(4 wyniki)
  • Mój tata po operacyjnym usunięciu raka jelita grubego (rok temu) ma przerzuty do płuc i wątroby. Nie poddał się chemioterapi. Przerzuty stwierdzono w marcu br. Brał do czerwca polyergę. Onkolog stwierdził bezzasadność jej podawania, ponieważ ogniska zapalne w czasie jej podawania powiększyły się. Jest na tzw. leczeniu paliatywnym. Jeszcze dwa miesiące temu był słabiutki i bardzo żle się czuł. Aktualnie od sierpnia czuje się bardzo dobrze, jakby wogóle nie było choroby. Czy kto...
  • Mojemu ojcu zdiagnozowano guza nerki (3cm x 3,2 cm). Guz nie jest duzy, na TK nie wykazało przerzutów. Sytuacja wydaje się nienajgorsza zwłaszcza. Ojciec ma już 80 lat, w tym wieku operacja jest obarczona jest duzym ryzykiem, więc szukam alternatywnych rozwiązań. Czytałam, ze u starszych osób wykonuje się radioablację lub krioablację. Nie mogę znaleźć czy w Polsce godzies robią coś takiego. Jestesmy przed wizytą u lekarza więc może coś tam się dowiemy, a może ktos na tym forum c...
  • Pytanie o stan psychiczny człowieka w żałobie jest absurdalne, bo każdy, kto tego doświdaczył wie, że nie ma słów, które to opiszą... Braku mamy nie potrafię sobie nawet wyobrazić. Nie umiem/ nie umiałabym tego nazwać, czytaj: opisać stanu, w którym znajduje się dziecko (bez względu na wiek) postawione wobec takiego faktu. A jednak coś kusi. Kusi, by zadać pytanie o próbę budowania świata w sytuacji, gdy zostajemy mniej lub bardziej sami. Gdy sierotą lub półsierotą zostaje c...
  • Ciagle slysze historie, ze ktos byl zawsze zdrowy, zadnych problemow a tu nagle bec, bum, taram - wykrywa sie nowotwor taki czy inni. Wiadomo, ze co jakis czas profilaktycznie trzeba sie badac. Ja osobiscie mam schizy bo w rodzinie sporo przypadkow nowotworow. Brat mojej babci zmarl w zeszlym roku na raka zoladka - cale zycie zdrowy a tu nagle hop siup i nie ma. Minely 3 miesiace od diagnozy. Moj wlasny brat zmarl na miesaka kosci w wieku 5 lat. Moj dziadek na raka pluc - jedn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się