Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
    (6 wyników)
    • Podobno w miarę upływu lat naczynia krwionośne tracą elastyczność i migrena przestaje dokuczać ale za to zaczyna grozić wylew lub zator. Czy ktoś z uczestników forum zna osoby w podeszłym wieku , którym migrena przeminęła bez śladu ? Czy cierpią np. na nadciśnienie lub miały wylew ? Dla przykładu - moja ciotka migreniczka doznała wylewu w wieku 75 lat i żyła jeszcze 6 lat w stanie otępienia umysłowego.
    • Wydaje mi sie, ze wraz z uplywem lat moja migrena jest coraz gorsza. Ale z drugiej strony, zastanawiam sie czy to moze nie moja tolerancja na bol sie zmniejsza. Albo na przyklad, po prostu juz nie pamietam jak bylo kiedys, bo organizm wypiera te zle wspomnienia. Ciekawa jestem jak to jest z Wami.
    • witajcie:) znalazłam wątek o dziedziczeniu, ale jednak mam jeszcze kilka pytań - może pomożecie znaleść odpowiedz. jak pamiętacie mój M ma migreny po matce, ale tylko jako jedyny z czwórki rodzeństwa :( (jest drugim dziekiem...) mamy córke i sen z powiek mi spędza fakt, że może odziedziczyć to dziadostwo po M :( jak jest u was? macie dzieci, które cierpią lub nie na migreny odziedziczone po was ? w jakim wieku się one ujawniły? wiem że prawdopodobieństow odziedziczenia lub nie w...
    • Wydaje mi sie ze z wiekiem tolerancja na bol maleje. Ja na pewno coraz wczesniej siegam po tryptan i czesciej biore kombinacje niz kiedys. Kiedys probowalam brac lagodniejsze srodki, ale od mniej wiecej roku, poltora po prostu psychicznie i fizycznie nie wytrzymuje. w koncu to juz ponad 20 lat. Nie wiem czy z wiekem u mnie sie cos zmienilo czy taki ostry atak na bol dziala lepiej ale czesto udaje mie sie przebrnac przez migrene lagodniej. W zasadzie zaleca sie zeby nie czek...
    • Wasze forum ucieszylo mnie bardzo, bo w koncu zaswitala jakas nadzieja, ze ktos potraktuje problem w miare powaznie. Mam 19 lat, migrene od 14 roku zycia i jak do tej pory zadnych skuteczny lekow przeciwbolowych. Dodatkowo ok ok roku lecze ciezka depresje (juz nie ma znaczenia czy to ona z migreny czy migrena z niej) i polaczone sily neurologiczne i psychiatryczne orzekly, ze lek p/depresyjny (niezaleznie od nazwy zawsze zwrotny wychwyt inhibitorow serotoniny) ma przy okazji dzi...
    • Mnie migrenowym bolom glowy towarzysza juz od ponad roku bole w dolnej czesci kregoslupa i w okolicy stawow biodrowych , szczegolnie lewego . Ten rwacy bol w lewym posladku przesladuje mnie juz gdzies od 15 -tego roku zycia i wystepowal z roznym natezeniem , raz slabszy a czasem silniejszy. Czasami utrudnial mi chodzenie , czasami spanie w pozycji wyprostowanej , niekiedy tez towarzyszyl temu bol pod lewa lopatka . Po grypie na jaka chorowalem w podczas studiow mialem tez dlugo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się