Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      uwielbiany

uwielbiany

(24 wyniki)
    • Byłam dzis z Bartkiem na kontroli w Poradni Wcześniaków i było śliczne 3-tygodniowe maleństwo, ważace ok. 2 kg :). Pół roku nie widziałam takiego malenstwa. Trudno mi było uwiezyc ze mój synek pół roku temu był tak mały (a nawet mniejszy :)). Ten chłopczyk tak cudownir tulił sie do mamy, to było piekne. Wczesniaki sa takie ufne. Widok takiego malenstwa zawsze bedzie mnie rozczulał.
    • Moja crórcia (4,3 m.kor,ponad 7 urodzeniowych) nie chce jeść nic innego oprócz swojego Nutramigenku. Innymi posiłkami będzie pluła, aż nie wypluje ostatniej resztki jedzonka. Każde jedzenie kończy się myciem wszystkiego co bylo dookoła niej i przebieraniem dziecka. Najgorzej sprawa wygląda z zupkami i jabluszkiem, w miarę dobrze jest z jabluszkiem+marchewką (tzn. każdą łyżeczkę je na cztery razy - zbieram z brody i daję ponownie, ale tylko jak odwrocę jej uwagę jej ulubionym tel...
    • hej mamusie.mam trochę dziwne pytanie.czy wasze dzieciaczki lubią być łaskotane?mój synek uwielbia,sprawia mu to przyjemność i śmieje się w niebigłosy.słyszałam gdzieś że może to być zabużenieSI i przez to łaskotanie jest dostymulowany.co wy o tym sądzicie?
    • Co uwielbiają wasze maluchy? Mój przepada za kurami w każdej postaci: żywe, kreskówki, przytulanki, książki. Kury w formie jedzenia (jajka, udka, rosół) też uwielbia. Ogólnie fascynują go ptaki i zwierzaki, ale kury są na pierwszym miejscu. Dopiero drugie miejsce w rankingu Olusia mają traktory i motory. Bardzo lubi też książki, szczególnie te o kurach, kaczkach i innych zwierzakach. A jak jest u was?
    • Kochane mądre głowy!!!! Muszę wyeliminować z diety Grzesia mleko i gluten. Potradźcie co dawać małemu na śniadania i kolacje. Dla przypomnienie Grześ ma 12 m- cy (kor. 9). Nasza pediatra twierdzi , ze mały jest na tyle duży [ :) ], że jeśli nie chce mleka zastępczego , typu bebilon pepti, a nie chce, to nie musi mieć go w diecie. Ale co w zamian? Acha, jeszcze jedno. Dziś poraz pierwszy dałam mu paróweczkę cielęcą i mimo, że Grześ jest raczej bezzębny (sorki maluchu), no oprócz ...
    • ciekawa jestem co lubia wasze maluchy. mój Jędruś uwielbia: 1.wieżę kubeczkową(kubeczki wkłada się jeden w rugi, albo układa wieżę) 2.rozmowy przez telefon 3.swój nocniczek fokę 4.lubi wspinać się po tacie gdy ten leży na dywanie 5.spacery z babcią 6.węża od prysznica 7.zabawę w idzie rak nieborak a co lubią wasze maluchy? Napiszcie
    • Dziewczyny, u nas kolejna próba zmiany mleka nie powioła się. Filip (2 latka w tym m-cu) dostał małej wysypki na buzi i niestety pojawił się kaszel alergiczny. Wolałam nie ryzykować dłużej. Jak z tym było u Waszych wczesniaków? Z góry dzięki
    • Pomóżcie, mój synek 8,5 mies ssie kciuk.Robi to już od ok 4 miesięcy, ale wczesniej było to o wiele rzadsze.Próbowałam przyzwyczaić go do smoczka, ale nie dałam rady, bo mały pluje smoczkiem na odległość i wtedy bardzo płacze.Nie wiem co mam robić, na palcu pojawiły mu sie już takie czerwone krosteczki, które jedynie udaje mi się nieznacznie łagodzić Bepanthenem.Kciuk jest już cały pomarszczony i wyssany.mały ma już ząbka, więc obawiam się wady zgryzu.Pomóżcie, moze któraś z mam...
    • Witam, moja Agniesia w kąpieli płacze, pręzy się już nawet gdy tata ją niesie do wanny, nie bardzo wiem co robić. Kiedys bardzo lubiła kąpiel. Ma 10 miesiecy i waży 6 kg, nie siedzi jeszcze więc jest kąpana w pozycji leżącej. Zastanawiam się nad zakupem tego śmiesznego kubełka do kąpieli, tylko nie wiem czy to nie będą wyrzucone pieniądze jak mała tego nie zaakceptuje. Może mi coś doradzicie. Ola mama Agniesi 38tc 1600g
    • Mam ochotę dac małemu kuskus... nie wiem czy można.. niby to przenica + dodatki, ale co za dodatki? jedzą Wasze dzieciaki kuskus?
    • Jeśli chodzi o kulinarne to najśmieszniejsza jest śmietana z solą.Natomiast z zabaw Emilka najbardziej lubi wciskac się pod niskie meble np.szafka pod telewizorem wys. 20 cm lub wózek wys. 14 cm.(mimo swojego wieku 13m-cy jest malutka więc się jakoś mieści)Uwielbia też raczkowac na głowie tzn.nogi wyprostowane i pomagając sobie łapkami zasówa do przodu oglądając świat do góry nogami.Z zabawek najbardziej lubi centymetr budowlany który po wyciągnięciu sam się chowa.Acha i śmieje si...
    • Moja Olunia jest absolutną fanką samochodów! Śpi w łóżku z dwoma autkami (również z Dede, Puchatkiem i Kaczorkiem). Kiedy się budzi jej pierwszą czynnością jest sprawdzenie czy są przy niej jej autka podręczne. Ma jeszcze całe mnóstwo innych autek większych i mniejszych. Potem mówi do nas: "Dyn, dyn ata!" (Brum, brum, auto!). Następnie bawi się autkami, a potem trzeba ją posadzić na huśtawkę, z której widać stojący przed domem samochód, który Ola uwielbia:). W dodatku zaraziła sw...
    • Dziewczyny, powiedzcie, od kiedy dawałyście Waszym Miśkom jogurt? Jest taki deserek: owoce z jogurtem od 7 mies. No i nie wiem (Basia kiedyś pisała, że dostala ochrzan od p. doktor za danonki...) I jeszcze jedno: czy dajecie mięso codziennie? Moje znajome mamy różnie, ciekawa jestem, jak jest u Waszych wcześniaków. Bo może macie jakieś mądre zalecenia, o których ja nie wiem...
    • Ano właśnie :) Moja córeczka (18 mies.) ma nazwijmy to schizę (bo mania to zbyt delikatne określenie) bujania - "muszą" się bujać żyrandole, balony, nitki, mydło do kąpieli, generalnie wszystko co może i nie może się bujać, ale chociaż raz zostało przyuważone na "bujaniu"... Zasadniczo podchodzę do tego z przymrużeniem oka i tylko czasami takie coś na "s" mnie trafia, jak mam 50 razy dziennie iść do łazienki bujnąć płyn do kąpieli zawieszony na górze... (chowanie itp. raczej nie pomaga...
    • Oj narobiło mi się zaległości narobiło .... Przede wszytkim witam wszystkich "starych" i "Nowych" współforumowiczów. na o ale przedwszystkim Nowe Wczesne Dzidzie :o). Kochani nie wiem jak uda mi sie nadrobić tyle zaległości (poza tym internet mam teraz tylko w pracy :o(... Więc i pisać spokojnie nie będę mogła. Ale postaram się bo bardzo sie stęskniłam za Nasza Rodzinka Forumowa. W wielki m telegraficznym skrócie (oczywiście dla zainteresowanych) Jaśki to juz duzy chłop i te...
    • No właśnie, ja od jakiegoś czasu tak. Słyszałam, że bardzo to przybliża i wzmacnia więzi z dziecka z rodzicami, no i faktycznie, synio uwielbia te chwile razem w wannie. Ja osobiście kąpię się w "gatkach", ale są rodzice którym nagość przy dziecku zupełnie nie przeszkadza. A jak jest u Was? Pozdrawiam.
    • Jedziemy jutro w pobliże Karpacza. Fajna agroturystyka wyszperana w necie. I znów pakowanie połowy domu. Najbardziej boję się podrózy, choć to zaledwie 300 km. Nasz Bartolo uwielbia robić "sceny samochodowe" wiec całam w strachu. ;) Najgorsze, ze nie bierzemy gondoli - w maju gdy jechaliśmi nad morze spal prawie całą drogę na leżąco - to się nie uda w foteliku, którego szczerze nienawidzi. Boję się go mieć w podróży na rękach. No dobra, już nie marudzę - w końcu idą wakacje Pańs...
    • od dzisiaj zero mleka (kawka biała zbożowa się schowa :(((((, bez produktów mlecznych, masła (jak ja zjem kanapkę brr)...a to dlatego,że lekarka robi test - bo mały strasznie ulewa i przyczyną może być nietolerancja białka krowiego. musimy to wykluczyc dlatego muszę się przemęczyć :((( a ja uwielbiam mleczko, ser zółty, serki,kawkę nawet zbożową z mleczkiem :))) hmmm dzis upiekę sobie na pocieszenie ciasto na oleju cos ala zebra tylko bez kakao (bo na margarynie do pieczenia tez...
    • Z problemami "przywitałam " się juz na poczatku ciąży. Ledwie dowiedziałam się, że na świat prosi sie nowy obywatel, a juz się zaczęło... Najpierw plamienie, które pewnej nocy przeszło w całkiem spore krwawienie. Byłam już pewna, że niestety...Ale okazało się, ze dzieciątko ma się dobrze, a mnie pomogły końskie dawki luteiny a potem duphastonu. Potem niewielkie skurcze i kolejne leki. No i skracajaca się szyjka-szew w 16 tyg. Oczywiście zwolnionko i odpoczywać, odpoczywać... No wi...
    • Ja juz sama nie wiem czy za malo jemu nie daje jedzona. Zupki Szymus i obiadku to bardzo malo je. Poniewaz najlepiej pasuje jemu mleko ale podobno nie powinno juz sie dawac duzo mleka. wiec Szymus dostaje mleko tylko rano i wieczorem. pozniej obiadek w malej ilosci soczek i danonek i jablko albo cos podnego.a jak u Was z jedzonkiem? buziaki pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się