uwielbiany

(17 wyników)
  • Napiszcie kochane mamy co najbardziej uwielbiacie w karmieniu ja uwielbiam: kiedy moje dziecko patrzy mi w oczy z taką ufnością i słodko pomrukuje i głosno przełyka mleczko,wiem,ze jemu jest dobrze a ja zapominam o Bozym świecie
  • Chciałam podzielić się z Wami radością z karmienia piersią. Mój synek ma 3 miesiące, od dnia narodzin jest karmiony wyłącznie piersią i nigdy nie mieliśmy z tym żadnych problemów. Przez pierwszych kilka tygodni jadł co 2 godzinki lub częściej, teraz - szczególnie w nocy - przerwy są dłuższe. Tak jakoś niedawno uświadomiłam sobie, że uwielbiam go karmić, gdy taki przytulony do mnie ssie patrząc mi w oczy a potem często słodko zasypiając! We wrześniu idę do pracy. Dziś kupiłam laktator że...
  • Istnieje już wątek Nienawidzę karmić piersią, ja w odpowiedzi zakładam zupełnie inny tj UWIELBIAM karmić piersią Kocham to robić i już, mimo wcześniejszych problemów: braku pokarmu, poranionych brodawek, zastojów, bolesnych masaży, złego zasysania się synka, nawałów i tak kocham to robić. Wcześniej tj. na samym początku karmienie kojarzyło mi się z uwiązaniem i męką a przystawienie dziecka do piersi wiązało się z bólem, myślałam wtedy, że nigdy to nie minie, że już będzie tak d...
  • ...z kartonu!. Co robić z dzidzią 14-miesieczna karmiona kilka razy dziennie i w nocy co ok 3h która rwie się do mleka bezwartosciowego UHT ktore ja lubie jednak pic w duzych ilosciach? Dzidzia alergii nie ma i nalezy do tych szczuplych (8200) bo wczesniej urodzonych. Tyle sie naczytalam o bialkach mleka krowiego, ze to mowiac krotko syf nadajacy sie dla cielat, ze az sie boje :)
  • Witam, nie wiem czy taki wątek już był, ale mam problem, bo córka chce jeść tylko z jednej piersi- prawej, jak chcę jej dać lewą dostaje histerii. Lewa piers zawsze jest pelna mleka, tryska z jej, no i zaczełam odciągać, w prawej jest mleko, ale trzeba się napracować zeby z niej zjeść. jeszcze kilka nocy temu potrafiłam dać jej lewą pierś, dziś w nocy już była histeria. Więc odciągam i daje z butelki, mam pytanie czym jej zawinila lewa piers, dwa tygodnei temu nie było problemu ;( czy ja coś...
  • Witam, prosiłabym o pomoc doświadczonych mam, które mają za sobą rozszerzanie diety i karmienie dziecka. Mam taki problem: z jednej strony chyba za dużo rzeczy moje dziecko dostaje (za często), z drugiej nie wiem, czy dobre (wartościowe), z trzeciej zaś (o ile taka jest) wiele osób mi mówi, że córa jest głodna (budzi się w nocy na jedzenie, mam prawie rok). Po kolei: 19 - pierś (nie chce kaszy za chiny ludowe, pluje i się wydziera, ani owsianki, ani manny, nawet nie chce sprobować - ...
  • mam pytanie do pani Moniki oraz drogich mam: czy karmienie piersią 14- miesięcznego malucha jest nadal tak wartosćiowe jak było to w pierwszym półroczu, czy należy odstawić dzidziusia i pzrejsć na mleko modyfikowane i posiłki mleczne?ja karmię jeszcze moją 14-miesięczną córeczkę i uwielbiam ją karmić!i ona też uwielbia mamę, tylko są różńe zdania na ten temat i moje otoczenie radzi mi, abym już zakończyla karmienie.a jakie Wy macie zdanie?
  • Witam, Poniewaz mleko krowie nie jest bardzo wskazane w diecie karmiacej, a ja wrecz uwielbiam mleko i piłam litrami, a teraz sie musze ograniczać ze względu na dziecko...więc mam takie pytanko... czy można pić mleko takie dla niemowląt rozrabiane z proszku (modyfikowane), i kaszki smakowe dla dzieci? bo skoro to dla dzieci i im nie szkodzi to jak ja bede jadla i pila takie mleko to nic nie bedzie mojemu synkowi (teraz ma skończone 3 mies)? Dziekuje za odpowiedzi Ania
  • Witam, mam takie dziwne pytanie, czy w czasie karmienia piersią można spać na brzuchu. Przyznam ze po 9 miesiącach spania na boku mam już dość,tym bardziej że pozycja na brzuchu jest moją ulubioną. Pytam bo gdzieś słyszałam, że należy unikać tej pozycji gdyż ciężar ciała naciskający na piersi może spowodować że kanaliki mlekowe mogą ulec "zagięciu" a to prowadzi do zastoju. I drugie pytanie czy Wy mamy karmiące śpicie w stanikach? Pozdr
  • Mój 13miesięczny synuś jest karmiony na żądanie,do usypiania w nocy i w dzień.Ale ja już mam dosyć.Problem w tym,że on nie chce jeść nic innego.Owoce odpadają(robię mu soki),czasami zje pól słoiczka zupki(domowe mu nie smakują),lubi parówki,jajek nie je ( w żadnej postaci)i w zasadzie tyle.Co mam robić??????
  • Kochane dziewczyny, Od tzrech dni karmie moje malenstwo i potwornir bola mnie brodawki. Co robic, czy tak musi byc? Wiem, ze sa kobiety, ktore uwielbiaja karmic - maja piersi ze stali czy co? amo
  • Moj Synek niebawem skończy 2 latka... I czas już na odstawienie od piersi. Nie wiem, jak sobie z tym poradzę... Muszę go odstwaići wziąć się za siebie-czeka mnie przyjmowanie hormonów... Strasznie mi przykro z tego powodu...Nie wiem, jak sobie poradzimy:synek, mąż i ja... Karmienie piersią jest takie cudowne, tak piękne...Uwielbiam patrzeć w oczka mojego Synka, kiedy tak do mnie się tuli. Ale on jest już duży, muszę go uczyć samodzielności, niezależności... Na pewno pokarmię go do 11 lute...
  • Czy ktoś jadł szparagi? Słyszałam że zmieniają smak mleka, a ja mam taaakiego smaka, ale boję się że mały potem nie będzie chciał pić... Czy ktoś ma doświadczenie?
  • Jestem mamą niespełna 16-to miesięcznej Zuzi. Jeszcze do niedawna miałam zamiar karmić ją do drugiego roku życia bo zarówno ona jak i ja uwielbiałyśmy te nasze chwile czułości i bliskości. Niestety od jakiegoś czasu jest to jednostronna przyjemność. Jestem już bardzo zmęczona nieprzespanymi nocami (mała im starsza tym częściej się budzi) i porannymi awanturami o cycusia. Gdy rano biorę ją do swojego łóżka potrafi dwie godziny wisieć mi na piersi nie wypuszczając jej z buzi - nie muszę chyba n...
  • chodzi mi wylacznie o owoce ktore uwielbiam i nie moge sobie wyobrazic bez nich zycia:) czy mozna zjadac arbuzy? czy banany rzeczywiscie szkodza? a co z jablkami? no i co z cala reszta????? ada
  • Miód(5)

Kochane, uwielbiam miód. Przeczytałam gdzieś, że nie powinno się go spożywać jeżeli karmi się piersią. Czy ktoś wie, czy to pewne??? Będę w rozpaczy....
  • Dziewczyny!!! Szparagi się zaczęły!!!! No po prostu uwielbiam. Ale czy mogę je jeść bez obaw karmiąc piersią? No a niedługo truskawki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się