Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
    (11 wyników)
    • Mój Młody pali...wiem, że popala, próbuję ograniczyć kontaktaki z tymi kolegami, ale wiem też, że to musi chcieć On sam. Rozmawiałam z Nim, tłumaczyłam, sama przestałam palić, bezczelnie obwąchuję jak przychodzi z dworu, zabieram śmierdzące ubrania do prania i ich nie piorę do momentu aż nie ma w czym chodzić, ale to nie przynosi skutku. Twierdzi, że już nie będzie..., ale ulega, nie zawsze, ale często. Mówi, że go ciągnie, ja wiem jak to jest i wiem, że niektórzy z Was stwiedzą, że nastolate...
    • Czytałem wiele tematów, historii i artykułów o narkotykach. W większości z nich opisywane są tragiczne w zakończeniu losy ludzi, którzy zażywali amfetaminę, dropsy (bo o te narkotyki mi chodzi) i finałem ich przygody z tymi używkami były ośrodki terapii uzależnień lub szpitale, a po nich długi okres psychicznej rehabilitacji, pustki, nerwic, psychoz, życia w ciągłym dole.. Z drugiej strony mam historię swojego życia i przygody z narkotykami. Palę marihuanę od 13 roku życia - zaczyna...
    • W sasiednim watku dyskusja zjechala na tematy- muzycy alkoholicy w latach 70. Pokazalem tam niekonsekwencje Jarasa- ktory choc na codzien powtarza jak mantre, ze wszyscy alkoholicy sa tacy sami, nie ma lepszych czy gorszych, nir ma rownych i rowniejszych- dopuscicl sie jawnej dyskryminacji. Kiedy pisal o "szarych" alkoholikach na moim przykladzie, i w ogole gdy to robi na codzien, pisze o zaklamaniu, nieuczciwosci wobec siebie, a takze o lezeniu w rzygach, konczeniu w rynsztoku, zaszcza...
    • ...od alkoholu i od papierosów. A przeicez ma 76 lat i zadnych stresów w zyciu...nie mialam do tej pory stycznosci z osoba uzalezniona. Ona pije ale twardzo trzyma sie teori ze alkoholu nie miala w ustak od kilkunastu lat. A przeciez to widac i czuc. Czy osobie w takim wieku mozna pomoc?
    • Nie wiem kiedy był ten pierwszy łyk. Kilka miesięcy temu mój syn (wiek16i1/2) przyszedł do domu pod wpływem alkoholu. Na drugi dzień ja wcześni wychodziłam do pracy, potem ktoś przyjechał i..tak się to rozmyło, nie zrobiłam nic. W sumie sporo rozmawiamy, ale jak widzę ze mną rozmawia, zgadza się a swoje robi. Wygląda to na sporadyczne, ale w tym wieku każdy alkohol szkodzi. Nie wiem, czy chce akceptacji w grupie, dawniej był zatwardziałym domatorem, teraz nic go w domu nie trzyma. ...
    • Witam, wczoraj wieczorem upewniłam się na 99% ze brat który ma DOPIERO 12 lat pali marichuane.Obserwowałam go od 2 miesięcy, bo nie byłam pewn.Dziś kupuje test( w sumie żeby mu udowodnic ze mam racje),Bo jak można się domyślić zaprzeczył wszystkiemu. A wiem ze był wczoraj zbufany, bo sama kiedyś popalałam i znam skutki. Problem w tym, ze dzisiejsza młodzież jest marichuaną zafascynowana i zastanawiam się w jaki sposób do 12letniego człowieka dotrzeć i wytłumaczyc mu ze to nie ma s...
    • Mam małe dziecko i szczerze mówiąc nie wiem kiedy zacząć dziecko uprzedzać o niebezpieczeństwach związanych z narkotykami. Nie mam porównania, bo za moich czasów dziecinnych narkomania była problemem raczej marginalnym a teraz (niestety) wręcz przeciwnie. Jak sądzicie, w jakim wieku powinno być dziecko, żeby zacząć go przestrzegać przed narkotykami Pozdrawiam Yaa
    • Przyznam ze porusza mnie tutaj postawa ludzi ktorzy pili cale zycie a na starosc przestali i bardzo chelpia sie tym osiagnieciem. Zupelnie przy tym uciekajac od bardzo dlugiego przeciez czasu "spozywania" i wyrzadzanych krzywd...jakby wogole nie byli uczestnikami tego czasu ani tych krzywd...ale to oczywiscie ich broszka... Obserwuje z ogromna radoscia...przyplyw mlodych ludzi( w wieku od 20 lat) uznajacych alkoholizm wlasny...i podziwiam jednoczesnie... jest to z cala pewnos...
    • Witam Od kilu tygodni czytam Wasze posty, są tu osoby które piszą odważnie o swoim problemie ze środkami psychoaktywnymi, są też takie które oceniają, są i takie które ośmieszają różne środki pomocy, są też osoby które szukają pomocy dla najbliższych. Pomyślałem sobie, że napisze moją historię. Około 14 roku życia zacząłem eksperymentować z alkoholem, stan tak dobrze znany niektórym piszącym tutaj „rausz”, „wejście pierwszej sety”, „zamulenie myśli i u...
    • ...lub droga do uzaleznienia jest mi coraz bardziej bliska. Zaczelo sie od alkoholu tylko na imprezkach,piwko,dwa,trzy,coraz wiecej i wiecej. Teraz szukam okazji do wypicia. Najwieksza ochota na picie nachodzi mnie,gdy mam dola,nic mi sie nie uklada, mam problem z chlopakiem,rodzicami,z sama soba. Kiedys nie pilam sama,dzis nie jest to dla mnie problemem. Z poprzednim chlopakiem zerwalam pod wplywem alkoholu bo wydawalo mi sie ze inaczej nie jestem tego w stanie zrobic.Dzis ogarne...
    • Chciałbym się dowiedzieć (z ciekawości)po co eksperymentujecie/próbujecie/bierzecie/używacie itd. dragi (wszelkie, w tym alk)? W jakim celu? Co Wam to daje (ew. co zabiera)? Czy chodzi o świadomość, zabawę, odlot itp.? Może coś innego? Czekam... pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się