Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      wyjazd

wyjazd

(97 wyników)
    • Wyjeżdżam ze swoim dzieckiem do Turcji, dużo jest wiadomości o notarialnych zgodach ojca, poświadczeniach Ambasady, co kosztuje mase czasu i pieniędzy. Napiszcie mi jak to wygląda w praktyce. Czy ktoś to w ogóle sprawdza? Nie wklejajcie informacji kopiowanych z netu. Proszę o info osoby które były w Turcji lub mają wiarygodne informacje.
    • Z powodów osobistych chciałabym odsprzedać tygodniowy wyjazd do Turcji - Felicia Village - w terminie 12 maja - 19 maja. Pokój rodzinny,wyżywienie All inclusive. Wycieczka wraz z ubezpieczeniem optymalnym rodzinnym i ubezp. od kosztów rezygnacji kosztowała mnie 5975 zł, mogę ją sprzedać za 4500 zł. Poniosę też koszty manipulacyjne.
    • Witam w 2012 roku planujemy wakacje w Turcji , mamy zamiar w kilka rodzin ok 24 osoby pod koniec czerwca spędzić w średniej klasy hotelu ,czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z takim wyjazdem.Pytam o kontakt z biurem podróży ,jak do tego podchodzą ,na co możemy liczyć ,upusty,wycieczki fakultatywne i jakie niedogodności mogą nas spotkać ze strony biura.Grupa mieszana małe dzieci , młodzież i dorośli, może ktoś poleci jakiś ciekawy hotel
    • Czy ktos z Was organizował sobie sam wyjazd do Stambułu, bez zadnego biur podrozy? Wymyslilam sobie, ze chciałabym w tym roku na jakis tydzien pojechac i szukam jakichs wskazowek, pomocy od kogos, kto byl na wlasna reke. Rok temu byłam, ale na zorganizowanej wycieczce z biura i mam niedosyt :)
    • Czy któraś z Was była w Turcji będąc w ciąży? Jeżeli tak to w jakim miesiącu i jak znosiła lipcowo/sierpniowe temperatury oraz jedzenie? Planuję wyjazd będąc na przełomie 5/6 miesiąca ciąży. Proszę doświadczone o opinię.
    • Witam, Czy to prawda, że jednym ze sposobów uniknięcia problemów żołądkowych w Turcji jest zażywanie leku o nazwie Trilac (lub jemu podobny jeszcze przed wyjazdem?
    • Witajcie poszukuję jednej osoby chętnej na 4 tygodniowy wyjazd, który zorganizowałam bez pośrednictwa biura podróży, do niedawna miałam jechać ze znajomymi, jednak się wycofali i teraz pilnie szukam jednej osoby na zastępstwo. Mam zarezerwowany apartament (na priva dam fotki) - sypialnia, pokój dzienny z rozkładaną kanapą, łazienka z pralką, aneks kuchenny z pełnym wyposażeniem, balkon, klimatyzacja, w nowym budownictwie i o naprawdę wysokim standardzie. Ceny : 1) bilet ...
    • za dwa dni wylot na dwa tygodnie do Turcji; może ktoś miał podobny przypadek...od dwóch tygodni nasza 2letnia córeczka choruje: zaczęło się od suchego kaszlu i gęstej wydzieliny z nosa, lekarz po kilku dniach leczenia eurespalem i syropami na kaszel włączył antybiotyk, po 5 dniach stosowania stwierdził , że jest ok; mała poszła do żłobka i po trzech dniach kaszel wrócił, ostatniej nocy kaszlała 3 godziny; lekarka po osłuchaniu stwierdziła, żeby jechać, bo to końcówka przeziębienia. Ja ,...
    • W tej chwili sa ostanie loty do Turcji. Czy rzeczywiscie sezon turystyczny sie tam konczy? Czy sa juz zamykane hotele w rejonach turystycznych? Chcialabym jechac do Turcji na poczatku listopada. Moze sa osoby chetne na taki wyjazd? Czy ktos ma doswiadczenia w samodzielnym podrowaniu po Turcji, gdzie mozna się zatrzymac, hotele ktore sa jeszcze otwarte, ich ceny itp. Bede wdzieczna za wszystkie informacje.
    • Dzień dobry Postaram się podzielić wrażeniami z pobytu w Turcji w imieniu mojej żony i swoim. Mieliśmy wątpliwą przyjemność uczestniczenia w wyjeździe 7+7 zorganizowanym przez Triadę. Termin 11-26 sierpnia. Pierwszy zgrzyt nastąpił jeszcze w Polsce po tym jak okazało się, że nie było nas na liście pasażerów autobusiku, który miał nas zawieść na lotnisko. Pomyśleliśmy sobie pierwsze koty za płoty. Niestety okazało się, że może i pierwsze ale z pewnością nie ostatnie. W Antalya d...
    • Planujemy wyjazd w maju z 2 dzieci 3 i 5 lat. Szukamy czegos taniego i fajnego blisko plazy i ladna plaza. Ktos moze doradzic
    • Poleccie jakis hotel na wyjazd z 15 miesieczniakiem,zalezy mi na piaszczystej plazy,dobrym jedzonku,czystym hotelu,udogodnieniami dla dziecka jak brodzik,plac zabaw,sklepami w poblizu oraz niedlugim transferze z lotniska. wertowala juz wyszukiwarke,ale niebardzo mozna znalezc cos ze swiezych porad:)zastanawialam sie tez nad Grecja...
    • Nie wiem co mam zrobić: W niedzielę córka dostała gorączkę i bólu gardła, lekarz powiedział,że to angina. We wtorek pojawiła się wysypka, ale lekarz na to, że to uczulenie i że zniknie wkrótce. No i faktycznie było lepiej, ale dzisiaj dostał jej młodszy synek, w nocy miał gorączkę, czyli to chyba coś zaraźliwego. Jutro mam wizytę u alergologa, ale tak strasznie się denerwuję, że coś będzie nie tak (różyczka, szkaraltyna????). 12. 06 mam zarezerwowaną Turcję. Co będzie, jak będę...
    • Bardzo proszę o info zwłaszcza o tych co byli na wyjeździe z Itaką jak jak wyglądał ostatni dzień - czy byliście wykwaterowani z pokoi do czasu odjazdu na lotnisko i czy korzystaliście z ALL ?
    • Czy jadąc z 12-letnią córką (córka posiada własny paszport) do Turcji na wczasy organizowane przez biuro podróży muszę mieć notorialnie poświadczoną zgodę ojca (jesteśmy małżeństwem) oraz przetłumaczoną na turecki i poświadczoną w Ambasadzie Turcji? Czy ktoś tak podróżował i pytali o taki dokument na granicy? Pomóżcie, lecimy już niedługo i nie wiem czy nas wpuszczą ....
    • W końcu kwietnia 2007 roku po raz pierwszy wybieram się do Turcji na klasyczną wycieczkę objazdową. Bardzo proszę o wszelkie informacje dot. między innymi: jaką wziąć walutę do Turcji /dolary czy euro/, gdzie dokonywać zakupu pamiątek i innych artykułów, co warto kupować, jaki standard mają tamtejsze hotele /hotele mają mieć trzy gwiazdki/, czy można się samodzielnie poruszać /chodzi o bezpieczeństwo/, jakie tam jest wyżywienie, na co zwracać szczególną uwagę itp. Za wszelkie informacje...
    • Witam Czy ktoś z Was był w tym hotelu ???? Jak udał się wyjazd ??? Prosze o cenne uwagi i opinię. Wyjeżdzam 22 sierpnia Pozdrawiam i czekam na info.
    • Witam, chcialabym sie wybrac z 18miesiecznym dzieckiem na wakacje do Turcji. Czy mozecie polecic sprawdzony hotel... Chcemy lecie w pazdzierniku .. dziekuje wszystkim za odp i przepraszam jesli byl taki watek ;)
    • Mozecie cos doradzic na wyjazd w drugiej polowie wrzesnia? juz mam metlik w glowie czytajac o tych hotelach z udogodnieniami dla dzieci,mysle nad Joy pegasos ale z tego co zauwazylam jest jakis JOY PEGASOS TROPICAL , Tth Pegasos Planet Incekum,JOY PEGASOS WORLD...a chyba ITAKA ma jedynie w ofercie Tth Pegasos Planet Incekum,a moze zaproponujecie jeszcze jakies inne typu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się