(3 wyniki)
  • Najstarsza córka (4 lata) ma obecnie takie wyniki : TSH 0,447 (0,27 - 4,7) 4% FT4 17,03 (9 - 20) 72,73% FT3 3,20 (1,45 - 3,48)76,35% wzrost 108 cm waga 17 kg USG miała robione 2 lata temu (wyszło, że tarczyca jest ale mała, nie mam odpisu, więc dokładnie nie napiszę wymiarów) wiek kostny miała robiony 2 lata temu, wyszło, że kości szybciej się "starzeją" w stosunku do wieku właściwego - wtedy miała zmniejszona dawkę z 75 Eythyroxu do 50 i na tej dawce z pewnymi modyfikacjam...
  • Witam . Czytam to forum i widze ze mozna uzyskać tu jakies wskazówki ,moze i mi cos podpowiecie . * lat temu zglosilam sie do lekarza z ogólnym osłabieniem i nierównym biciem ser ,lekarz po zbadaniu stwierdzil szmery w okolicy serca .Dostałam skierowanie do kardiologa ,ten zaś skierował do szpitala gdzie stwierdzono nabytą wade serca . Miałam tez wykonane badania poziomu hormonów tarczycy i wówczas tsh bylo 0,29 przy normie od 0,23 a Ft4 i Ft3 w normie . W 2003 roku bedąc ponown...
  • Witam wszystkich, u mojej córki wykryto podwyższone TSH - ok. 4,8 (ft3 i 4 w normie, TPO też w normie) w sierpniu 2004 gdy żona była w ciąży z drugim dzieckiem. Pod koniec sierpnia na świat przyszedł nasz synek. W obawie o jego zdrowie, żona zrobiła mu badania gdy skończył rok życia i podobnie jak u córki wyszło mu podwyższone TSH - 5,79 lecz analityk napisła komentarz, że graniczne wartości TSH dla dzieci są wyższe i niepotrzebnie nas uspokojono. Teraz badania powtórzyliśmy i TSH...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się