(4 wyniki)
  • Jak w późniejszym wieku rozwijają się dzieci z dysplazją biodrową - czy przebyta dysplazja faktycznie ogranicza ruchomość stawów biodrowych, usztywnia? Czy ćwiczenia rozciągające, baletowe są wskazane czy wręcz przeciwnie? Jakie sporty są wskazane a jakie nie? Nie udało mi się znaleźć żadnych konkretów na ten temat, może macie własne doświadczenia? Z góry dziękuje za pomoc.
  • dziendobry witam wszystkich.minal prawie rok(22 maja 2009)od rozpoczecia kuracji mojej malej emilki, moja mala kruszynka od miesiaca zaczela stawiac samodzielne kroki.fakt ze emilia ma dzisiaj juz 27 miesiecy i po roku czasu wracamy do normalnosci .historia jej choroby jest naszczescie bardzo zadko spotykana w dzisiejszych czasach, miala malo szczescia .moja pierwsza corka tez miala dysplazje fakt ze emilia miala zwichniecie stawu biodrowego a izabella tylko 2b ale leczeni we wczesnym wieku...
  • Witam i proszę o rade doświadczone mamy. Mój 3,5 miesięczny synek od niecałych dwóch tyg nosi poduszkę. Ortopeda stwierdził cechy niewielkiej obustronnej dysplazji IB/IIA. Zalecił Frejke 18 cm. Natomiast po dwóch tyg obserwacji synka mam wrażenie że poduszka jest za wąska ponieważ nie przytrzymuje odwiedzionych nóżek pod kątem 90 st. Dziecko może wyprostować nóżki w kolankach i w miarę swobodnie nimi poruszać.Konsultacje mamy dopiero 17 października. Boję się po prostu że ten miesiąc noszenia...
  • witam moje dziecko ma dysplazje biodra prawego 2b lewe 1a prosze o porade jakimi metodami uzyskuje sie najlepsze rezultaty leczenia pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się