Forum Regionalne Lubelskie Zamość
ZMIEŃ
      turystyka

turystyka

(11 wyników)
    • Według informacji jakie posiadam po chwilowym zmiejszeniu "przepływu" po wprowadzeniu wiz dla Ukraińców - sytuacja juz wróciła do normy, liczba osób przekraczających granicę wyraźnie podskoczyła, jak ostatnio nasz produkt narodowy brutto . Z ubolewaniem muszę zauważyć , że wciąz nie wzrasta - przynajmniej znacząco - liczba osób udających się na Ukraine w celach turystycznych i jest to ciągle znikomy ułamek procenta . Zdecydowana większość wiezie z Ukrainy spirt, cigarety i ropę a...
    • Jakiś czas temu było głośno gdy Lublin wziął dla siebie całą kasę unijną na rozwój kultury i turystyki, rozdzielając je między Archidecezję, bibliotekę im.Łopacińskiego i ośrodek teatralny w Gardzienicach. Później okazało się że Gardzienice nie mogą pieniędzy wykorzystać, bo na planowane przeróbki budynku nie zgadza się konserwator zabytków. Mam właśnie przed oczami listę projektów zakceptowanych do rozdziału funduszy i ...nie ma tam ośrodka w Gardzienicach. A cała kasa jest rozdzielona...
    • Bedąc dzisiaj na Żolibożu , podjechałem kilka kilometrów na północ i wstąpiłem do Akademii Wychowania Fizycznego przy ulicy Marymonckiej , gdzie rozpoczęły sie targi turystyczne. Na pocżatku skierowałem swoje kroki na salę , gdzie prezentowana była głównie oferta agroturystyczna . NA stoisku krytym strzechą bez wiekszego trudu odnalazłem wieś lubelską . Okazało sie ,że 80 % prezentowanej oferty to Zamojszczyna!! - to było miłe zaskoczenie , najciekawsze foldery pochodziły ze Zwi...
    • W tym watku zapraszam wszystkich gości miłych do odwiedzenia naszej perły. Niedaleko znajduje sie piekne miasto , chluba renesansu. "Roztocze to nie tylko piekna kraina położona nieopodal , to także nazwa pociągu , który dowiezie Cie do tego miasta. Możesz także przybyc do nas busem z Lublina (niewile ponad godzinkę) lub Warszawy (troszke ponad 3 godzinki).Z innych kierunków tez nie trudno dostac sie do Zamoscia Czy wiesz , że jeszcze 50 lat temu by dotrzeć do grodu nad Łabuńka z...
    • Witam bardzo serdecznie "zroweryzowanych"mieszkańców Zamościa i okolic. W wolnych chwilach ,najczęściej jest to niedziela lubię wsiąść na rower i z mozołem pokonywać roztoczańskie pagórki,po przeciwnej stronie Zamościa tez jezdżę(tam tez jest mnóstwo górek).Pragnę poznać ludzi o podobnych zainteresowaniach z którymi mógłbym przemierzać pod zamojskie trasy.Mam pierwsze pytanie .czy ktoś mógłby polecić mi dobrą(dokładną i aktualną) mapę okolic Zamościa i nie tylko.
    • Podobno działało pięknie - niedawno temu - forum Roztocze. Z inicjatywy MISI, która o tym przypomniała reaktywowałem to forum. Z myślą że jako osobny temat przyda się naszym przyjaciołom. Poza tym nie mogą zmieścić się w jednym internecie - jako dwa w jednym - tak poważne, ważne i ciekawe tematy tj. Zamość ... i ... Roztocze. Zapraszam WSZYSTKICH - nie będę tam administrował. Nie czuje się godnym. Mało jeżdże rowerem na Roztoczu, i wogóle mało tam bywam. pzdr Mariusz
    • Tu wniosek dobrze sprzed roku... Pana Prezydenta Miasta Zamościa Marcina Zamoyskiego Z a m o ś ć C e n t r u m T u r y s t y k i Działając na podstawie artykułu 63 kodeksu postępowania administracyjnego – ustawa a dnia ...1960 roku z późniejszymi zmianami składam Wniosek o zorganizowanie promocji i reklamy miasta Zamość jako Centrum Turystyki. Uzasadnienie i szczegóły propozycji Zamość może i powinien stać się „Centrum Turystyki”, gdyż wspaniałe ...
    • do poczytania: www.wspolnota.org.pl/Ranking.pdf nakłady inwestycyjne miast na prawach powiatu w zł na osobę: 1. Sopot - 446 zł (głównie turystyka) 2. Płock - 412 zł (gownie Rafineria) 3..... 18. Suwałki - 178 zł 29. Chełm - 132 zł 32 Zamość - 123 zł (3,6 razy mniejsze niz Sopot) 34. Biała Podlaska 119 zł miasta wojewódzkie: 1. Katowice - 628 zł 2. Wawa - 512 zł 3. Kraków - 409 zł ... 8. Rzeszów ... 11. Olsztyn ... 14. Białystok 16. Lublin "ściana wschodnia" ...
    • Jest teraz dobry moment by nasza postawą wobec Ukrainy nastąpił czas wspolnego pojednania, by parnerstwo rozwineło sie naprawdę, wspolna historia, bliskość narodów może nas łączyć, razem możemy rozwijać wspólną współpracę gospodarczą jak i kulturalną, edukacyjną, turystyczną. Ukraina to ogromny kraj, dwa razy większy od Polski, z pięknymi miejscami do zwiedzania. Bardzo wielu znajomych już wybiera Ukraine na miejsce spedzania swych urlopów. Widzę wiec duże możliwości na rozwój tur...
    • szukam dobrego miejsca w Zamościu na długi weekend. W miare tanie i przytulne...jeszcze nigdy nie bylem w Zamościu totez prosze o info! Zgóry dziekuje Piorek
    • Ubott, proszę Cię, nie zapraszaj całej Warszawy na Roztocze, chcę mieć trochę spokoju jak tam przyjeżdżam! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się