-
Ematki, wielokrotnie mi pomogłyście, więc i teraz...
Wciąż się uczę (III stopień) a moją pracę zarobkową można określić jako freelancing. Nie mam noża na gardle, zarabiam dobrze, ale nosi mnie, żeby wyjechać na wakacje zagranicę - do pracy. Tam bowiem mogę sobie dorobić sensowne pieniądze, których w Polsce przez wakacje dorobić bym nie mogła - upraszczając, nie mam w umowie zakazu konkurencji, nie bardzo jednak mogę dobrać sobie więcej zleceń, a już na pewno nie tak dobrze płatnych.
Myś...
-
Dla kogo są wyjazdy integracyjne tj. komu właściwie odpowiadają i kto się z nich cieszy?
W iluś wątkach mnóstwo osób pisało, że uważają wyjazdy integracyjne za szkodliwą dla rodziny stratę czasu, że cieszą się że nie pracują w miejscach w których takie wyjazdy są często organizowane itd. W takim razie czy jest grupa, której pasują? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić nikogo kogo by zachwycało poza b. młodymi ludźmi korzystającymi z darmowego ochlaju, przyjezdnymi bez znajomych (dla których to ...
-
Robicie jakieś weki na wyjazdy? Takie obiady w słoikach pasteryzowane.
Jakie? Jak robicie?
-
Gotujcie na wyjazdach urlopowych? Zabieracie na zagraniczne (lub krajowe) wyjazdy w celach oszczędności ze sobą paki weków z mięsem dla siebie i dzieci oraz zupki w proszku?
-
Właśnie dostałam wezwanie z Pup ze mam się stawić 18 na jakieś Giełdzie Pracy a w sobotę mam wyjechać na tydzień. Co mam zrobić, wyjazdu przełożyć nie mogę a jak nie pójdę do Pup to mi dają jakąś kare. Dzwoniłam do Pup to Pani powiedziała mi że jak gdzieś chce jechać do mam się najpierw wyrejestrować i tyle w temacie
-
Witam serdecznie
Nie wiem jak zatytułować wątek wiec opiszę tutaj...otóż chciałbym z dziećmi młodszymi ( 8,3 lata) gdzieś wyjechać, poprostu odpocząć od mojego miejsca a przy okazji zmienić im klimat.
Nie byłoby z tym problemu, gdyby nie podstawowy problem - brak pieniędzy ;-(
Może macie jakiś pomysł na wyjazd ? nie wiem, myslałam o kimś kto by np. w zamian za pomoc w domu (sprzątanie,opieka nad dziecmi) zapewnił mi zakwaterowanie na jakiś czas.
Pro...
-
Nie wiem, czy wątek taki był, więc jakby co, to wybaczcie.
Macie już wyjazdy/urlopy zaplanowane? Konkretne miejsca, czy coś na szybko (znam takich ludzi,którzy potrafią planować coś na ostatnią chwilę, bez wcześniejszego konkretniejszego planowania)? Macie takie miejsca, gdzie wracacie co roku, i nie nudzi wam się?
Ja w lipcu wyjeżdżam do Rymanowa - drugie, zaraz po Krakowie, miejsce, gdzie mogę wracac bardzo często i zawsze tak samo mnie fascynuje. I kurczę nie mogę się już doczekac wyjaz...
-
Syn jedzie w tym roku po raz pierwszy na obóz. Obóz sportowy, dziecko samo się pali do tego wyjazdu. No tak jak do tej pory podchodzilam na luzie to teraz wypełniając kartę zaczynam wątpić czy ja dam sobie radę z tym jego wyjazdem....
W to, ze syn sobie poradzi nie wątpię.
To już za trzy tygodnie... Ehhh.
-
mam rezerwację, wpłaciłam zaliczkę i drugą ratę
czy to jest standard, że nie otrzymuję umowy i że z rezerwacją mam się zgłosić na lotnisku na 2 godz. przed wylotem i odebrać dokumenty.
dużo podróżuję, ale pierwszy raz spotykam się z czymś takim tzn wiele razy odbierałam dokumenty na lotnisku, ale zawsze miałam umowę, a nie tylko rezerwację.
może któraś rozwieje moje wątpliwości, albo utwierdzi mnie w przekonaniu, że mam sie domagać umowy od BP
-
w zasadzie tytul niekoniecznie oddaje zagadnienie, ale do rzeczy.
Jak wiadomo wszem i wobec wakacje w przedszkolach panstwowych trwaja 2 miesiace (na razie pomijam temat dyzurujacych przedszkoli), zatem postanowilismy podzielic sie tym czasem i: M pierwsze 3 tygodnie, ja kolejne, pozostaly czas babcia i/lub przedszkole nasze, ktore akurat ma dyzur w 2 ostatnie tygodnie sierpnia.
No i ja te swoje 3 tyg. mam zaplanowane od chyba stycznia, oplacone, podopinane co by jedyna atrakcja dzieciaka n...
-
rozwazamy wyjazd na rok. dzieci 2 i 4 klasa. czy dzieci szybko przystosowują się do zmienionej rzeczywistosci szkolnej, uczą się języka? czy trudno jest uzupełnić wiedzę i egzaminy [?] zeby w Polsce nie straciły tego roku?
-
Dziewczyny, doradźcie coś na szybko.
Sprawa jest taka: ostatni raz byliśmy z mężem i córką na wczasach trzy lata temu. Dwa lata temu teściowie męża zaproponowali nam wspólny wyjazd, mąż nie mógł, bo nie miał wolnego, ale mnie namawiał, żebym z dzieckiem jechała. Ja wolałam na krócej, ale z nim, a on powiedział wtedy, że się postara o wolne i może gdzieś pojedziemy. Mąż ma wolny zawód i w zasadzie od niego zależy, jak sobie pracę zorganizuje. Nie pojechaliśmy. Rok temu urlop spędziłam w nasz...
-
Planuję w styczniu albo lutym na Gran Canarię wyjechać.Tanio i blisko.
Aby aby uciec od tej szaro-burej pogody.
Jeździcie w zimie do ciepłych krajów?
-
Myślę nad jakimś weekendowym wyjazdem, ale nie wiem czy planować każdy szczegół wypadu, od noclegów po etapy zwiedzania rożnych miejsc czy zdać się na los, jechać na „pałe” i dopiero na miejscu decydować, gdzie nocować, chodzić, co zwiedzać. Po pierwsze nie wiem gdzie jechać, a raczej dokąd? Po drugie, nie wiem czy jak dzisiaj tylu ludzi wyjeżdża z miast na weekendy to, czy jak pojadę w ciemno to, czy w ogóle uda mi się znaleźć jakiś nocleg? Mowie dawno nie wyjeżdżałam tak spontan...
-
Otóż odwiedził mnie dziś mój brat i na pytanie "gdzie mam męża" jak mu
powiedziałam,że wyskoczyli z młodą na weekend nad morze, najpierw popatrzył na
mnie podejrzliwie. Jak zaczęłam rozwijać, że czasem tak robimy, zwłaszcza, że
ja morza za bardzo nie lubię, wolę sobie odpocząć jak ich nie ma, a poza tym
nie mieliśmy co zrobić z psem, a to ostatni właściwie dzwonek, żeby pojechali,
mój brat stwierdził, że chyba coś kręcę. Przyznam, że lekko mnie zatkało, bo z
bratem nie jesteśmy blisko, ...
-
Jakie macie plany na Boże Narodzenie i Sylwester? Tradycyjnie w rodzinnym gronie czy wyjazd na wypoczynek?
Mnie kusi wyjazd do jakiegos pensjonatu, na razie przegladam oferty.
-
naszło mnie w związku z majówką:)
Jak gdzieś wyjeżdżamy to ja zawsze nabiorę tyle bagażu że mąż twierdzi iż
tirem nie dysponuje:P
Wiadomo dla dziecka zestaw ubrań na każdą pogodę , dla nas też ale w mniejszej
ilości. Zawsze zabieram też zestaw leków i apteczkę do "pierwszej pomocy ".
Jeśli wyjazd na działkę po raz pierwszy w sezonie to lepiej nie wspominać co
jeszcze jest pakowane:S
Ale najczęściej jest tak że mam wszystko co jest mi potrzebne w różnych
sytuacjach.
Wiem że wszystko m...
-
Albo czy korzystacie z komputerowych funkcji telefonów komórkowych przeróżnych rodzajów?
Sprawdzanie poczty?
Sprawy służbowe mimo wyjazdu?
Jako odtwarzacz DVD na niepogodę?
Forum ;) ?
Inne?
-
Temat poruszony w innym watku odnosnie wyjezdzajacego meza, padly
tam wypowiedzi w stylu "ja mojego na wyjazdy integracyjne nie
puszczam", oraz "ani maz ani ja nie bierzemy udzialu w wyjazdach
integracyjnych naszych firm".
Przyznam ze zdziwilo mnie to. Rozumiem niechec do przymusowej
integracji, oj rozumiem! Ponad 12 lat pracowalam w korporacjach (5
firm, kolejno 3 lata, rok, 5 lat, rok i 3+ lata) gdzie wyjazdy
integracyjne byly stala czescia programu, najczesciej kwartalna,
...
-
Odnośnie wątku nt. wyjazdu do USA.
Skąd tyle negatywnych opinii nt. wyjazdu?
Kuzynka tam mieszka już od kilku lat i wracać nie chce. Nie narzeka, przeciwnie - jest bardziej zadowolona, niż jak mieszkała jeszcze w Polsce. Przez jakiś czas mieszkała w Anglii, zanim tam polecieli - i to własnie wyjazd tam stanowczo odradzała. Mówi, że zupełnie inaczej niż u nas, i że do kraju nie wróci więcej.
Sama, jak pisałam, gdyby nie to, że mnie trzyma tutaj kilka spraw - poleciałabym tam bez zastanowi...