turystyka

(15 wyników)
  • Witam Mam wykształcenie wyższe po studiach na kierunku obsługa ruchu turystycznego, świetnie znam 2 języki, mam wiele zapału i żadnego doświadczenia w pracy w turystyce :( Oraz żadnych znajomości tamże.. :(( Pracuję w zupełnie innej branży, ale jestem nią już bardzo znudzona i zmęczona, od zawsze marzę o pracy w turystyce. Aby zdobyć doświadczenie, mogłabym zacząć od najprostszych rzeczy, np sprzedaży.(choć to pewna degradacja dla mnie, ale takie czasy....) CHciałam zapytać, cz...
  • Gdzie jeszcze można podyskutować o turystyce.Forum w gazecie nie jest złe ale niestety patrząc po liczbie odpowiadających /kilka wątków dziennie/ nie odwiedza go tylu zainteresowanych co by się chciąło.
  • Witam serdecznie Wszystkich, mam pytanie czy znacie może jakieś szczegóły dotyczące wprowadzenia vat'u dla biur podróży??? pozdrawiam
  • Mam pytanie: czy ktos z Was poza zwiedzaniem faktycznie mieszkal np. w Indiach albo w RPA?? Moze macie jakies doswiadczenia w tej dziedzinie (albo znajomi): jak tam jest z praca, mieszkaniem, w duzych miastach w malych? Jak obcokrajowcy sa tam traktowani? itp. Czy mysleliscie kiedykolwiek zeby sie tam (tzn. daleko do roznych krajow) przeprowadzic? Czekam na Wasze wypowiedzi. Pozdrawiam.
  • "Czteromiesięczną włóczęgą" ????? Dalej juz nie czytalem...
  • Witajcie! Potrzebuje informacji dot. liczby polskich turystow, ktorzy w latach 2003, 2004,2005 odwiedzili takie kraje jak: Chiny, Malezja, Indie, Indonezja, Singapur, Tajlandie, Malediwy - chodzi o szacunkowa liczbe polskich turystow. Pytalam juz w GUSie, w Instytucie Turystyki, w POT i PIT i w MSZ, skierowano mni edo poszczegolnych Ambasad, no i napisalam listy, maile i faxy i nic! Czy takie informacje ktos z Was posiada, Lub wie gdzie je mozna znalezc? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
  • Mam wrazenie, ze admin tego forum troche sie pogubil. Gdzie znikl watek ze zdjeciami z podrozy?
  • Chętnie podzielę się wrażeniami. Trochę więcej na forum Turystyka.
  • bede wdzieczna za kazda uwage
  • Wyjezdzam za 5 dni do Bułgarii może ktoś podsunie mi jakieś informacje praktyczne co mozna zwiedzić?? Co zjesc z ich kuchni co jest smaczne i godne polecenia . Ja jade do miejscowości Złote Piaski może ktos tam był i wie czy jest tam ładnie i mógłby mi polecic jakieś fajne miejsca? Pozdrawiam
  • Coraz bardziej forum podupada. budowanie kolejnych podforów - jaki to ma sens? porobiły sie fora o o Turcji, Tunezji, Włoszech, Europie wschodniej, Chorwacje itp. Teraz widzę, że z Eurpoy wschodniej wyszczególniono Ukrainę. To może zaraz jeszcze Krym, Lwów, Kijów, Kamieniec Podolski i Czarnohora załugują na nowe fora? Jeśli chcę założyć temat dotyczący kilku państw to muszę wklejać po poszczególnych forach wątki? kto to będzie czytał? Jeśli mam jakiś szerszy zakres wiedzy np. o Turcji,...
  • Czy ktoś z Was, wpłacających zaliczkę przed 1 maja otrzymał później od biura podróży zwrot nadpłaconych 7% podatku VAT?
  • Hej,planuje zwiedzic wyspy Kanarysjkie na wlasna reke.Pytanko:czy ktos z was ma jakies doswiadczenie w tym zakresie?czy mozecie polecici jakies sprawdzone kwatrey-jakie to koszty?ile kosztuje przeplyniecie z jednej wyspy ba druga? jezeli macie jakies pomocne linki-to prosze o podanie. dzieki wielkie D.
  • Jaką wycieczkę objazdową polecacie? Chodzi o coś niedrogiego, ale żeby zobaczyć ciekawe miejsca, no i w miarę przyzwoity standard za niewielką cenę. Jakie biuro - jaki kraj?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się