Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wyjazd

wyjazd

(108 wyników)
    • Moja córeczka niedługo skończy 6 miesiecy, jest alergikiem i pije Nutramigen2. Sukcesywnie rozszerzam jej dietę, wprowadziłam jej z powodzeniem marchewkę, ziemniaki, dynię, je też słoiczkowe zupki jarzynowe, jabłuszka i banany oraz kaszki ryżowe jabłkowe i bananowe. Niestety jest uczulona na brokuły :(. Po świętach wielkanocnych wyjeżdżamy na 2,5 tygodnia i muszę zrobić zapas słoiczkowych obiadków na ten czas. Jakie słoiczki powinnam kupić? Czy moge spróbować wprowadzić mięsko, ile razy w t...
    • Chodzi mi glownie o to co przyda sie na plazy. Synek raczkuje, bardzo ruchliwy, nie usiedzi na miejscu. Polecacie jakies namioty, parasole, krremy z filtrem? Jak sobie radzic z obecnym wszedzie piaskiem, ktory zapewne bedzie lądowac w buzce dziecka? Czy w ogole plazowanie (1-3 godzinne) z takim maluchem (10 miesiecy) ma sens? Moze lepiej nastawic sie na spacerowanie? To nasz pierwszy wyjazd na tak dlugo - 2 tyg. i w sumie nie wyobrazam sobie siebie na plazy z mało kumatym brzdąc...
    • Dziewczyny mam takie pytanie co muszę załatwić żebym mogła wyjechać z moją roczną córką za granice a mianowicie do Niemiec?
    • witajcie chcemy z mezem wyjechac na weekend do dziadkow. nasza 2 miesieczna coreczka jeszcze nigdy nie nocowala poza domem. mamy juz mniej wiecej ustalony rytm dnia, mala spi o okreslonych porach, zasypia w swoim lozeczku po kapieli... czy taki wyjazd w nowe miejsce moze jej ten rytm zaklocic?
    • Planujemy udać się na pierwsze wakacje w życiu naszego niemowlaka - cel: Tatry. Oprócz masy technicznych problemów typu: nocleg, nosidełko, jakie wycieczki, dręczy mnie jedna sprawa. Mała jest dzieckiem nieco wrażliwym, nie cierpi zmian, lubi mieć ułożony plan dnia, zawsze wieczór ma ten sam rytuał zasypiania. Czy zdarzyło Wam się na wakacjach z takim małym niemowlakiem, że nagle np. nie chciał spać w nocy? Albo wszystko mu się poprzestawiało i po powrocie do domu też nie mógł zaskoczyć...
    • Wypowiedzcie sie proszę na temat wyjazdu niemowlęcia,w wakacje synek mojej przyjaciółki będzie miał 5 miesięcy,mój 10 miesięcy ale pytam o tego młodszego czy wyjazd na tydzień na urlop na Mazury to nie za wcześnie?
    • Czy popełniam błąd zabierając małe dziecko do Zakopanego bo rodzina twierdzi że powinnam dziecko zostawić i jechać sama z mężem . Co o tym sądzicie czy dziecko to naprawdę taka przeszkoda.
    • Chcemy z mężem wyjechać na 3-4 dni a Małego zostawić babci.Ma 3,5 miesiąca. Nie za wcześnie? Jak wspominacie pierwszy wyjazd bez dziecka? Czy taki maluch będzie to przezywał jakoś intensywnie? Na co dzień ma słaby kontakt z babcia (pracuje i mieszka daleko). Młody jest na mm wiec z tym problemu nie będzie,babcia przeprowadza się do nas wiec to też plus.. Jakieś rady na co zwrócić uwagę babci i czego spodziewać sie po maluchu?itp?
    • proszę doradzcie: mój synek skończy w sobotę 2 miesiące i zastanawiam sie nad wyjazdem nad morze w czerwcu mielibysmy do pokonania 700 km własnym autem z klimatyzacją w razie upału), nocleg na kwaterze - pokój z łazienką czy ktoras z was sie odważyla i załuje? czy są jakieś przeciwskazania by podróżowac z takim maleństwem? prosze o opinie i rady
    • Moi rodzice mają działke nad jeziorem w lesie, miejsce idealne dla dzieci- czyste powietrze, ptaszki, domek letniskowy, itd. Dziadkowie mają oczywiscie bzika na punkcie wnuka, cały czas tylko pytają się kiedy przyjedziemy i jakie to cudowne miejsce. No fakt, synek - 8 mieś.-duzo rzeczy poznaje,na pewno jest to rozwijające i zdrowe, ale tylko dla niego. dla mnie generalnie to problem, jasne przyjemnie jest posłuchac szumu drzew, i też lubię to miejsce, ale tam cały dzień jest przekreceon...
    • Niebawem rodzę,mam kilka pytań do Mam: 1. Kiedy wyjść na pierwszy spacer po powrocie ze szpitala? Słyszałam od jednej położnej,że dopiero po tygodniu (od razu dodam,że położna ta wypowiadała sie na temat porodu wiosenno-letniego,nie chodziło o niskie temperatury),czy faktycznie dopiero po tygodniu? 2. Kiedy pierwsze odwiedziny w domu?Wiadomo mnóstwo osób bedzie chciało zobaczyć Maluszka.Wiem,że to bedzie zależało od tego jak będę się czuła ja i Maleństwo,ale zakładając,że wszystko be...
    • Chcemy wybrać się na początku września z półroczną córką na tydzień do Zakopanego. Zastanawiam się tylko, czy wyjazd w góry z tak małym dzieckiem nie jest zbyt ryzykowny. Oczywiście nie myślę tu o jakichś wędrówkach po górach tylko bardziej o spacerkach po Zakopcu + jakieś niższe partie gór np Morskie Oko. Może są tu Mamy, które były w górach (może w Zakopanem) z malutkimi dziećmi i mogą podzielić się spostrzeżeniami, jak Wasze maluchy znosiły pobyt, czy wszystko było OK? A może...
    • hey, wyjezdzam na swieta do rodziców na kilka dni, moj mały ma 10mies, napiszcie prosze, moze macie doswiadczenie w tej sptrawie, czy rytm ,który jest teraz zostanie naruszony? Czy dziecko nadal bedzie funkcjonowac tak jak teraz mimo zmiany miejsca,na pewno kazde dziecko troszke inaczej sie zachowuje, ale jednak prosze napiszcie jak to był okiedy gdzies wyjechaliscie,pozdrowka
    • Planujemy z mężem wyjechać oczywiście z naszą 7 miesięczną córeczką. Trochę się tego boję. Dokładnie niewiem jak załatwić wszystkie formalności. Wiem że dziecko także potrzebuje paszport. Natomiast niewiem gdzie ubezpieczyć itp. Może jest ktoś wśród Was kto coś takiego już załatwiał. Noi jak sprawa wygląda na miejscu - opieka lekarska. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Dzięki.
    • przez 8 miesięcy bez przerwy byłam z moim synkiem w domu, ale chyba muszę choć trochę zacząć pracować - m. in. bo finanse, nie jako "najemnik" a u siebie. Zaczęłam rozkręcać jeden projekt, to jest ważna rzecz, ale powinnam na jeden dzień wyjechać - raczej razem z nocą. Synek ciągle na cycu, śpi ze mną na cycu, dotąd tylko ze dwa razy w dzień je inne posiłki (albo i nie, jeśli np. był niedawno chory), ja nigdy nie ściągałam pokarmu, on nie umie jeść z butelki. Jasny gwint, nie wie...
    • Napiszcie proszę, jak wygląda wasz wyjazd z dzieckiem gdziekolwiek, np. supermarket, zoo, wesołe miasteczko etc...... Ja mam dwójkę dzieci 4 lata i 3 m-ce, i chciałabym jechać w w/w miejsca, ale zupełnie nie wiem jak i gdzie karmić, przewijać, jak jechałabym na cały dzień, to jak mam umyć i wyparzyć butelke po mleku, itp. Napiszcie proszę, bo bardzo sie tym stresuję i nigdzie nie jeżdzę, cały czas siedzę w domu, a chciałabym starszej córeczce zapewnić troszkę rozrywki.Napiszcie pr...
    • Czy dzien po szczepieniu pojechalybyscie na weekend nad morze? Zastanawiam sie nad tym bardzo... Oczywiecie mam na mysli fakt, ze nie zaobserwuje po szczepieniu i w nocy zadnych niepokojacych objawow. Syneczek bedzie mial wlasnie roczek i 3 dni :-) A nad morze mamy ok 500km.
    • No właśnie... Mąż ciągnie mnie na 3 dniowy wyjazd. Mielibyśmy jechać z moją siostrą, szwagrem, Ich synem no i z Młodą. Niestety dla mnie jawi się to tylko jako kłopot. Młoda jest dosyć prosta w obsłudze ;) Tyle, że musi być w znajomych miejscach, zwłaszcza podczas drzemek. Akceptuje tylko swoje łóżeczko, wózek i ostatecznie łóżko moich rodziców, kiedy jestem u Nich. Jest mega rutyniarą. Cały dzień mamy zaprogramowany i kiedy jest jak w zegarku, jest git :) No i jeszcze te drzemki... śpi kr...
    • Drogie mamy, Jesteśmy szczęśliwymi ale bardzo zmęczonymi rodzicami 7 miesięcznego skarbu. Marzą nam sie wakacje z dala od pieluch, zupek, nocnego wstawanie ... Jednak mam poważne wątpliwości czy można zostawić dziecko na kilka dni (pod opieką kochającej i troskliwej babci, czy nie będzie tęsknić a jeżeli już to jak bardzo. W chwili wyjazdu mały będzie miał 12 miesięcy. Czy ktoś z was wyjeżdżał zostawiając takie maleństwo ( 12 miesięczne) w domu. Wiem, że dzieci w różnym wieku maj...
    • Dziewczyny co powinnam wziąć jadąc na 10 dni z 7-miesięcznym synkiem w góry. Będzie z nami chodził po dolinkach w MT-u ;).. Jednak nie wiem co potrzebne może być poza domem. Nigdy nie spaliśmy gdziekolwiek indziej... Poza tym kiedy jechać? Słyszałam, że lepiej nocą. Zaczynam się stresować, bo wyjazd juz 30.05 O_o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się