscowych biur podróży, właściciele straganów, dostawcy produktów żywnościowych itd.....Stracą prace i utrzymanie dla siebie i swoich rodzin. Przecież tych ludzi jest bardzo dużo w Egipcie. W Egipcie jest duże bezrobocie a teraz jest "szansa" na jeszcze większe. Czy uda s...
    • Czy rzeczywiście postrzegana jest jako dziwka i narażona non stop na chamskie zaczepki?
    • wiadomosci.onet.pl/1482547,2678,kioskart.html
    • Oficjalny serwis Biura ds. Turystyki Ambasady Egiptu na forum przyznaje, ze oficjalna cena wizy turystyczne do Egiptu wynosi 15$!!! Niestety robią to jak na razie jedynie na swoim forum informując, że: (cyt.)"Wysłane przez: Biuro ds. Turystyki Ambasady Egiptu Data: 16-05-2005 11:21 Droga Abirko, Ma Pani rację - 15 $ to oficjalna cena wizy. Proszę nas nie posądzać o złą wolę bądź chęć wprowadzenia Państwa w błąd. Cenę w widełkach podaliśmy świadomie, gdyż praktyka pobier...
    • Mohammad z recepcji i Mr.Tea kelner, taki misiowaty,dwaj bardzo agresywni molestanci i obmacywacze,nie godźcie się na żadne rozmowy bez świadków albo fotki w ciemnościach, żadnych tańców w parach, moja koleżanka niestety padła ofiarą
    • Witam! Mam pytanie czy wie ktoś może czy są organizowane jakieś wycieczki z Taby do Arabii Saudyjskiej. Jeśli tak to jakie sa ceny.
    • Dzisiejszy wypadek niedoszłego zamachowca wskazuje, że coś w Egipcie wrze i to nieźle. Kiedy następny atak? Bo że może nastąpić to pewne - Egipt od lat ma z tym problemy, które regularnie powracają, co oznacza że rząd nie potrafi z tym się uporać...
    • Mam wrażenie, że zamieszanie w Egipcie to tylko pretekst do walki na forum pomiędzy przedstawicielami biur podróży. Odpuśćcie sobie; nie ma co szerzyć nienawiści i agresji, która momentami jest chyba większa niż na placu w Kairze. Obserwujmy i komentujmy, ale nie rzucamy się sobie wzajemnie do gardeł...
    • możecie mi coś polecić, hotel który byłby przyjazny dla dziecka 4 letniego. Chcieliśmy lecieć właśnie z synkiem żeby mu rybki pokazać:). Byliśmy już z mężem w Hurghadzie i bardzo nam sie podobało. Wówczas był to hotel Golden 5. Jak w tej chwili wygląda sprawa z rafą koralową, wiem że jest bardziej zniszczona niż w Sharm. Ale chciałabym żeby mój czterolatek nie snurkujący mógł zobaczyć piękno wody :)
    • sytuacja na czerwiec 2004 : www.mazowieckie.pl/pdf.php?id=1745 bez komentarza...
    • Dziś w Gazecie wyborczej w dodatku Turystyka artykuł "Turystka w Egipcie" - polecam paniom i nie tylko :) Przypominam również,że jutro na TVP2 przed Makłowiczem film dokumentalny o piramidzie Cheopsa. pozdrowionka Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się