Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      wyjazd

wyjazd

(121 wyników)
    • W skrocie: chce wyjechac z polski na (na przyklad) 12 miesiecy - po to zeby zjezdzic USA. Nie chce zabierac oszczednosci, wezme max 10 000 USD (reszte zostawie zainswestowana w PL). Chce zjezdzic US (dosownie) w miedzyczasie popracowywac tak zeby miec na utrzymanie i zwiedzanie. Spokojnie, wystarczy mi byle spanie - drogie hotele juz mi sie w zyciu znudzily :) Aha, mam wize biznesowa wazna jeszcze 6 lat (w sumie bylem w US 1 raz - nudny biznesowy wyjazd, 2 kolejne wyjazdy odwolal...
    • Witam Bardzo proszę o opinnie. Mieszkam sama z dzieckiem które ma rok i dwa mc i dostałam propozycję wyjazdu do siostry do U.S.A. Siostra jest tam legalnie ma meża i dziecko.Moje pytanie brzmi czy jest sznsa że dostane wize?Czy aby ubiegać sie o wizę dziecko musi mieć wyrobiony paszport?Czy dokumenty składam oddzielnie dla dziecka i siebie?No i ostatnie pytanie ..prawdopodobnie za dziecko sie nie placi do 2 lat? Dziękuję serdecznie za odpowiedż.Pozdrawiam D.
    • Mam wielki problem. Moje dziecko ma wylecieć na 3 miesiące do Kanady wraz ze swoją Babką (moją teściową) do wójka dziecka (mojego szwagra). Moja coka ma 12 lat, paszport biometryczny i bilet kupiony w obie strony. Do Toronto Lotowski a powrotny AirCanada. Szwagier jednak twierdzi, że moja córka potrzebuje pisemnej zgody obojga rodziców na wyjazd. Ta zgoda ma być po angielsku, potwierdzona notarialnie !!?? Nasz straż graniczna nic o tym nie wie. LOT też nic o tym nie wie i nigdy ...
    • Pytanie posiadam dwa obywatelstwa ,żona jedno (Polskie) ale jest zameldowana w niemczech i ma w polskim paszporcie wklejona wize (na pobyt i możliwość pracy) Czy żona potrzebuje wize na wyjazd do USA i jak tak to gdzie się o nią ubiegać polska czy niemcy.Proszę o pomoc..
    • W 2001 r. byłam w USA i teraz chcę odwiedzić stare kąty :-) Planuję wyjazd do Michigan (to właśnie te stare kąty), potem na Zachód (Arizona, Colorado, może Kalifornia - do uzgodnienia). Wyjazd o charakterze czysto turystycznym, zwiedzanie, raczej przyroda i sztuka niż komercja... planuję 3 tygodnie, koniec sierpnia i 2 tyg. września. Jeśli ktoś chętny, albo ma dobre rady, albo chce mi coś o tym powiedzieć (miłego najchętniej :-)) to zapraszam do kontaktu: MALGO94@gazeta.pl Szcze...
    • Witam, Mam takie pytanie skierowane do osob ze znajomoscia tematu. Otoz chcialbym sie wybrac w przyszlym roku do Stanow Zjednoczonych na wycieczke czysto turystyczna. Nie zamierzam tam zostawac na stale, pracowac na czarno czy tez byc nielegalnym imigrantem. Chcialbym po prostu przyleciec na jakis tydzien, zoabczyc Nowy Jork czy San Fransisco. Ale oczywiscie jako ze jestem Polakiem, na drodze stoi wiza. I mam pytanie, jakie sa opcje turystycznego wyjazdu do USA? Czy wyglada to tak, ze musze ...
    • Czy ktos kupował w ubezpieczenie w firmie worldwideinsure.com ?? Jakieś opinie i doświadczenie, please...
    • Czy nie uwazacie ze te wyjazdy sa super drogie? Dlaczego biura podrozy musza miec AZ tak wysoką prowizję? znam agencję w której koszt takiego wyjazdy nie przekracza 1400$ a cena zawiera również bilet lotniczy - gdy spytałem czemu tak tanio, po prostuodpowiedzieli bez skrupułów - nie mamy tak duzej prowizji jak inne biura. Nie myslicie ze to dobra cena?Wogóle to co myslicie o tych wyjazdach?
    • witam, jestem w Kanadzie od 2 miesięcy, mam wizę na pół roku i chciałabym pojechać do Nowego Jorku na sylwestra, wrócić do Kanady i wyjechać pod koniec lutego spowrotem do Polski. myślicie, że nie będzie problemu z dostaniem się do Kanady po wyjechaniu do Nowego Jorku na 3dni?? proszę pomóżcie..
    • Hey Hey. Chcialbym sie dowiedziec kiedy najlepiej udac sie do ambasady, aby uzyskac wize na wyjazd w czasie wakacji? Im wczesniej tym lepiej czy moze troche poczekac? Jakie papiery musze wziasc ze soba (poza zaproszeniem)abym rozwial wszystkie niepewnosci Pana(i) ktora bedzie dawac mi ta wize? I kiedy nalezy wplacic te $100? Dzieki z info. Peace
    • Czy ktoś się orientuje jakie są procedury zeby zabrać do USA ze sobą średnio wystraszonego kota? Wyjazd na zieloną kartę:) Pozdrawiam
    • wielkie dzięki wszystkim którzy pomagali i doradzali przed wyjazdem na tym forum dowiedziałam się b.dużo potrzebnych rzeczy.spełnmiło się moje marzenie byłam tam. pisałam do was ze stanów. a teraz piszę po powrocie. byłam tam ponad 4 miesiące.w polsce jestem 2 tygodnie a ciągle wracam myślami do tego wyjazdu.wiele tam rzeczy mi się nie podobało ale to jest fakt:życie tam jest łatwiejsze niż u nas.ludzie są przyjaźnie nastawieni do świata.u nas jest szaro-choć próbuję tak nie myśl...
    • Witajcie! Czy ktoś z Was planuje może w najbliższym czasie wyjazd do Stanów w poszukiwaniu pracy (wchodzi w grę tylko praca na czarno, bo mamy tylko wizy turystyczne)?? Lecimy tam 1-szy raz i właściwie "w ciemno", trochę nas to przeraża - dlatego szukamy bratniej duszy. Zawsze w kilka osób jest raźniej! Może ktoś z Was ma podobne zamiary, ale podobnie jak my się boi. Co do miasta - kwestia jest do uzgodnienia. Może jakieś sugestie? Chicago, NY, a może jakieś miasto w Californi...
    • slyszalam, ze trzeba miec specjalny papier od INS jesli chce sie wyjechac a potem oczywiscie wrocic z USA. Czy ktos moglby mnie oswiecic, co to za papier, ile kosztuje i jak dlugo sie na niego czeka?
    • witam wszystkich wraz ze swoją dziewczyną chcemy wyjechać do kanady i mamy pewne pytania i trudności 1. w jaki najlepiej sposób starać się o wyjazd a. turystycznie(pracować na czarno a potem starac się o work premit)? b. jako emigranci? c. lub jeszcze jakiś inny sposób? 2. czy lepiej wziąść ślub w polsce i starać się o wyjazd czy może osobno a ślub w kanadzie. jak patrzą na małżeństwa. 3. oboje jesteśmy magistrami nauk politycznych Uniwer.Warszawski i Uniwer Warmińsko - Mazurski(...
    • Hej, mam problem. dostalam wize do usa-jade w czerwcu, a w kwietniu mam wykupiona wycieczke do syrii, jordanii i egiptu. Wiza do usa jest w zaklejonej kopercie przyklejonej do paszportu, ktorej nie moge otwierac, odczepiac itd. W zwiazku z powyzym, nie bede miec zadnych problemow na przejsciach granicznych pomiedzy syria, jordania, i egiptem? Jest to wycieczka zorganizowana, ale podobno na jednym z przejsc sa zbierane grupowo paszporty. Orientuje sie ktos jak to wszystko mze wygladac, czy ...
    • Jak wydostac sie z terminalu 4 najwygodniej, bezpieczniej i nienajdrozej na Manhattan? Mam jeszcze pytanie dotyczace taxu na ubrania, wlasnie znalazlam w starych postach informacje, ze nie ma w NY podatku na ubrania i buty, to prawda? Jestem przyzwyczajona do placenia go w kalifornii, wiem ze w Filadelfii nie ma, ale jak jest teraz w NY? Bede bardzo bardzo wdzieczna za wiadomosci.
    • Jakże biedny byłby nasz kraj gdyby nie wspaniali fachowcy stojący już murem, gotowi posprzątać to co zniszczyli cholerni "S"mani! Otóż 12 lat temu kwitnąca Polska stanęła nad przepaścią (czarną)! Na szczęście jest nadzieja że coś zostanie odkręcone. Chwała wam Olo, Leszku i Izo ... P.S. I Basiu, Ty zrozumiałaś swój błąd!
    • Witam wlasnie na dniach wrocilem ze stanow, bylem drugi raz na WaT i drugi raz terminowo wracam. Moj problem polega na tym ze chcialbym wrocic do USA jeszcze na JAKIS CZAS w mozliwie szybkim czasie(jesli wogole sie uda) jestem na etapie konczenia studiow, za kilka tygodni obrona, wiec strace status studenta, zreszta nawet gdybym go mial a bylaby mozliwosc poniewaz moglbym wziac uzupelniajace studia mgr to mogloby byc troche pozno, bo na j1 mozna wyjezdzac na wakacje. a tam na miejscu czeka dz...
    • www.radiozet.pl/wiadomosc.html?wid=5537227&kat=340&katn=Informacje&widn=Kontrola+na+do+widzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się