Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
    (9 wyników)
    • Nieco ponad dwa lata wiem ,że ma Hashi.Chodzę regularnie do swojej endokrynolożki ,dzielnie łykam hormonki ale moje wyniki i tak wciąż pozostawiają wiele do życzenia.Obecnie od czterech miesięcy jestem na dawce Eutyroxu 75 a moje wyniki są następujące: TSH 6,51 N-0,49-4-67 FT3 4,0 N-1,5-4,1 Ft4 1,1 N - 0,8-1,9 To są ostatnie wyniki z końca stycznia. Jestem mamą dwóch chłopców ,urodziłam ich zanim zachorowałam.Jednakże od dawna marzę o trzecim dziecku a szczególnie dziewczynce. ...
    • Niedoczynność tarczycy wieku dziecięcego i młodzieńczego Najczęstszą przyczyną niedoczynności tarczycy ujawniającej się w wieku dziecięcym i młodzieńczym jest choroba Hashimoto przebiegająca z wolem. Grupą szczególnego ryzyka jej rozwoju są dzieci z zespołem Downa i Turnera, u których choroba Hashimoto występuje odpowiednio w 16-28% oraz 50% przypadków i z cukrzycą typu 1. Inne przyczyny hipotyreozy tego okresu to: stosowane MATERIAŁY ZJAZDOWE 678 Materiały naukowe - IX Jesienna ...
    • Witajcie, W jednym z postow napomknelam o swoim synu (ktory pochodzi z ciazy ujawniajacej moja Hashimoto)... Chlopak ma 13 lat. Przez ponad 11 lat, idelana waga idealny wzorst i rowzoj.. lekarze mwoili ksiazkowe dziecko... od ok 2ch lat chlopiec mocno przybral na wadze... faktycznie rowniez ograniczyl mocno ruch... rozumiem, ze dojrzewa.... czasem zdarza mu sie spac w ciagu dnia.... zrobil sie (wedlug mnie) taki troche ociezaly.... no i wedlug mnie, mam mocno wysuszona skore......
    • prosze o pomoc, wizyete u endo mam w.......grudniu:((( mam 42 lata TSH przed 4 i5 laty (przed urodzeniem dziecka)- 2.81 ZAWSZE jak mierzono je obecne zrobiłaa badania i: TSH - 4,38 met. META (norma do 4,6 ) fT3 - 3 pg/ml fT4 - 1,09 ng/dl no sa obajwy: brak energi, deprecha, wypadanie włosów - ale to od kilku lat czy to śiwdczy o zaburzeniach?
    • pozwolilam sobie skopiowac moja wiadomosc z forum choroby tarczycy, poniewaz pewnie nie wszyscy zagladaja na obydwa fora juz ktorys raz z rzedu slysze, ze norma TSH do 4,0 mU/L jest podana dla doroslego mezczyzny, a nie mlodej kobiety. czy jest gdzies jakis wykaz norm adekwatny do wieku?
    • Witam wszystkich i zadam może głupie pytanie czy tsh zależy od wieku np osoba czterdziestoletnia z tsh 2,69 to norma a dwudziestoletnia to stanowczo zadużo czy tylko dobre samopoczucie jest miernikiem bo N 0,49-4,69 są względne i ja np przy 3.69 czułam sie jak staruszka teraz oscyluje przy ok 2,72 ciągle rośnie mam nadzieje że moja endo zwiekszy mi ten eutyroks no i nadal czyje sie do bani .Wyjasnijcie mi prosze bo lekarz rodzinny twierdzi ze 2,72 to wynik super .Pozdrowionka Amazonka
    • Witam, wklejam dla Was link do artykułu na temat przyszłych i obecnych mam. Jeśli to nie jest nowe to skasujcie. Wydaje mi się, że warto przeczytać. www.viamedica.pl/gazety/gazetaP/darmowy_pdf.phtml?indeks=8&indeks_art=163 Nie wiem czy się udało wkleić? Pozdrawiam Hahashi
    • Robiłam dzisiaj badanie tsh. Dalej jest baaardzo dużo. Ponad 4 miesiące temu przed wielkanocą jakoś)miałam tsh ok 98.Dzisiaj tsh 47. Dawkę euthyroxu mam zwiększaną bardzo powoli bo źle tolerowałam.W tej chwili biorę 37,5 mikrogramów- od jutra mam próbować 50.Jak będzie dobrze to mam brać jak nie to wrócic do 37,5 i spróbować za tydzien jeszcze raz brać 50. Teraz czuję się sporo lepiej ale jednak wiem ,że idealnie już nie bedzie :) I zdrowie i wiek już nie ten:)) Po jakim czasie osobom z t...
    • Apel(7)

Wpisala sie do nas na forum mloda Hashimotka Kawo 12. Bardzo sie Ciesze, ze nasze forum tez ja interesuje i serdecznie witam. Ale rownoczesnie mam troche obaw i pytan. Czy Kawo bierze udzial w naszej dyskusji pod kontrola rodzicow, czy sama? Czy my dorosli mozemy dawac takie same rady dziecku jak doroslemu? Dziecko nie jest miniaturka doroslego. U dzieci jest calkiem inna przemiana materii jak u doroslych. Dziecko ma inne zapotrzebowanie na hormony, witaminy czy tez inne leki niz dorosl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się