Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      uwielbiany

uwielbiany

(174 wyniki)
    • witam moja prawie 2,5 latka uwielbia i ciagle uklada puzzle. kocha tez klocki. czy to moze oznaczac ze bedzie miala scisly umysl? :) ciesze sie z tego i jestem z niej dumna bo elementow w ukladankach jest naprawde wiele. za to malo rysuje. mysle ze to nadrobi bo przedszkole juz za miesiac. pozdrawiam
    • witam! dużo pojawia się tutaj watków o tym jak nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania i owszem podziwiam mamy którym się to udało ale dla mnie usypianie mojego rocznego synka jest jedną z najprzyjemniejszych chwil w ciągu dnia, uwielbiam kiedy przytula się do mnie a ja patrzę jak spokojnie zasypia, uświadamiam sobie wtedy że czas tak szybko leci i synek z dnia na dzień jest coraz bardziej samodzielny i niedługo przyjdzie taki czas że on sam nie będzie chciał już mojego usypiania...
    • i kończy to się płukaniem ust wielkim niezadowoleniem młodego i końcem zabawy w kąpieli. Czy jest jakis bezpieczny szampon albo jakiś sposób by zniechecić małego pochłaniacza piany? A tak z ciekawości co zrobić jesli napije się szamponu? Wiem że nie można prowokować wymiotów i trzeba dać dużo pić. jechać do lekarza czy od razu na szpital? Kumpeli dziecko zlizało trochę wydruku komputerowego i pognała na pogotowie. Tam dostała ochrzan że lekarze w przychodni jeszcze pracują i tam powinna s...
    • Dziewczyny,czy Wasze dzieci tez tak zajadaja suchy chleb.Dzien sie rozpoczyna od suchego chleba,nie wazne tzw "pietka"ze skora,bez skorki,rodzaj nie wazny..Wszystko zje i to kilka kromek dziennie.Wojna jest juz przy sniadaniu kiedy chce mu dac cos innego.To zabierze sobie sam z naszego nakrojonego.Dostaje do chlebaka bez problemu i ciagle mi nosi te bochny do krojenia,jak nie dam - nie ze załuje zeby ktos nie zrozumiał tak,tylko zaraz bedzie obiad to histeria.Dzis nie dałam, to wylal kubeczek...
    • biegać po domu na bosaka? prowadzicie walkę z nimi o to aby ubierały buty?
    • Moja Marysieńka choc ma dopiero 15 m-cy oszalała na punkcie teletubisiów już z mężem sami ją nazywamy "Tubiś"kiedy zaczyna się rzeczona bajka córcia piszczy pokazuje rączką na telewizor.to jest jedyny moment kiedy jej uwaga jest całkowicie skupiona na bajce.aż mnie to dziwi co jest takiego w tej bajce co zupełnie ją absorbuje.pozdrawiam wszystkich fanów teletubiśków!!!
    • No właśnie, Kacper uwielbia rybki, z grilla,smażone, duszone, gotowane w każdej wręcz postaci . Czy możemy niechcący przeholować - tzn. czy zbyt częste jedzienie ryb może zaszkodzić. Przecież rybki to samo zdrowie. Co wy na to emamy?
    • Młoda chodzi z nami nieregularnie na basen odkąd skończyła 7 miesięcy. Niestety z powodu katarzyska / wyjazdów / innych okoliczności przyrody nie wyrobiliśmy się wcześniej, żeby miała jeszcze ten niemowlęcy odruch wstrzymywania oddechu i nie nauczyliśmy jej nurkować. Teraz uwielbia wodę, ale boi się zanurzyć buzię. Nasze basenowanie wygląda tak, że podtrzymujemy ją rękami w wodzie w pozycji na brzuszku i macha kończynami, ale siłą napędową są jednak ręce taty. Lubi też u rodzica na rękach pos...
    • rowerek juz dostal a mial byc prezentem i teraz nie wiem co kupic bo mialam w planach wlasnie rowerek...jest napewno milosnikiem zygzaka ale juz ma...uwielbia grac w pilke nozna...myslalam wiec o bramce moze...albo drewnianej kolejce...czym sie wasze dzieci bawia w tym wieku moze zaczerpne jakis pomysł.
    • Ja nie wiem czy to takie rodzinne zboczenie ale uwielbiam mieć drapane plecy:) M mnie drapiepo plecach, ręce i nogi sama obsługuję:) Moja prawie 3,5 letnia córa przebija mnie na głowę! Jak ją drapię to jeszcze mówi że mocniej, a potem po pleckach czas na brzuszek, rączki, nóżki.... i mogłaby tak całą noc. Czasem zasypia przy drapanku:) Nie ma wysypki ani podrażnień, czasem wydaje mi się ze ma lekko chropowatą skórę, ale czy to może być przyczyna zamiłowania do drapania? A może więcej jest t...
    • w co sie bawicie z dzieciakami w tym wieku?
    • Bo moja córka jest na etapie rysowania i oglądania książek z wieloma szczegółami, albo opieki nad misiami i lalkami. Ew dwór i piaskownica. Czy to znak, że mogę pochowac juz garnuszki, krzesełko uczydełko, dom Kiddieland, gąsienicę gawędziarkę? Czy jeszcze nie? Jakimi zabawkami bawią się Wasze dzieci. Nie mam na mysli firmy czy coś tylko raczej czy są to lalki, jakies ludziki, pluszaki, klocki, czy jakies konkretne edukacyjne?
    • moja coreczka jest raczej niejadkiem...tzn niecalkiem bo nie lubi sniadan a na obiad zjada wszystko to co my a z kolacjami tez czasem jest problem...jak podam jej cos nowego to czasem sie na to skusi....chcialabym sprobowac moze macie jakies fajne pomysly na dania dla dwuletniej cwaniary:))) oczywiscie kolorowe kanapeczki i jajecznica roznego rodzaju nie wchodza w gre
    • Witam, dwa dni temu postanowiłam przejść z mleka modyfikowanego na krowie. Synek (21 miesięcy) zaciągnął butlę i dostał odruch wymiotny. Spróbowałam raz jeszcze i to samo. Gdy dałam mu modyfikowane wytrąpił całą szklanę. Mleko było dobre. Może za mało słodkie? próbować jeszcze? Może za późno na zmiany?
    • Moja córka (2,5 roku) uwielbia, mogłaby się kręcić w kółko godzinami. Często biega w kółko (jak koń po arenie) lub stojąc w miejscu kręci się, uwielbia karuzele i huśtawki. Latem gdy mnóstwo czasu spędzaliśmy na placu zabaw to 90% tego czasu siedziała na huśtawce lub na karuzeli. Nawet dużo starsze dzieci nie chciały z nią się kręcić na karuzeli bo dla niej ciągle było za wolno i wołała aby kręcić mocniej. Już jako niemowlę uwielbiała gdy dziadek robił jej „samolot” (trzymaj...
    • Wielokrotnie już próbowałam mojemu synkowi czytać proste książeczki ale za chiny nie mogę. Poogląda chwilę obrazki a jak zaczynam czyta,c to odkłada książeczkę i z czytania nici. Czy Wasze chłopaki też tak stronią od czytania?
    • chodzi mi zwłaszcza o chłopców? i czy dużo już mówią? robią na nocnik? dziekuje za wszystkie odpowiedzi
    • W jakim wieku zaczynacie zarażać swoje maluchy sportowymi pasjami? Np. narciarstwo, pływanie czy inne formy aktywności. Mój synek od 18 miesiąca chodzi ze mną po górach na własnych nogach /w nosidle oczywiście od początku, tj. od 5 tygodnia życia/, uwielbia długie marsze /nawet teraz gdy sypnęło śniegiem, woli chodzić pieszo, niż np. jeździć na sankach ;-)/ i pięknie czuje góry. Bywamy z nim na basenie - ale nieregularnie i w ramach zabawy, nie żadnego profesjonalnego kursu pływ...
    • Witam! Jakie macie pomysły na prezenty pod choinkę dla swoich 21 miesięcznych dzieci? My zamierzamy kupić naszej córeczce klocki Lego Duplo- dom rodzinny.Myślimy,ze będzie to dobry pomysł,bo mała uwielbia klocki,narazie ma te duże Wadera i nimi się bawi.Dlatego pomyślelismy dla odmiany kupić jej Lego. A jakie Wy macie pomysły na fajne zabawki? Reszta rodziny dopytuje się nas co kupić,a my w sumie nie wiemy za bardzo co im odpowiedzieć bo już dość sporo zabawek mamy i powiem,ze nie wszy...
    • Nie mogę znaleźć wątku o książkach, może ktoś mnie nakieruje lub poleci jakieś ksiązeczki, które zaciekawią 5 latkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się