wyjazd

(44 wyniki)
  • hej, mam 15 lat i jurto wyjeżdżam na wycieczkę szkolne na 6 dni za granicę (4 dni samego zwiedzania). Byłam już raz na wyjeździe 10-odniowym, było w miarę ok, ale wcześniej też płakałam, bałam się... Niestety nie mam dobrej koleżanki, z którą mogłabym usiąsc w autobusie czy coś takiego. Doradźcie coś na takie "załamanie". Tworzę sobie w głowie jakieś niestworzone historie, np. o wypadku (odpukać!!) i innych rzeczach. Nie wiem, jak sobie z tym poradzić.
  • Zawsze czulam sie strasznie w weekendy. Ale zaobserwowalam u znajomych pomysl na wyjazdy i po zmianie pracy, gdzie nie musze juz pracowac w weekendy zaczelam wyjezdzac. Warszawa kojarzy mi sie z bolem, wyscigiem szczurow, kryminalna rodzina... Teraz mam juz zabookowane praktycznie wszystkie weekendy do polowy pazdziernika. Wydaje na to cala kase. Balabym sie zostac w tej wstretnej Wawie, nudzic sie jak kiedys albo stresowac problemami... Przestalam chodzic do terapeuty, dlatego ...
  • Nie wiadomo co się stało, ale obca jest mi już euforia pakowania przed wakacyjnym wyjazdem. Kiedyś, w liceum i na studiach, to było takie przyjemne i ekscytujące. Z radością jechałam nawet z prawie obcymi ludźmi, niczym się za bardzo nie przejmując, niczego nie obawiając i spodziewając się samych miłych rzeczy. A teraz na kilka dni przed wyjazdem jestem podenerwowana negatywnie, mam dużo obaw, wyobrażam sobie wszystkie możliwe trudności i problemy...Czy to normalna cena za dojrzał...
  • 1. Wyjazdy z rodzicami- wydasz mnóstwo kasy, odpoczynek psychiczny niemożliwy, odmienne oczekiwania i ... generalnie klapa 2. Wyjazdy z partnerem/partnerką z pobytem u jego/jej znajomych na dodatek z pracy- wydasz kase, czujesz sie jak łoś... totalny brak wyobraźni partnera/partnerki- skazywanie drugiej osoby na towarzystwo, w którym dominują tematy zawodowe i plotki na temat kolegów/koleżanek z pracy... klapa 3. Wyjazd na tydzień do teściów- skazywanie drugiej połówki na brak ...
  • Mój mąż poinformował mnie dziś mailem, że wyjeżdża na święta do swoich synów z pierwszego małżeństwa (do Stanów, chłopcy mają ok. 26, 28 lat). Wróci po Nowym Roku. Ja z córką jestem z Polsce, rzecz jasna. I, oczywiście, nawet niczego ze mną nie skonsultował! Ot, tak po prostu. Wyjeżdża sobie i już. A ja i moja córka??? (ma 8 lat). To my co - nie rodzina??? Wkurzył mnie tym strasznie. Co wg Was zrobić - zabronić mu? Czy też niech robi co chce? Dodam, ze tam spotka się zapewne ze sw...
  • Jestem od 3 lat w stałym związku. Mój narzeczony (za 2 miesiące ślub) jutro wyjeżdża na dwa dni - wyjazd firmowy. Jadą tylko pracownicy - osoby towarzyszące nie zostały zaproszone. Wiekszośc facetów (branża samochodowa) ale również parę kobiet. I... szlag mnie trafia. Co to za polityka firmy? Zintegrowac wszystkich do tego stopnia, zeby juz w ogóle do domu nie wracali? Wiele weekendów spędzają w pracy - bo pokazy samochodów np. - a potem jeszcze wyjazd z noclegiem. Co o tym sądzic...
  • Witajcie, Chciałbym poradzić się Was w pewnej szalenie istotnej dla mnie sprawie. Mam 19 lat i w tym roku wybieram się na studia do Warszawy (obecnie mieszkam w Krakowie) Będą to oczywiście studia zaoczne tak więc z pieniędzy ze względu na pracę, którą mam mieć wiekszego problemu być nie powinno. Problem jednak jest w moich rodzicach a dokładnie mamie. Czy sądzicie, że na miejscu jest aby własna matka zabraniała wyjazdu na studia? Czy określony kierunek życiowy, który mam od ...
  • Hej, witam wszystkich to czytających! Mam 24 lata, jestem młodym facetem po 3 letnich studiach licencjackich (fil. germańska). W tej chwili przyszło mi stanąć przed trudnym wyborem: wybrać studia zaoczne (tłumaczeniowe) dwusemestralne za 2,5 tys. zł semestr, których nie mam... albo pojechać za granicę do pracy fizycznej i po kilku miesiącach wrócić (bo to, że zostanę dłużej raczej wykluczam). Dodam, że w ubiegłym roku skończyłem studia, miałem jechać za granicę ale wyjazd się nie udał z...
  • Jest wieczór,i jak to często bywa,człowiek zaczyna myśleć o rzeczach,których normalnie stara sie unikać. Moim takim tematem jest : przyszłość... Wiem że to głupie,ale boje sie tego...Boje sie że nikim nie zostane,że nic w życiu nie osiągne,i że będzie źle... Za rok kończe gimnazjum ( wiem że jestem troche młoda...przepraszam),i za rok trzeba wybrać sie do liceum...i tu jest problem...od 3 lat mieszkam z dziadkami, w mieście K.,gdzie sie urodziłam,ale po roku przeprowadziliśmy si...
  • wyjazd..(31)

własnie..mam pytanie,a raczej problem, moze to głupie ale dla mnie to bardzo wazne..nie wiem co ja mam zrobic..chciałam wyjechac na weekend do kolezanki,do innego miasta,odpoczac,pomyslec,odetchnac..zrobic cos w koncu dla siebie,poplotkowac:-)problem w tym,że maz mi nie pozwala!!wybuchła straszna awantura i powiedział,ze jak pojade to mnie wypieprzy z domu..albo,ze mi trzeba wpierdolic co miesiac to bedzie spokoj!!!to sa jego słowa..albo ,że sprawdzi ja na policji,co ijak,kto to.....
  • chcialabym zebyście napisali co byscie zrobili gdzybyscie znaleźli się w takiej sytuacji jak ja.A mianowicie: Moj facet pracuje w firmie w ktorej co jakiś czas(kilka razy w roku) musi jezdzic na targi, sympozja itp no i to jest ok bo wkońcu to jego praca i dzieki niej ma pieniądze. Ale jest coś co mnie drazni, a dokladnie to ze szef mojego faceta organizuje co roku kilkudniowy wyjazd na żagle dla pracownikow. Bylo by to jeszcze do zniesienia gdyby nie fakt ze okazalo sie ze teraz w...
  • Mam pytanie do osób przebywających dłuzszy czas w Anglii lub Irlandii: czy warto wyjeżdżać? Jak złapać kontakt z ewentualnym pracodawcą i załatwic sobie zakwaterowanie? Mam zamiar wyjechać z dziewczyną i jej 11-letnim dzieckiem. Obecnie pracuje w polskim urzedzie, gdzie zarabiam 1360 zł na rękę. Dziewczyna tez pracuje i zarabia 900 zł. Oboje jestesmy po trzydziestce. Jestesmy pracowici, nie boimy sie pracy fizycznej. Problem widzimy w kontynuacji nauki chłopaka. Zastanawiamy sie, czy czynic...
  • byłoby wszystko ok, gdyby nie to, ze była żona a matka dzieci żąda informowania, gdzie są co robią na tych wakacjach. Dzieci więc mają raportować z obecnego miejsca pobytu. Oczywiście jestem drugą żoną i nie życzę sobie informowania o tym co robię i gdzie jestem. W dodatku uważam, że dzieci nie jadą z obcym ale z własnym rodzonym ojcemi nie muszą się spowiadać, ani ciągle o niej pamiętać w podrózy. Tym bardziej, ze wszyscy inni chcieliby o niej zapomnieć. Moje dizecko też wyjeżd...
  • Witam wszystkich! Jest mi bardzo ciezko dlatego prosze o jakies konstruktywne porady.Od 3 miesiecy szukam pracy jak na razie z marnym skutkiem.Od czasu do czsu jestem zapraszana na rozmowe i na tym sie konczy. Najgorsze jest to ze zaczynam watpic ze nadaje sie do jakies innej pracy niz praca fizyczna (posiadam wyksztalcenie wyzsze).Czuje sie zniechecona i bezradna. Dodatkowo czuje sie bardzo samotna. Nie mam zbyt wielu znajomych za to kilkoro sprawdzonych przyjaciol.Oni starja s...
  • witam, moj problem przedstawia sie nastepujaco: jestem z moim ukochanym ponad 2 lata, zwiazek kwitnie, jest nam razem cudownie. mi szykuje sie jednak wyjazd sluzbowy do stanow na co najmniej rok, moze poltora. jestem przerazona perpektywa rozdzielenia na tak dlugi czas. boje sie, ze z pieknych chwil i wielkiego uczucia pozostana tylko wspomnienia. bardzo zalezy mi na tym wyjezdzie, daje mi szanse na awans, podwyzki, samochod sluzbowy, te sprawy, a zegar tyka - czas powoli na dzieci, ro...
  • kiedy bylam w liceum i na studiach - bylam zamknieta osoba ktora nie chodzi na imprezy i nie ma wielu znajomych, oprocz dosl 1-2. na studiach bylam uwazana za ok osobe i lubiaa, ale z boku.pod koniec studiow postanowilam to zmienic stac sie wesola, sympatycnza( bez lizuzostwa)kominuikatywna, otwarta osoba z ktora mozna pogadac.nawiazalam na nowo znajomos z parowma osobami z podstawowki i odswiezylam te z liceum. w miedzyczasie przybylo paru znajomych, kilka imprez, jeden wyjazd(...
  • Chcialbym sie dowiedziec czy zbyt długi czas spedzany razem moze miec wplyw na klimat panujacy w zwiazku ! Pytam poniewaz doswiadczylem czegos takiego (rozstanie) , a chcialbym się upewnic czy aby mam racje myslac ze taka wlasnie byla przyczyna ! Osiem miesiecy temu zamieszkalismy razem , szczesliwi i pelni nadzieji ze oto rozpoczynamy wspólną droge przez życie. Moja praca przez tydzien polega na "siedzeniu w domowym studiu przed komputerem" natomiast weekendy to wyjazdy w polske. ...
  • Ja oszczedzam od jakiegos czasu na wspolny wyjazd do Angli w poszukiwaniu pracy, od mamy nic nie biore, odmawiam sobie wiele,nie kupilam sobie ostatnio nic, nie kupilam butow na na zime, zarabiam grosze... Chcialam zeby moj facet tez cos odlozyl sam lecz powiedzial ze jemu mama da 2,5 tysiaca na wyjazd. Dzis pojechala i mama kupila mu kurtke za 350 zl. Ja mam 21 lat a on 26. Czy to zle jest mi troche przykro i nie ciesze sie ze chociaz on ma latwo... ??
  • Dociera do mnie ze jestem uzalezniona od mojego męża, nie umiem funkcjonowac bez jego obecności,własnie wyjechał na pół roku do Sarajewa a ja kolejny dzien na urlopie bląkam sie po domu i nie umiem sobie znalesc miejsca,nie wiem co mam robic. Niby moja codziennosc nie powinna byc pusta ,mam dziecko ,zazwyczaj pochlaniającą prace ,morze obowiązków, jednak ciezko mi sie do nich zmusic , pomijajac ze nie umiem spedzac wolnego czasu , wymyslec nic konstruktywnego poza internetem i z...
  • Witam, straciłam zaufanie do mego M, zaczęłam podejrzewać go o zdrade (może jeszcze nie fizyczną ale z pewnością psychiczną), on twierdzi że nikogo na boku nie ma, istota z którą od czasu do czasu sie spotka to zwykła koleżanka (poznałam ją )i mam go nie obrażać swoimi stwierdzeniami o zdradzie. A ja myślę swoje, nabrałam do niego dystansu, węszę (od czasu do czasu znajduję jakiś dowód o którym mi nie wspominał...) i mam wrażenie że na każdym kroku jest ta trzecia osoba. Ostatnio mamy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się