wyjazd

(52 wyniki)
  • podpowiedzcie, dziewczyny, bo rok temu przed wyjazdem do rodziców nie zastanawiając się zapłaciłam dość sporą kwotę w Allianz, i nikt w USA się moim ubezpieczeniem nie zainteresował. na szczęście, nie musiałam się leczyć, i, oczywiście, mam nadzieję, że w tym roku będzie tak samo, w związku z tym szukam jakiegoś tańszego ubezpieczyciela. poza tym, chciałabym się ubezpieczyć on-line, ale nie znam się na tym zupełnie, a mam nie za duzu czasu (za tydzień lecimy)
  • Majówka wybrana, to czas najwyższy pomyślec o wakacjach. Wiem, że był taki wątek, ale nie mogę go odnaleźć. Tak pomyślałam, że fajnie by było przypiąć takie wątki gdzieś na górze. Ale wracając do sedna, myślimy o wyjeździe zagranicznym. Dlatego czekam na wasze opinie, gdzie i kiedy warto pojechać z naszymi lipcóweczkami: kraj, miejscowośc, hotele. Odpada Egipt, Tunezja. Ośrodki przyjazne dzieciom, ale żeby można było wynająć samochód i pozwiedzać, a nie siedzieć tylko w hotelu. Dzięki.
  • W zasadzie w tytule zawarłam cały problem. 21 stycznia idę do pracy, więc moglibyśmy mieć takie wakacje (mąż ma masę zaległego urlopu). Ciepłych krajów się boję, więc wymysliłam to, zwłaszcza, że starsza córka ciągle choruje (pierwszy rok w przedszkolu). Po pierwsze - czy któs ma doświadczenie czy taki wyjazd coś daje zdrowotnie (to dla trzylatki) Po drugie - czy wo góle można się odważyć? Ja od urodzenie karola nigdzie się nie ruszałam z domu. Bałabym się i podróży i ty...
  • dziewczyny, czy wy planujecie jakis wyjazd wakacyjny tego lata juz z dzieciątkiem? zastanawiam sie czy spokojnie mozemy brac pod uwage wyjazd z malutką na tydzien nad morze tak pod koniec sierpnia, miesiąc, półtora po narodzinach? mam swiadomosc, ze noworodek nie moze za dlugo siedziec w foteliku samochodowym, no ale w podrozy zawsze mozna zrobic przerwy. Bardziej zastanawiam sie nad samym pobytem, czy bardziej sie nie umeczymy niz wypoczniemy. no ale cala otoczka to czeka nas ro...
  • Czy któraś z Was palnuje wyjazd gdzieś z maluszkiem w sierpniu, wrześniu? Jeśli tak to jak daleko. My sobie planowaliśmy wyjazd tak około 360km od domu i jak powiedziałam o tym kolegom w pracy to powiedzieli mi że jestem głupia, więc już sama nie wiem co myśleć na ten temat, zresztą pewnie czas pokaże. Pozdrawiam
  • dziaiaj zadzwonila kolezanka z wiadomoscia ze jej mala ma ospe a w pare dni temu byla u nas takze mysle ze na bank mlody sie zarazil, i wyjdzie mu na sam wyjazd czlowiek czeka caly rok na 2 tygodnie urlopu a tu taki zonk trzymajcie kciuki moze go nie wysypie:(
  • Macie doswiadczenie co z tym? Odbieram jakis kwit z kasy chorych, czy lepiej samemu sie ubezpieczuyc na zcas wyjazdu? Nie mam zupelnie doswiadczenia w tej sprawie. Chodzi np. o jakas wizyte u lekarza gdyby zaszla taka koniecznosc itp.
  • pojechalismy we trójkę na weekend do Jastrzębiej Góry. Jesienią nad polskim morzem jest slicznie. nie ma presji na slonce. mieszkalismy w hotelu La Siesta, ktory jest fantastycznie przygotowany na przyjazd rodzin z dziecmi - jest plac zabaw na zewnątrz i wewnątrz hotelu, krzeselka i menu dla maluchów, bardzo mila i serdeczna obsługa hotelowa, w pokoju lozeczku turystyczne z poscielą. przy wyborze hotelu pokierowalismy sie opinią Doroty Zawadzkiej i nie zawiedlismy się:) na pewno ...
  • no i masz, jeszce przed chwilą pytałam się o miejsce na wakacje, miejsce znalazłam a tu moja koleżanka urlopu nie dostała :( no i szukam wspólniczki na wyjazd :) miejscowość zgon koło szczytna, dom z duszą, należał kiedyś do pisarza Igora Neverly, bez szaleństw ale są wszystkie media, ogrodzony ogród i sad. wynajem niedrogo bo 150 zł za dobę za domek do podziału nailośc osób, termin 19-25 lipca ale dwa dni w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy. dom jest duży więc jeżeli więcej chetnych się zn...
  • Dziewczyny mam pytanie albo do mieszkających w USA albo do zorientowanych w temacie. Wiem ze nie wolno przewozić jedzenia ale czy moge zabrać ze sobą oryginalnie zapakowany Sinlac (kaszka dla dziecka) Moja gwiazda bez tej kaszki nie umie życ rano zawsze wciąga całą miseczke i nie ma inej opcji. Muszę wziąc tego 3 paczki, czy bedą mi robili jakies problemy przy wjeździe? Może podpowiecie mi co zabrac ze sobą czego moze mi tam brakowac przez 3 tygodnie?
  • kochane mam pytanie, czy zostawilybyscie 8 miesiecznego swojego bobaska na caly weekend? tzn od piatku popoludnia do niedzieli wieczor (2 nocki !!!) oczywiscie u kompetentnej osoby, zaufanej, u ktorej wiedzialybyscie, ze dziecko jest jak najbardziej bezpieczne/zadowolone/szczesliwe itd ? mamy z NM znajomych, ktorzy maja synka w tym samym "wieku", nasi faceci chca nam zrobic niespodzianke, chca zebysmy sie odprezyly/odpoczely i zaproponowali wyjazd do Golebiewskiego (wyzywi...
  • wszystko było super:) Bardzo się cieszę, że do zlotu doszło, że tyle dziewczyn z rodzinami udało się tam spotkać - jesteście naprawdę świetne! Aż miło było patrzeć na dzieciaki - wszystkie uśmiechnięte i szczęśliwe. Żałuję tylko że nam udało się dojechać dopiero tak późno...może gdyby Karoli szybciej udało się wczoraj zasnąć...ale co się dziwic - doborowe towarzystwo a ona ma spac??? Uściski dla Was wszystkich i dla dzieciaczków:) Oby do następnego razu!
  • Wyjeżdżam w lipcu na wakacje do Chorwacji - młody będzie miał wtedy rok, zakładam że będzie umiał chodzić od półtora miesiąca, do plaży ma być jakieś 400 m, więc niedaleko. Brać parasolkę która się nie rozkłada wcale ale zajmuje super mało miejsca, czy spacerówkę w której młody może spać ( ona już zajmuje sporo miejsca w samochodzie ) ? Tak sobie dumam i chyba jednak tą kolumbryne, bo co ? - będę wracać do pokoju jak młodemu się zachce spać. A jak będziemy gdzieś dalej ? Mile ...
  • dzisiaj moja córka po raz pierwszy była ze swoją grupą przedszkolną na autokarowej wycieczce poza Kraków, w "Zaczarowanym Wzgórzu" ( www.wzgorze.eco.pl/ ) w piątek w Krakowie wiał zimny wiatr, a Marysia spędziła całe popołudnie biegając z koleżankami na podwórku - w ten sposób przeziębiła się i sobotę przesiedziała w domu z katarem, do którego wczoraj doszedł kaszelek, na szczęście, bez gorączki. oczywiście, nie chciałam, żeby jechała z katarem i kaszlem, "na próbę" pozwoliłam jej w niedz...
  • Wiem, wiem, że to kolejny tego typu wątek, ale nic sensownego nie udało mi się znaleźć w historii. A że jesteście niezastąpioną skarbnica wiedzy, to mam do was prośbę o pomoc. Mieliśmy jak co roku jechać na Mazury, ale nasi znajomi ze zwględu na ciążę zrezygnowali. W związku z tym potrzebujemy coś pilnie znleźć, ale wcale nie muszą to być Mazury w takiej sytuacji. Ja mam ochotę na góry, tylko nie wiem jak Antek się odnajdzie. Polećcie coś.
  • Jutro popołudniu wyjeżdżamy do mojego brata do Holandii, ale się cieszę :) Mieszkją tam już ponad 3 lata a my nigdy u nich nie byliśmy, zresztą nigdzie za granica nie bylismy. Jedziemy razem z rodzicami jednym samochodem w piątkę, mamy dosyć duży samochód więc jakoś wytrzymamy :) Troszkę mnie przeraża jazda z małą kilkanaście godzin, więc jedziemy w nocy, mam nadzieję że prześpi większość drogi :) Plan zwiedzania już brat z bratową ustalił, bedzie super :)))) Wracamy po Świętac...
  • A to kilka fotek z wyjazdu do zakopanego :) ehh szkoda ze juz jestemsy we wro.... tak tak popatrzcie sobie na snieg :P no i mojego skarba :) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1055392,2,3.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1055391,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1055394,2,5.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1055393,2,4.html
  • dowiedziałam sie ze wyjezdzajac najlepiej miec jakas karte z NFZ. Wieceie jaka? ile sie na nia czeka?
  • Nie wiem jak ja wstane zeby wyjechac o 3 no chyba bede musisala polozyc sie wczesniej,walizki juz spakowane praktycznie,Mam nadzieje ze Olaf bedzie spal jak go przeniose z lozeczka do wozka i z wozka do auta.Takze dziewczyny widzimy sie za 10 dni.Buziaki
  • dziewczyny wiele z was wyjeżdża za granicę, więc na pewno bedziecie wiedziały jakie dokumenty potrzeba dla 1,5 rocznego dziecka jadąc w naszym przypadku do Holandii. My wiadomo że dowód osobisty, czy dla dziecka też jest potrzebny jakiś dowód tymczasowy czy coś takiego?? Jestem zielona w tych sprawach, a do urzędu nie moge się dodzwonić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się