(4 wyniki)
  • Witam wszystkich. Chcialabym dowiedzieć się czy ktoś tez tak miał i co sadzicie o tej historii. Teraz mam 31 lat dokładnie rok temu zdiagnozowalam się i mam padaczke. Napady pamietam ze zaczęły się kiedy byłam dzieckiem jakoś pod koniec podstawówki, pamietam jak mama rano wyciągała mnie z wanny do której wpadlam rano podczas mycia zębów, a ja nic nie pamietalam. Lekarze mówili ze to taki wiek, okres dojrzewania się zaczyna i takie utraty przytomnosci mogą się zdarzyć. Nigdy nawet...
  • Półtora miesiaca temu miałam pierwszy atak drgawkowy- sprowokowany jak powiedział lekarz: odstawiłam z dnia na dzień 7,5mg dzienna dawke lorafenu i nie piłam alkoholu/ tez go naduzywałam/ i byłam niewyspana.Miałam atak z utrata świadomości , drgawkami, przygryzionym językiem itp...Zdarzyło to sie pierwszy raz i mam nadzieję ze jedyny. Rezonans i tomograf prawidłowy.EEG nieprawidłowe ze zmianami napadowymi w części skroniowej ale było robione trzy dni po napadzie. Czy mam padacz...
  • Chciałabym się dowiedzieć po co robi się badanie EEG. Ja robiłam je dwa razy i wyszło wszystko dobrze. Czy to badanie potwierdza padaczkę, czy wykrywa jej przyczynę i po co się je robi. Czy skoro wychodzi dobrze to jestem chora czy nie? Proszę pomóżcie i napiszcie jakie jeszcze badania można wykonać.
  • Hej w sobotę rano po 5 latach wróciło... Mam 30 lat, brałam już maleńką dawkę leków, przez całe życie miałam 8 ataków dużych, pierwszy w wieku 12 lat. Coraz częściej myślałam już o tym, że może niedługo odstawię leki, że jestem już wolna, ale przez kilka ostatnich misięcy pojawiły się parę razy "odloty" (hmmm, gdyby to nie była choroba, gdyby to mnie nie przerażało, to byłoby nawet ciekawe), no i w końcu w sobotę duży atak. Pierwszy raz przy mężu, który oczywiście wiedział, ale ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się