turystyka

(10 wyników)
  • Polecam artykuł o możliwościach rozwoju turystyki w Wałbrzychu: " target="_blank" rel="nofollow">www.walbrzyszek.com Dzięki artykułowi dotarłam do Jestem zachwycona pomysłami! [sonda=Czy turystyka jest potrzebna miastu?] [*]Bardzo potrzebna [*]Potrzebna [*]To nic nie zmieni [*]Nie jest potrzebna [/sonda]
  • Hej, mam pytanie, zastanawiam się nad studiami na tym kierunku, ale nie wiem za bardzo co mam o nim myśleć, bo słyszałem, że na tym kierunku, to jest przedszkole a nie studia, a ja chciałbym się jednak czegoś nauczyć. Może są forumowicze, którzy mogą mi powiedzieć coś więcej na temat studiowania turystyki i rekreacji? Dzięki
  • Należę do grona osób, które nie lubią wędrować samotnie, a w większych grupach. Kiedyś organizowałem grupy wycieczkowe, korzystając z położonych wysoko w górach schronisk PTTK. Takich jak ja pasjonatów było więcej. Nadal byśmy to robili, gdyby nie fakt, że w polskich górach od jakiegoś czasu stało się to... nielegalne W biegłym roku jeden z moich kolegów klubowych, posiadający zresztą uprawnienia przodownika turystyki górskiej PTTK, w trakcie prowadzenia przez niego obozu wędr...
  • Mam pytanie czy dostał ktoś od nich na maila ankiete do wypełnienia i wzamian jest przydział na 2-osobowe zakwaterowanie w pensjonacie.Logował się ktoś?? Czy to kolejni oszuści??? tak to brzmi: z przyjemnością informujemy, że otrzymałeś 2-osobowy przydział na zakwaterowanie w I Edycji Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej (EPRTI) „Moja Europa bez granic” 2009. Celem programu jest wspieranie rozwoju branży turystycznej, ze szczególnym uwzględnieniem ...
  • czy w Wałbrzychu są ludzie którzy uprawiają turystyke rowerową
  • prosze o opinie z góry dziękuje pozdrawiam Michał
  • Czy absolwent wyzszej uczelni posiadający aktywny status studenta zaocznego ma szanse na znalezienie pracy w tej dziurze jaka jest walbrzych? czy jedynie znajomosci moga umozliwic jakiekolwiek stanowisko pracy? nawet sa wymagania dla sprzataczek ze musza miec orzeczenie o niepelnosprawnosci...Czemu studenci kierunkow turystykia i rekreacja z zarzadzaniem obiektami nie moga znalezc pracy a np. nauczyciel angielskiego jest zarzadzajacym stadem ogierow w ksiazu mimo ze nie ma bladego pojecia ani...
  • Tekstem tym chcę po raz kolejny (z uzasadnionym uporem) sprowokować dyskusję na temat możliwości wyeliminowania z naszego życia choćby części, najbardziej realnych zagrożeń dla turystyki kwalifikowanej a zwłaszcza młodzieżowej w polskich górach, związanych z wprowadzaniem monopolów przewodnickich. Histeryczna reakcja niektórych moich adwersarzy na moje posty (zablokowanie strony, usuwanie niewygodnych głosów w dyskusji na Forum PTTK, okresowe blokowanie dostępu do sieci itp.) św...
  • Poszukuje osób z okloic Jeleniej Góry rozpoczynajacych od pażdziernika studia w PWSZ(njalepiej turystyka lecz niekoniecznie)
  • Hm, cos to nasze forum oklaplo, wiec ja o czyms egzotycznym <:-) Piliscie jakowes dobre wina szwajcarskie? Bo mi sie zdarzylo ostatnio byc w tymze kraju i probowac glownie tamtejszego Pinot Noir, calkiem milego, zas przywieziony przeze mnie Merlot z regionu Ticino (1999, Zanini Sulmoni) okazal sie wielce zacny. Takowa butelka kosztuje w Szwajcarii kilkanascie frankow (mniej niz 40 zl w przeliczeniu) - nawet na lotnisku, choc zdecydowanie lepiej zaopatrywac sie w sklepach ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się