turystyka

(10 wyników)
  • Temat taki sam, jak tytułowe forum. Często spotykam się ze sformułowaniem, że w Polsce nie ma już ciekawych miejsc, a w około tylko szaro i buro. Wiele osób stwierdza, że za granicą jest na pewno lepiej. Chciałam zapytać o waszą opinię na ten temat, ponieważ ostatnio powstają serwisy, które działają trochę na zasadzie wielkiego GPS po całej Polsce. Przykładem takiego "gps'a" jest strona Outour, na którą się ostatnio natknęłam. Muszę przyznać, że sama miałam kiedyś dość sceptyczną opinię o Pol...
  • Chciałem zacząć dyskusję na temat turystyki i jej wpływu na środowisko. Na razie nie chcę rozmawiać o zanieczyszczeniach związaych z transportem, chcę się skupić na ingerencji człowieka w przyrodę podczas odpoczynku. Jak uważacie - czy turystyka i popularność parków narodowych i krajobrazowyc ida w parze z celem w jakim te parki powołano?
  • Czy ktos ma jakies wiadomosci o Centrum Turystyki Oskar w Poznaniu? Czy są w miarę porządni?
  • Czy goście Forum czytają prasę turystyczną? Jakie tytuły są najciekawsze, co polecacie, a co odradzacie?
  • Moi drodzy, Zarezerwowałem nocleg dla pary na weekend majowy w Kazimierzu Dolnym. Czytałem trochę w necie, i oczywiście oprócz słynnych ruin zamku, spichlerzy oraz kamienic chcemy zobaczyć wszystko co się da. Proszę napiszcie co ciekawego jest nam a nie może na ominąć. W weekend majowy odbywają się liczne festyny koncerty ale nie ukrywam, że chcielibyśmy również wyciszyć na łonie natury, pospacerować z dala od zgiełku turystów. Znacie jakieś ciekawe ścieżki, miejsca warte odwiedzenia...
  • Co roku słyszymy,że : W tym roku najmodniejsza miejscowość na wakacje to...., miejscowość na weekend majowy to...., na narty to........................ No właśnie, sugerujecie się tym co mówią w prasie, telewizji, w internecie, czy po prostu zerkacie na mapę , pytacie znajomych i... pakujecie bagaże? misia@street.pl
  • Powiedzcie mi, czy nie zdaje Wam się, że tak intensywnie lansowany rozwój agroturystyki niesie z sobą pewne niebezpieczeństwo? 1. Całe gminy nie wyobrażają sobie inaczej własnej przyszłości, jak w agroturystyce i sprzedaży jak największych terenów pod domki letniskowe. A to oznacza, że musi to być turystyka masowa, najlepiej tłumna. Ludziom w miastach trudno jest wytrzymać w tłumie - a tu funduje się drugi tłum, w którym oni mają tym razem... wypoczywać. Przy czym tłum to jest s...
  • było minęło - co tu wspominać? Dworki rozwaliła komuna lub rozrzutność ich właścicieli. Kościółki w większości i tak podupadną bo wątpię żeby za 20 lat w Polsce było choćby 30% wierzacych.
  • Czesc, czy moglibyscie podac mi namiary na wyprobowane, godne polecenia kwatery w Zakopcu. A i jeszcze przystepna cena tez sie liczy :o). Z gory dziekuje!
  • W naszym kraju jest jeden spory problem w dziedzinie turystyki,brak wyczerpującej informacji o noclegach.Z reguły panie w takich punktach wszystko wiedzą o hotelach, natomiast zdecydowanie gorzej jest z informacją o kwaterach prywatnych czy agroturystycznych.Jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie? Czy ktoś zaskoczył Was dużym rozeznaniem w bazie noclegowej danego regionu,zaopatrzył Was w cały wachlarz informacji, czy w bardzo dobrze przygotowane, szczegółowe informatory?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się