wymiana

(12 wyniki)
  • Gdzie nalepiej oplaca sie wymienic walute ? Czy moze lepiej placic w euro, czy zlotowke jest latwo wymienic. POMOZCIE., A i moze ktos orientuje sie w aktualnych cenach podstawowych produktów. Z GORY DZIEKI
  • Co będzie korzystniejsze w 2010 roku: wypłacanie KN w bankomatach, wymiana EUR na KN w kantorach, płacenie kartami kredytowymi? Po analizie i dochodzę do wniosku, że należy zabierać ze sobą tzw. debetowe karty płatnicze(bez prowizji za wypłatę) i kredytowe. Podobno w ub.r. czasami zdarzały się problemy blokowania kart VISA - czy ktoś to potwierdza? Czy ktoś miał negatywne doświadczenia z kartami MAESTRO z Alior Banku ? Proszę o Wasze opinie w tych sprawach.
  • Prosze o aktualne informacje w tej kwestii w imieniu osoby, która pojutrze wyjeżdża. Czy lepiej kupić kuny w Polsce, czy korzystniej w Chorwacji? A może euro zamienić w Chorwacji na kuny?
  • Witam, wybieram się w tym roku do Chorwacji i słyszałam że jeśli chodzi o walutę, to najlepiej wymienić złotówki bezpośrednio na kuny, już na miejscu. Czy ktoś może to potwierdzić?
  • Jadę do Cro przez Slowację i Węgry. Mam zamiar zabrać tylko euro. Czy dojeżdzając do granicy Słowackiej od Cieszyna a potem do węgierskiej wymienię gdzieś pieniądze na ich waluty. Chodzi mi o jakieś mniejsze kwoty na winiety i WC. Czy na bramkach chorwackich zapłacę w euro a co z Wc Może to banalny temat ale jadę z dziećmi i wiadomo jak jest. Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • Bo mnie zaraz chińska cholera trafi!:-P A może jednak uda mi się w tej skarbnicy wiedzy uzyskać informację jednoznaczną, czy kupować kuny w Polsce, czy kupować Euro i wymieniać w chorwackich kantorach na kuny (podobno płaci się tam za prowizję, jeśli tak, w jakiej wysokości)), czy płacić kartą (tu też prowizja się kłania) czy też wyciągać kuny z bankomatu w Chorwacji???
  • Czy ktoś się orientuje czy przy przejściu granicznym w Letenye czyli jadąc E71 są jakieś kantory? Nie chcę wymieniać na Kuny w Polsce a za autostradę w Euro nie da rady zapłacić. Będę wdzięczna za informację.
  • Mam pytanko - jedziemy na około 18 dni samochodem pod namioty - czy brać ze sobą całą gotówkę - czy wygodniej jest płacić tam kartą? Jeśli wymieniać - to u nas - na euro?
  • czy ktoś wie czy nasz zł są wymienialne w chorwacji ???
  • czy można w ogóle wymienić PLN na Kuny w Chorwacji? czy bardziej opłaca się kupić Euro w Polsce i wymienić je na miejscu? dzięki za odpowiedzi Tomek
  • Witam Wszystkich Czy w bankach ktore podaja tabele kursow, jak np. w www.hnb.hr/tecajn/etecajn.htm obowiazuja jeszcze jakies dodatkowe prowizje, czy wymiana nastepuje wg przelicznika "buying rate"? Gdzie najlepiej wymieniac Euro i czy zna ktos jakies strony z podobnymi tabelami? Z gory dziekuje pozdrawiam Rafal
  • Czy są jakieś problemy z wymianą USD w Chorwacji? Wiem, że bardziej popularne są Euro. Jak to jest z dolarami? Dzięki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się