Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      wyjazd

wyjazd

(50 wyników)
    • planujemy na początku czerwca z kolegą wyjazd w Bieszczady. I chcilibyśmy zrobić to niskobudżetowo. Na przeszkodzie stoi fakt, że jest to teren BPN i na dziko nocować zgodnie z prawem nie można. I co robić? Noclegi na glebie w schroniskach po 15-20 pln. Nie wiecie może jak tu za darmo pospać?
    • Wybieram sie 20.09 na prawie 2 tyg. Ostatnio z kondycja gorzej bo pol roku temu mialem powazny wypadek. Z gor nie zrezygnuje jednak nie chce czuc sie jak inwalida na szlaku. Co Wy robicie przed wyjazdem w gory i ze swiadomiscia ze szlaki ktore wybraliscie sa dosc trudne. Plywam, zaprawiam sie w Beskidzie Sadeckim...Co mozna jeszcze zrobic aby lepiej i latwiej zdobywac wyzsze partie? Slyszalem o diecie wysoko bialkowej pare dni przed. Czekam na opinie Pozdrawiam Tomek
    • Witam, planuję zorganizować wyjazd integracyjny w Beskidy zaraz po świętach, orientuje się ktoś może jakie są tam najpopularniejsze miejsca w tym sezonie?
    • Czy ktoś może wie, czy jakieś biuro podróży w Krakowie organizuje może wyjazdy jednodniowe na Słowację - nie chodzi mi tylko o baseny termalne, ale coś jeszcze - zamki, jaskinie...??? wiem, że są takie organizowane np. z Zakopanego, ale wolałabym jednak znaleźć coś z krakowa....
    • Chcę pojechać w góry z dwójką dzieci, zależy nam na: - fajnych szlakach turystycznych, które są w miarę przejezdne sankami/wózkiem :) (trudne, ale nie-niemożliwe trasy nas nie przerażają) - najlepiej z jakimiś atrakcjami dla dzieci/dorosłych typu - muzea/skanseny/basen dla dzieci itd. (na wypadek pogody uniemożliwiającej porządny trekking) - wchodzi w grę zagranica (ale raczej ta bliższa niż dalsza - Czechy, Słowacja itp.) - fajnie gdyby była szkółka narciarska dla dzieci/przystosowana o...
    • Witam szukam towarzystwa na wyjazd do słowackiego raju w terminie 14.08- 20.08.Chciałabym też jeden dzień spędzic w budapeszcie. Noclegi w Dedinkach nad jeziorem. mam 30 lat, dziewczyna pozdr
    • Witam Zamierzam jechać na pare dni w kwietniu może maju na Słowacje. Najpierw na Wielki Chocz aby wreszcie po 2 nieudanych wyjściach zdobyć ten szczyt a potem pochodzić troche po Wielkij Fatrze. Jest to prawie ostatnie z tych większych pasm górskich na Słowacji w którym jeszcze nie byłem(jeszcze kiedyś w Zachodnie Tatry musze się wybrać)ale pokolei. Dlatego chciałem coś się dowiedzieć na ten temat: gdzie warto pójść? co tam jest warte zobaczenia zwiedzenia? które wybrać cieka...
    • Witam, szukam chętnych którzy nie wiedzą w jaki sposób spędzić wakacje. Mam 3 tygodnie urlopu od 18 lipca i żadnego pomysłu na spędzenie czasu. Więc jeżeli jesteście w podobnej sytuacji i nie macie z kim zorganizowac wyjazdu to proszę o kontakt. Może razem coś wymyślimy. Interesują mnie góry, chociaż nad morze też bym pojechała. Pozdrawiam
    • Szykuję się do zorganizowania imprezy dla pracowników własnego biura. Wiadomo, że ma być w górach. Poszukuję najfaniejszych pomysłów na spędzenie czasu, spływ pontonami wydaje się trochę banalny ale może macie jakieś doświadczenia??? Może sami byliście? Aha, chodzi o weekend. Dziekuję
    • Planuje wyjazd w góry w sierpniu ale nie mam z kim pojechać. Lubie intensywne wycieczki. W grę wchodzą Tatry Wysokie w Polsce i na Słowacji albo góry w Bułgarii i Grecji - pow. 2000 m. Szukam towarzyszki, osoby szczupłej w wieku 30-40 lat. Czterdziestolatek z Łodzi, wolny, 182/74 szatyn, urzednik, zodiakalny koziorożec. Adres mailowy : jarek.o@poczta.fm
    • Witam, szukam spokojnego, zacisznego, pięknego miejsca w Polsce, gdzie można zorganizować firmowy wyjazd integracyjny dla ok. 30-35 osób, oderwać się od codzienności, stresów i spędzić fajne chwile blisko przyrody. Znacie takie miejsca? Bedę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam, Ogrodniczka ;)
    • mamy zamiar w październiku połazić po górkach, ale sytuacja dla nas nietypowa :)) pojawił się mały człowieczek.. :)) Tatry mamy praktycznie całe schodzone, ale chciałbym poznać wasze zdanie na temat wędrówek z małym bobasem w nosidełku. z góry dzięki za wszelkie komentarze.
    • Witam Od 15 sierpnia mam urlop i mam zamiar odwiedzić Tatry Polskie może Słowackie z rowerem i bez. Mam wolne miejsca w samochodzie i ruszam z centrum. Tatry nie są mi obce ewentualnie mogę coś podpowiedzieć. Pozdrawiam.
    • W lipcu planuje tygodniowy wyjazd w góry - tatry. Niestety znajomi mnie zdradzili i chca jechac we wrzesniu. ja che także w licu. Szukam chetnych ;-) Kondycje mam dość, dość, jak na 27-latke. Pozdr
    • Chciałbym wyjechać na dwa dni w Malą Fatrę i mam kilka pytań: 1. Czy jadąc pociągiem z Katowic do Ziliny (przez Bohumin i Czeski Cieszyn) taniej jest kupić bilet od razu do Ziliny czy też kombinować z przejściówkami na granicach? Jak jest z przejazdem z Bohumina do Ziliny przez granicę czesko-słowacką - czy też lepiej kupić od razu bilet do samej Ziliny czy też osobno do i od granicy (są tam jakieś przejściówki?)? Ile mniej więcej kosztuje bilet z Katowic do Żyliny wg najtańszego z wymieni...
    • witam! weekend majowy planujemy w karkonoszach. w planach mamy wyjście na śnieżkę, zamek chojnik, wodospad kamieńczyka i kowary. Nie wiem jakie miejscowość będzie najlepsza na bazę noclegową?mieszkamy w krakowie. zależy nam by wieczorkiem można było wyskoczyć do fajnej resturacji. jedziemy z córeczką wiek prawie 4 latka. Z góry dziękuję za pomoc. nigdy nie byłam w karkonoszach i już nie mogę doczekać się wyjazdu.
    • Byłam parę razy zimą ale nigdy tak jak teraz - 70 cm świeżego śniegu. Ktoś wychodził w podobnych warunkach?
    • Chętnie z rodziną ( syn 11lat i my ) jeździmy po Polsce poznawać nowe miejsca. Kotlina Kłodzka, Sudety, Tatry, Bałtyk, Mazury, Pojezierze Suwalsko- Augustowskie - zaliczone. Mam ochotę poznać Bieszczady. Gdzie powinnam mieć bazę wypadową na wycieczki bliższe i dalsze ( piesze i samochodowe), proszę o konkretne propozycje. Jeżeli wiem o sprawdzonym miejscu, poleconym przez kogoś, to tam jadę, a kiedy nie mam namiarów to jedziemy w ciemno. Czy rower to dobry pomysł? Wszystkie wskazów...
    • Do wszystkich, ktorzy chca kreatywnie wykorzystac przedluzony weekend majowy (juz od 28. kwietnia)! zapraszamy na wspolne poszukiwania odprezenia i pozytywnych uniesien zarowno na szlaku jak i wylegujac sie na Gubalowce przy wiosennym sloncu. Wspolnie ustalamy plan dnia. Dla chcacych poznac nowych ludzi i mrazacych krew w zylach przygod. Natalia i Marcin - studenci
    • Witam wszystkich miło?ników gór. Zasatanawiamy sie z żonš nad wyjazdem w góry w Tatry i do Zakopanego na tydzień z 3 letniš córš. Czy może kto? polecić dobry nocleg /dużo przestrzeni, plac zabaw miła obsługa, parking, ogrodzona posesja/ Jak na razie moim faworytem jest: www.willa.podreglami.pl/ o ile bedš jeszcze miejsca jak się zdecydujemy ;(( Pytanie II: Na co można się porwać z takim małym brzdšcem? Poza oczywi?cie wiadomo Gubałówkš, Morskim Okiem.. co? może w okolicy Zako...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się