Forum eDziecko edziecko eZabawy
ZMIEŃ
      uwielbiany

uwielbiany

(46 wyników)
    • Wreszcie mam wakacje i będę mogła dużo czasu poświęcić Jaśkowi. Syn uwielbia odrabiać "lekcje", tzn. czytać, wykonywać zadania w książeczkach, kolorowankach z naklejkami itp. A ze jesteśmy z małego miasta to w naszej księgarni nie ma już dla nas nic ciekawego. Pozostaje mi internet. Prześlijcie mi jakieś linki z takimi ksiązeczkami lub ukłądankami, puzzlami... z góry dzięki!!!!!!!!!!!!!!
    • mam pytanie mam synka 2.8 m-ca jest starsznie ruchliwy i nie potrafie go zajac cjakas zabawa dluzej niz 10 min . jak wy sie bawicie ze swoimi trzylatkami????
    • W co się bawicie ze swoimi pociechami?? Szczerze przyznam brak mi pomysłów.
    • Jak byłam mała pasjami uwielbialiśmy zabawę sznureczkami, czy gumkami, które zaczepia się w określony sposób na palcach i później przekłada ze współgraczem i powstają różne wzory geometryczne łącznie chyba ze spadochronem. Pamiętam tylko pozycję wyjściową i następną, ale dalej ... pustka Ktoś pomoże w stworzeniu instrukcji, chciałabym pobawić się z moim sunulunieniniuńkiem :)
    • Mojej corci najbardziej podobaja sie pogaduszki. Jest zabawna jak tak sie :skarzy: lub z przejeciem slucha. Bardzo skupia sie na mojej twarzy i chyba nie ma znaczenia co do niej mowie - nie sadze ze rozumie. Za to wazny jest sposob w jaki do niej przemawiam. Z powaga i dystansem reaguje na dotyk, masaz, zabawy w wodzie i inne nowosci tak jakby jej sie to nie do konca podobalo. Napiszcie tez czy wasze maluszki interesuja sie kolorami, zabawkami i co sie u was sprawdza - u nas specj...
    • no właśnie, coś fajnego, miłego dla ucha z prostą melodią, ale błagam nie chce nic w typie disco - polo, żadnych rapów i innych. cosdla dzieci. jak ja byłam mała to uwielbiałam natalke kukulską (ona też była mała...) i jej puszka okruszka i inne...poradzcie , jakieś tytuły podrzućcie, dzięki
    • Moja 10 miesięczna córunia uwielbia,zwłaszcza ten pierwszy utwór:) tańczy,podryguje,rusza głową we wszystkie strony i robi kosi kosi a ostatnio nawet śpiewa ten fragment "brabrabrabibi...........".Wygląda to komicznie! Córka koleżanki też słucha jak zahipnotyzowana:)A wasze dzieci też to lubią?
    • Witam, no właśnie,jestem bardzo ciekawa Waszych opinii o porannych programach dla maluchów,które proponuje TVP 1.Moja prawie dwuletnia córcia ogląda z wielką radochą Jedyneczkę,Domisie ją nudzą,a Budzika trochę się boi(zwłaszcza Pana Tenorka i Piksela).Dzisiaj razem z nią oglądałam Budzika i trochę przeraziły mnie siermiężne "efekty specjalne" rodem z PRL.Ale może się niepotrzebnie się czepiam.Gdy tylko mamy okazję oglądamy swietne pogramy dla dzieci na BBC Prime,kolorowe,nieskom...
    • córcia ma 17 mesiecy jak sie bawic i w co? nie mam zadnych pomysłów
    • mam synusia 3,5 letniego który uwielbia bawic sie wszelkiego rodzaju autami, ale chciałabym kupic mu cos innego rozwijającego, ale nie za bardzo wiem co? moze podpowiecie mi jakie sa ulubine zabawki waszych pociech. zaznaczam ze moj synek jest z tych , którzy nie usiedza minuty na miejscu, dlatego nie lubi za bardzo rysowac, ani grac w planszowe gry, . Ale jest przeciez taka ilosc zabawek na rynku tylko ze ja nie mam pojecia co by mu mogło sprawic frajde. pomózcie :-))
    • Chciałam Was spytać o zabawy z dzieciakami. Moja Majka ma 8 i pół miesiąca - i zastanawiam się w co się z Nią bawić, żeby tym samym wspomagać Jej rozwój psychomotoryczny. Akuku, popychanie piłeczki,książeczki, taniec (uwielbia) pioseneczki... Co jeszcze? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
    • Może macie jakieś fajne i sprawdzone pomysły na zabawy z 1,5 rocznym dzieckiem. Mój synek własnie jest chory i siedzimy w domku, wszystko juz mu sie znudziło, dodam jeszcze ze jest bardzo żywym dzieckiem i wszystko go zajmuje tylko na 5 min, w dodatku mama musi bawic się z nim, bo sam to sie niczym nie zajmie. Czekam na Wasze pomysły
    • Moja córa ma 10 miesięcy i uwielbia muzykę, chciałbym jej kupić jakąś płytę z piosenkami (koniecznie CD zebyśmy tez mogli w samochodzie słuchać). Ale powiem szczerze, że nie wiem zupełnie co. Może znacie jakieś płyty, warte zakupienia, ze znanymi wszystkim piosenkami jak "Domowe przedszkole" , "była sobie żabka mała" itp bo ja jakoś u siebie nie mogę niczego intertesującego znaleźć, a na weekend jedziemy do 3City, więc chciałabym jej cos kupić. Będę bardzo wdzięczna za pomoc,...
    • Mój syn,obecnie dwulatek,uwielbia gdy mu opowiadam bajkę o dzwigach,koparkach,walcach,od małego lubi bawić się samymi ostrymi przedmiotami:wiertarki,młotki,gwożdzie,szlifierki,to co ma mąz. Nie umiem go przekonać do rzadnych innych zabaw,nieintresują go bajki typu:miś uszatek,itp.Dlaczego????? Czy są tu mamy,których synowie,a może córki zajmują się takimi przedmiotami????/
    • My uczymy się układać puzzle piankowe, czytamy, opowiadamy, śpiewamy, układamy rzeczy, karty ze zwierzakami w pary. Jaś bawi się też swoimi zabawkami. Polećcie mi proszę jakieś fajne rozwijajace zabawy, nawet proste, na które sama jeszcze nie wpadłam:) Będę też wdzięczna za linki lub nazwy gier dla dzieci, puzzli i innych zabawek edukacyjnych. Jestem z małego miasteczka i nasz sklep zabawkowy omijam wielkim łukiem, bo samo badziewie tam sprzedają.
    • W co się bawic z 8 miesiecznym dzieckiem?Jaki macie pomysły na zabawy, które pomogą mu się rozwinąć?
    • jakie zabawy wymyślacie swoim dwulatkom?? Moja Patrycja nie bardzo umie sie sama bawić, ma mały kontakt z dziećmi. Mi brakuje pomysłów jak ją nauczyć zabawy.
    • Ups wymknęło mi się , sorry.. Podzielcie się ze mną co czytacie swoim pociechom, bo mój synek 2 lata i 5 m-cy nie lubi, gdy mu czytam. Gdy był mniejszy wyrywał mi książęczkę , i oglądął co jest na obrazkach. Wtedy treści było niewiele, więc zdążyłam przecztać, zanim przewrócił na kolejną stronę . Gdy skończył 2 lata również brał mi z rąk książeczkę i on czytał pierwsze litery wersów (zna literki). Nie chciałam go zmuszać do tego co nie chce robić, więc nie czytałam. Ale książeczek coraz więce...
    • Czasem brakuje mi już koncepcji. Podsuńcie jakieś zabawy. Na czym może skupić uwagę takie małe dziecko. Cokolwiek robimy nie trwa dłużej niż 2 minuty. Wybiera bajki na komputerze lub plącze sie po domu. Czytanie książeczek lubi ale też chwilkę. Zabawa lalkami i wózkiem trwała dłużej ale się znudziła. Układanie puzzli też. Zabawa grającym domkiem też. I tak jest ze wszystkim. A tu zima trwa i trwa. Co tu robić z takim maluchem w długie zimowe dni?
    • Dziewczyny, ale bomba...właśnie odkryłam tę płytę. Jeśli ktoś szuka jakichś ładnych nagrań dla dzieciaczka, polecam gorąco. Moja córeczka je uwielbia, a ja mam łzy w oczach, słuchając Kasi Kowalskiej i piosenki "Jesteś odrobiną szczęścia".... Śliczota! Pozdrawiam Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się