-
Witam :) jeżdżę dość regularnie do Tyrolu (sezonówka, czyli TSC) co może widać na innych forach, ale nie mam pewności że to te same kręgi ludzi :)
[b]Wyjazdy busikiem z Krakowa, na ogół przez Górny Śląsk[/b] (A4 na Katowice, Gliwice) dalej na południe A1 na Ostrawę, ew. w uzasadnionych przypadkach mogę rozważyć jazdę A4 przez Wrocław, Niemcy - raczej do zachodniej części Tyrolu.
[b]Kwatery[/b]: załatwiam dla mojej grupy, porządne, wyposażone apartamenty (kuchnie, sypialnie itd.), ok. 2...
-
Polećcie mi miejsca i firmy organizujące wyjazdy na narty/snowboard do Francji. Oczywiście najważniejsze to dobre stoki, długie trasy. Szukam wyjazdów dla ludzi w moim wieku, czyli wieku studenckim.
Zainteresowałem się ofertą firmy , ale chciałbym poznać też wasze opinie na ich temat? Pojechać czy nie?
-
Szukam towarzystwa na wyjazd narciarki. Niestety w tym roku tak
wyszlo, że nie mam z kim pojechać:-(( Interesują mnie regiony
alpejskie:)mam 28 lat
-
Witam,
szukam wyjazdu na narty dla 1 osoby, celowo nie piszę "dla singla", bo nim nie jestem - wręcz przeciwnie. Wyjazdy narciarskie "rodzinne" organizujemy sobie zawsze w Alpy Francuskie i zawsze samodzielnie. Jako wielodzietni wiemy, że tak jest dla nas najbardziej komfortowo i z najlepszym stosunkiem jakość-cena - przelot rejsówką do Genewy, transfer prywatny (dla 7 osób wychodzi korzystnie), apartament przez ski-france wszystko dopracowane i ćwiczone wiele razy. W tym roku jednak matka...
-
Z powodów zdrowotnych niestety zmuszony jestem do rezygnacji z wyjazdu na narty w tym sezonie. Złożyłem pisemną rezygnację na ponad 2 miesiące przed terminem wyjazdu. Napiszcie proszę jaką kwotę powinno mi zwrócić BP Gandalf Travel ? Poniżej trochę istotnych liczb.
koszt wyjazdu - 3098 zł ( 2x1549)
ubezpieczenie - 110 zł (2x55)
ubezpieczenie od kosztów rezygnacji - 120 zł (2x60)
Razem - 3328 zł ( to wszystko z dwie osoby )
Zaliczka którą wpłaciłem - 998 zł
Tu wklejam punkt 4...
-
Moi Drodzy.
Po raz pierwszy w życiu zamierzamy z mężem i znajomymi pojechać na narty w Alpy. Termin nie jest dla nas najważniejszy. Proszę stałych bywalców alpejskich stoków o poradę w jakim terminie jechać by wypad nie zrujnował naszych finansów i jakie miejsce polecacie z względnie bliskim dojazdem. Jeździmy rekreacyjnie, posiadamy swój sprzęt.
-
Witam forumowiczów
Poszukuję 2 osób do kompletu, termin jak w tytule wątku. Planuję „budżetowy” wyjazd do Włoch, do małego ale z b. fajną infrastrukturą ośrodka Ravascletto
www.promotur.org/
(trzeba wybrać zakładkę ZONCOLAN). 28 km tras, od 1300 do 2000 npm, 1 gondola, 5 krzeseł, 1 orczyk , 5 taśm dla uczących się, snowpark z poręczami i skoczniami z różnym poziomem trudonści.
Koszty: karnet 100 e / 6 dni (czyli o 1 zł więcej niż np na Czarnej Górze k/Strońska , nocleg o...
-
11-14.11 Dwa wolne miejsca w busach z Opola i Wrocka.
świetna, wygodna miejscówka w Neustift z sauną w cenie
Start w czwartek 10.11 z Opola ok. godz. 21, z Wrocka ok. godz. 23
Przyjazd z rana na kwaterkę (przebieranie, śniadanie itp), poczym skibusem wprost spod domu na Stubai
Poniedziałek 14.11 powrót bezpośrednio po nartach do domu (ok północy w domkach)
- nocleg ca. 20 E/doba
- transport ca. 350 pln
- skipas 3,5 dnia tylko 105 E !!!
-> telefon 603 498 242 - Zapraszam ...
-
Witam!
Postanowilam skorzystac z tej skarbnicy wiedzy i wykrasc cos dla siebie, mam nadzieje ze sie podzielicie! :) Poszukuje ciekawego miejsca na narty po swietach Bozego Narodzenia a Nowym Rokiem a moze nawet chwile dluzej. Z faktu ze ja jak i moja druzyna jestesmy poczatkujacy z niesmialym plusem poszukujemy czegos cos nas niezniecheci a zmotywuje do kolejnych wyjazdow! :) To co znalazlam to Wierchomla (ale obawiam sie ze moze byc zalana przez turystow, ok wiem ze wizja samej na stoku j...
-
6-12 listopada. Narty na STUBAITAL. Mam samochód, benzyna w dwie strony wyniesie 1000zł na 3 osoby czyli 333zł/osobę. Mam już kwaterę w miejscowości Fulpmes. Kwatera 327euro, czyli na osobę 109 euro czyli 436 zł/tydzień. Więc cena za kwaterę wydaje mi się super.
Szkolenie 650 zł. Co do szczegółów szkolenia napiszę na maila.
W sumie na osobę: przejazd w 2 strony 333zł, kwatera 436 zł, szkolenie 650 zł, skipass około 180euro czyli 720 zł. Całość wyniesie 2120 zł. Wyżywienie własne.
mbank...
-
Witam,
czy mógłby ktoś polecić najlepsze ośrodki w Czechach i na Słowacji? Chcielibyśmy się wybrać w tym roku na narty ale niestety nie znam na tyle tych okolic by wybrać coś odpowiedniego. Dlatego też bardzo proszę o pomoc i wskazanie najlepszych tras (dla tych coś bardzo przyzwoicie już jeżdżą na nartach).
Dzięki!
-
Cześć, poszukujemy ze znajomymi chetnych na wyjazd studencki do Andory, poniewaz chcielibysmy dostac znizke grupowa:) Moze ktos bylby chetny?? plusem wyjazdu jest dodatkowe zwiedzanie barcelony wenecji i amsterdamu ;) www.facebook.com/event.php?eid=158992440801951
-
i czy już jest za późno,żeby znaleźć coś atrakcyjnego, w dobrej cenie na wyjazd Włochy/Austria/Francja w drugiej połowie lutego?
-
Czy wiecie kto organizuje wyjazdy z polskim instruktorem do Włoch
lub Austrii od 17.01 lub 23.01? Córka ma 7 lat, ale jeździ od
czterech, więc najchętniej z grupami o różnym stopniu zaawansowania.
-
Hej, grupą znajomych chcemy się wybrać gdzieś na narty za granicę żeby trochę pośmigać po stokach. Wstępnie ustaliliśmy, że będzie to Bułgaria i w tym momencie potrzebuje waszej pomocy, napiszcie proszę co myślicie o tamtejszych trasach narciarskich, wyciągach i innych atrakcjach
-
Witam wszystkich. Potrzebuję porady. W tym roku po raz pierwszy
wybieramy sie na narty do Włoch. Jedziemy ze znajomymi którzy juz
parę razy byli i napewno jeżdzą znacznie lepiej niż my.
My jedziemy 4 osobową rodziną z 2 córami 18 i 10 lat. Na nartach
jezdzimy od niedawna - 4 lata i wszystkioe nasze wyjazdy to Białka i
Zakopane( czyli Małe Ciche, Szymoszkowa i Witów). Czyli nie mamy
jakiegoś wielkiego obycia. Jezdzimy tak sobie- Ja ojciec rodziny
osignalem poziom jezdzenia na zas...
-
Pierwszy raz wybieram się na narty do Włoch, a ponieważ jadę
samochodem zastanawiam się nad kupnem łańcuchów na koła. Stąd moje
pytanie do kierowców tam podróżujących: czy posiadanie ich jest
konieczne (nie chodzi mi o przepisy) czy raczej zalecane. Dodam że
wybieram sie do Marilevy w Val di Sole i po dojechaniu do hotelu
raczej auta nie bedę używał. Okres wyjazdu to połowa grudnia.
-
Zapraszam chetne osoby na wyjazd do Włoch na narty - termin 21.03 - 28.03.2009
Miejscowość: Marileva 1400. Apartament przy stoku za 85 euro/ os za cały
tydzień!!!
skipass w promocyjnej cenie za 139.5 Euro,
dojazd samochodem za 150 zł
wyżywienie we własnym zakresie
w apartamencie aneks kuchenny i łazienka.
Szczegóły na gg 3572497
Zapraszam serdecznie!!
-
z waszą i boską pomocą decyzja została podjęta, kwatery zarezerwowane, zaliczka wplacona.
zaczyna się więc kolejny etap planowania tegoż wyjazdu. jako, że rodzinnie jesteśmy całkowite zielonki jeśli chodzi o sport jakim jest narciarstwo (chcemy to zmienic) prosze o rady co muszę kupic, wiedziec przed wyjazdem? jaki sprzęt muszę miec swój, jaki wypożyczyc na miejscu. wolalabym nie kupowac wszystkiego bo na razie nie wiemy kto tego narciarskiego bakcyla załapie więc ewentualnym kompletowaniem ...
-
Witam, szukamy chętną osobe na wyjazd do Val Gardena od 9 luty. (
St.Cristina , St. Urlich)
wyjazd z Wrocławia na 6 dni
noclegi a apartamencie 4 osobowym, - jest nas 3 osoby ( 2 dorosłe (
panowie 38 lat) i dziewczynka 12 lat - córka), a placimy i tak za 4
w cenie 116 eu ze śniadankiem z 4 osoby
koszty : noclegi, paliwo, karnet ( 190 eu) i własne jedzenie na
obiado-kolacje
jedziemy własnym autem
czasu mało, ale można sie jeszcze dogadać
zapraszamy