wyjazd

(94 wyniki)
  • Podzielcie się proszę doświadczeniami, opiniami. Jestem w 20 tc, za dwa tygodnie planujemy jechać w góry. Lekarz nie widzi przeciwskazań, ciąża rozwija się prawidłowo. Marzę o wypoczynku, w zasadzie ostatnim w tym roku. :)
  • Witam, jestem obecnie w 28 tc. Mam okazje wyjachać sobie z mężusiem w góry na weekend. Mam pytanie, czy to jakoś nie zaszkodzi. Nie będę zjeżdżać na nartach, sankach itp., tylko jakieś tam małe spacerki. Ponoć tamten rejon Karkonoszy jest raczej "płaski" - nie stromy. Jak sądzicie? Na basen nie mam przeciwskazań od lekarza. Pozdrawiam.
  • Hej dziewczyny mam zapłacony wyjazd w góry na sylwka do Szczyrku. Będę w ok. 24 tygodniu ciązy i zastanawiam się czy to dobry pomysł. Może któraś z was była na takim wypadzie. Napiszcie mi co myslicie:)
  • dowiedziałam się ze jestem w ciązy 2miesiąc a w maju mam wykupioną wycieczkę do turcji na którą barzdo się cieszę i moja 4 letnia córeczka także.czy któraś z mam była ok 4 miesiąca na takiej wyprawie?pobyt dwa tygodnie i lot samolotem .decyzja zapadnie oczywiscie po wizycie u lekarza i za jego zgodą.a jak było w waszym przypadku?
  • coś mi się obiło o uszy,że lepiej nie jechać w góry.Czy to ma sens??? Natomiast zalecany jest wyjazd nad morze.Hmmm...wiecie coś na ten temat?
  • Obecnie jestem w 18 tc. Za dwa tygodnie, czyli będę w 20 tc, planuję wyjazd w góry. Czy z punktu widzenia medycznego, sa jakies przeciwskazania? Ja czuję sie bardzo dobrze, wyniki mam prawidłowe, ciąża przebiega bezproblemowo.
  • Potrzebuje porady, chcielibyśmy z mężem w połowie października pojechać z synkiem do Zakopanego. I niby nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż jestem w ciąży bliźniaczej do tego z nadciśnieniem. Wiadomo że pogoda w październiku może być różna, ale z 3 latkiem raczej po górach biegać nie będziemy(kolejka linowa, dolina Kościeliska Krupówki, skocznia itp). Będę wówczas w 17tc. Jak myślicie jeżeli nie będzie przeciwwskazań ze strony lekarza to mogę jechać, co Wy byście zrobiły?? Tyl...
  • Mam Pytanko, poniewaz mamy zarezerwowane wakacje do turcji na 16 lipca , akurat zacznie mi sie drugi trymestr, lekarz jeden i drugi nie widzi zadnych przeciwskazań, ale ja i tak mam lekkie obawy, co wy o tym myslićie... była któras z was na wakacjach gdzies dalej w ciąży?
  • Planuję wyjazd za 2 tygodnie, będę wtedy w 36. tc. Podróż autem, 5h w jedną stronę na tydzień, ostatnie 4 dni nad morzem, powrót w 37. tc. Nie obawiam się niczego oprócz niespodzianki w postaci niespodziewanej chęci wcześniejszego przyjścia na świat maluszka. Córka urodziła się w terminie, ale to chyba nie reguła. Co myślicie? Potrzebuję tego wypoczynku przed urodzeniem drugiego dziecka, a partner musi mieć wolną chatę, żeby pomalować pokoik, przestawić drzwi itd.;). Pozdrawiam.
  • Wiem, wiem dużo już o tym na forum... Ale w pierwszej ciąży po dłuższej jeździe do rodzinki ok 4 godzin jazdy miałam plamienia - duphaston... itd, teraz planujemy wyjazd nad morze a to jakieś 6 - 7 godzin jazdy. Jestem w 5 tygodniu i boję się żeby nie było komplikacji jak poprzednio...Myślicie, że powinnam jechać czy lepiej sobie darować wczasy?... Zdaję sobie sprawę, że ciąża to nie choroba ale nie chcę zaszkodzić dziecku...
  • dziś idę do lekarza, więc się zapytam go czy mogę ale Waszą opinię też chciałabym znać:) mój mąż zaproponował wyjazd na 4 dni na łódkę na Mazury a potem na 4-5 dni nad morze. co Wy o tym sądzicie? Jestem na zwolnieniu. Dokuczają mi straszne mdłości i częste wymioty. NIe mam też apetytu. Tracę na wadze. często jestem zmęczona i senna. Pozdrawiam
  • Witam, jestem we wczesnij ciąży (4 tydz.) i planuję wyjazd nad morze. Czy to dobry pomysł, ewentualnie na co uważać? Dziękuję za odpowiedzi :)
  • Mam podejrzenie, że jestem w ciąży. Okres mi się spóźnia ok. tygodnia. Zbieram się by zrobić test, ale czasami miałam miesiączkę nieregularnie, więc nie chcę narazie się nastawiać. We wrześniu mamy zarezerwowany urlop w Hiszpani. Czy gdybym teraz zaszła w ciąże, nie zaszkodziła by dziecku zmiana klimatu w tak wczesnym stanie. Moż macie własne doświadczenia dalszych podróży w ciąży. Pytam bo boję się, słyszałam pare historyjek o poronieniu przez zmianę klimatu. a TYMBARDZIEJ że w 1...
  • Czesc, Jak pisalam wczesniej teraz jestem w 4 tyg ciazy. 14 lutego wiec za wiecej niz miesiac mam firmowy wyjazd do Tunezji- sama go organizuje i jestem koordynatorem wiec jechac musze. Lekarz mowi ok. Ale ja sobie dumam dalej- bo to nie jest zwykly wypad- to jazda off-roadowa po pustyni. 4 noce na pustyni w namiotach. Jazda po wydmach w land rowerach, warunki spartanskie.. Bylam na jedniodniowym takim wypadzie. Nie bylo bardzo extreme (bo jako kobieta przygladalam sie wyciaganiu ...
  • Planuję wyjazd w góry z mężem i synkiem.Będę wtedy w 24 tc, czy jesli ciąża przebiega prawidłowo lekarz może mieć jakieś ale?
  • Chce wyjechać we wrześniu na konferencję na Słowację na 5 dni- będę wtedy w siódmym miesiącu ciąży. To ok. 60 km od granicy. Czy warto wykupic jakieś dodatkowe ubezpieczenie? Może ktoś miał podobny dylemat i może mi cos doradzić? Gdzie się załatwia takie ubezpieczenia? Dotychczas przy tego typu wyjazdach nie zawracałam sobie tym głowy- no, ale nie byłam wtedy w ciąży...
  • Powiedzcie, co myślicie o wyjeździe 400 km w jedna stronę tylko na weekend - czyli 400 w sobotę, powrót 400 w niedzielę? Czuję sie kiepsko w samochodzie, ale to na tyle, nic się w sumie w związku z tym nie dzieje poza pobolewaniem pachwin. Ale mój małżonek robi aferę, że jeszcze cos sie stanie i lepiej nie jechać. Szukam głosów rozsądku;-) Ale nie zamknę uszu na inne;-) Pozdrawiam
  • Cześć, kilkakrotnie czytałam różne opinie nt wyjazdu w góry. Czy wy podczas ciąży wyjeżdzałyście w góry i czy (odpukać) były w związku z tym jakieś problemy? Ja osobiście uważam, że jesli jest ok, to chyba można zafundowac sobie taki odpoczynek. Nie są to wysokie góry, a Zakopane. Na nartach raczej nie zamierzam jeździć, choc oczywiście miałabym ochotę. Jakie są wasze doświadczenia? Opinię lekarza poznam dopiero za 2 tygodnie. Aneta 11tc
  • Mam takie pytanie, czy będąc w ciązy w 7 m-cu, można wyjechać na weekend w góry? Słyszałam, że nie jest to wskazane na zbyt wysokie ciśnienie. Ale ja mam niskie ciśnienie, zazwyczaj 110/50, lub 100/60. Prosze pomóżcie!! Pozdrawiam. Marzena
  • Jestem w 7 tyg.ciaży i w ten weekend mam wyjazd w góry (okolice Krynicy Górskiej). Jak uważacie, czy powinnam jechać? Narty sobie odpuściłam ale czy sam wyjazd mi nie zaszkodzi? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się