Forum eDziecko edziecko Rówieśnicy
ZMIEŃ
      uwielbiany

uwielbiany

(34 wyniki)
    • Moja miska jest z sierpnia jest moim pierwszym planowanym i najukochanszym dzieciatkiem, jest malym grubaskiem wazy 10kg i ma 77 cm:)ma juz prawie 4 zabki i przepiekny usmiech, niestety jeszcze sama nie usiadla ale posadzona moglaby siedziec caly dzien:) nie raczkuje i nie pelza. A wasze aniolki jak tam??? pozdrawiam Anula:)
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Witam ! Mam 20 miesieczna coreczke. Jest sliczna, pogodna dziewczynka. Bardzo duzo juz mowi, wszystko rozumie. Staram sie , aby nauczyc ja samodzielnosci. Od miesiaca moja dziewczynka zalatwia sie do nocniczka, na razie robi tylo kupke, a siusiu do pampersa, ale uwazam to za duzy sukces. Bawi sie takze sama, a ja mam czas na swoje obowiazki. Wazy 13 kg mierzy 87 cm. Bardzo rzadko placze, raczej czesc...
    • 2002(13)

Grudzień 2002R
    • A ja mam na imię Basia, urodziłam sie w swoje imieniny tzn 4-12-05. Raczkuję, wstaję, jem bułę,mam 5 zębów, uwielbiam cycusie, mówię "mama" "tata" "kot" (na psa), uwielbiam się śmiać i robić papapa, kosikosi i kiedy mama śpiewa pioseneczki.... POZDRAWIAM
    • Cześć e-mamy, jestem ciekawa jak się rozwijają wasze wrześniowe dzieci, co potrafią itp. Mój synek umie: Raczkować – raczkuje już od 6 tygodni Wstawać podpierając się o np. ścianę Chodzić podpierając się o kant stołu – okrąża stół trzymając się rączkami Chodzić za jedną rączkę (tzn. np. ja trzymam go za jedną rączkę) Samodzielnie siedział już około 4/5 miesiąca Sam je np. herbatnika Sam pije z butelki Umie znaleźć tatę w drugim pokoju Umie wskazać na kilka przedmiotów ...
    • Cześc dziewczyny ! Zajrzałam tu właściwie po raz pierwszy i nie widzę wątku o maluchach z czerwca 2002 . Mam nadzieję że są tu czerwcowe mamy i dowiem się jak rozwijają się Wasze dzieci . Moja Asia ma 76 wzrostu , waży trochę poniżej 8kg / wynik ostatniej choroby / , jest okropnym niejadkiem . Do tej pory fizycznie rozwijała się bardzo dobrze , umysłowo zreszta też , tylko z mówieniem było kiepsko . Po ostatniej chorobie nastąpił nagły przypływ umiejętności lingwistycznych u moj...
    • Nasz Michał przewraca się na boczki, ale nie potrafi jeszcze bez pomocy przewrócić się na brzuch. Głowę trzyma prosto. Chwyta wszystko co jest w zasięgu wzroku i wkłada do buzi.
    • Część emamy dzieciaczków z października 2002. Może wymienimy się osiągnięciami naszych pociech?? Moja Amelka urodziła się 15 października-teraz ma 10,5 miesiąca. Z dnia na dzień jest coraz fajniejsza. Raczkuje w sposób zabawny - jedną stopą odpycha się, druga noga zgięta w kolanku. Ma 6 ząbków - jedynki na dole i na górze + górne "2". Wstaje przy czy się da i stara się przemieszczać, ale bardzo ostrożnie - tak więc z samodzielnym chodzeniem chyba się nie pospieszy. Zaczyna dużo ...
    • zapraszam may grudniowe,jak rozwijaja sie wasze pociechy?maja juz zabki, pelzaja a moze juz raczkuja?
    • Moja Emilka to prawdziwa rewolucjonistka 17 października postawiła na nogi całą rodzinkę przechodząc na drugą stronę brzucha. Miała wtedy 58 cm i 3,85 kg i śliczne ogromne oczyska. Teraz ma już 68 cm i 6,25kg je jak smok, przesypia całe noce ok 6 - 7 godzin, a jak tylko otworzy oczka to pięknie się uśmiecha. Pozdrawiamy wszystkich erodziców i wszystkie edzieci :) Lucyna i Emilka
    • Cześć Jestem Franek i ur. sie w sierniu 2003. Mam już prawie 70 cm i waże 7 kg. Najbardziej lubię mleczko swojej mamy jest przepyszne ale odkąd poszła do pracy przechylam coś z butelki. Czy wy też korzystacie z forum? A może spotkamy sie wiosną w jakims parku? pzdr farnek
    • jest taki ktos?jesli tak to jak maja na imie wasze maluchy,jak sie sprawuja,jaki roczek chcecie zrobic?co lubia jesc?co lubia robic?bo np.moj filipek urodzil sie 27 wrzesnia o godz.20.20.sprawuje sie w dzien calkiem niezle ale jak byl mniejszy w to w nocy plakal [normalka]teraz juz mniej[nie zapeszam].w dzien czasem[juz staje w lozeczku sobie]to jak chce zwrocic na siebie uwage ''wali''pisatkami w szczebelki lozeczka.roczek zrobie z tortem,bedzie najblizsza rodzina,wielkiej pompy ...
    • witaaam kochane mamusie mój maluszek urodził 15.01.2006 o 22.00, 3450 kg i 53cm, jak tam wasze skarby? mój już jest całkiem spory (9,5 kg i 72cm)i od tygodnia siedzi sobie bez podtrzymywania, śmiejąc się że juz nie musi leżeć. wyciaga rączki do mnie i buja sie podnosząc na nóżki. myśle że ma mocne nogi i bedzie wczesnie chodził, pieknie kręci się placków na brzuszek i na odwrót. i zajade się mięskiem oj jak bardzo, oblizuje się wręcz.
    • Moja Lilusia ma już trzy miesiączki i 8 dni. Lubi zaczepiać i słuchać gry na gitarze. Jest małą Panienka Ciekawską, wszystko ją intersuje, a najbardziej gdy jest u mamy na rączkach. Ostatnio chyba zaczęła "pyskować". Jedyne co mnie martwi, to rączki w buzi. Dziś kupiłam Lipobase ( wyskoczyły małe krostki od śliny). P.S. Buziaki od Beti i Lilusi
    • Michaś urodzony 29-06-2008- samodzielnie siedzi, ma 1 zęba, pije z kubka niekapka, ciągle gaworzy, samodzielnie podnosi się z pozycji leżącej do siedzącej:-)
    • Odezwijcie się mamy 4 i 5 miesięcznych dzieciaczków.Napiszcie coś o waszych pociechach,jak się rozwijają,ile ważą ,co już jedzą.Ja mam córezkę,waży ponad 7kg.karmiona jest mlekiem modyfikowanym i po mału próbujemy zupki i deserki.Strasznie się ślini,umie przewracać się z brzuszka na plecy i cały czas gaworzy.Śpi ślicznie całą noc od 21.00 do 7.00.Niestety w dzień śpi 3 razy po pół godziny. Czekamy na inne maluchy mama Karolinki 5.09.2003
    • Hej! Chciłam popytać mamy siedmiomiesięczniaków, co potrafią juz Wasze pociechy. Mój syn chce juz siedzieć, sam jeszcze nie usiądzie, ale posadzony siedzi do 5 sek. przewraca sie na boki, plecy,brzuch.Gaworzy i..., nie...., gi... Bawi sie stopami, raczkami, dużo sie śmieje, lubi zabawki, kapiele. Je moje mleko 1 lub2 razy pije herbatke, je raz dziennie zupkę ok. 40ml. 2 razy pije tez po ok.1oo mleko mod. Napiszcie jak Wasze skarby. Mój wazy 9200 (ur.18.06.2003 3kg. 53 cm). Pozdrawi...
    • Jest tendencja do wyszukiwania rówieśników... My też chcemy Was poznać! Mój Maciek jest niebieskookim blondynem, ale ostatnio nieco zaślinionym ;-). Może ząbki niedługo się pokażą? Poza tym jest pyzaty jak większość osób w tym wieku. Ssie cycusia i urósł na tym dużo! Waży na pewno ok. 7 kg (ostatnie ważenie było 13. stycznia, wtedy ważył 6450g!). Ostatnio niestety poranne karmienie nie jest dla nas przyjemne, bo Maciuś mimo głodu, nie chce ssać, wygina się do tyłu, kopie nóżkami i ...
    • Witajcie Jestem mama dwumiesięcznego Aleksandra, Alek urodził się minute po dwunastej, w nocy z poniedziałku na wtorek, ważył 4560, mierzył 57 cm, dziś jest ponad 6kilogramowym kochanym dzieciaczkiem, wypowiada juz swoje pierwsze "a guu":)szukaMy kolegów i koleżanki dla Aleczka:)
    • czesc ja mam synka ktory juz skonczyl 5 miesiecy jest z 23 pazdziernika jest kochany ale juz potrafi dac w kosc karmie go piersia i podaje zupki soczki i tarte jabluszko moj maluszek ma bakterie w moczu i niestety zanieblugo sie wybieramy do szpitala pozdrawiam i napiszcie cos o swoich pociechach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się