janosh 24.06.03, 11:15 Czy są jakieś problemy z wymianą USD w Chorwacji? Wiem, że bardziej popularne są Euro. Jak to jest z dolarami? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lawenda4 Re: Dolary w Chorwacji? 24.06.03, 12:09 Wymiana dolarów w Chorwacji nie stanowi żadnego problemu. Jest to jedna z najczesciej wymienianych walut oczywiscie zaraz po euro. Zazwyczaj najkorzystniejsze kursy sa na pocztach, dlatego warto jest obejsc kilka miejsc zanim zdecydujemy sie na wymianę. Odpowiedz Link Zgłoś
janosh Re: Dolary w Chorwacji? 24.06.03, 13:06 Dziekuję za informacje i cenne sugestie z pocztą. A swoją drogą to bardzo ciekawe rozwiązanie. Pozdrawiam i życzę miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milaszka Re: Dolary w Chorwacji? IP: *.ntvk.com.pl / 172.16.0.* 24.06.03, 21:43 ja w zeszlym roku musialam miec paszport przy wymianie dolarow, bez tego nie chciano mi wymienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aoles Re: Dolary w Chorwacji? IP: *.warynski.net 24.06.03, 21:51 Gość portalu: milaszka napisał(a): > ja w zeszlym roku musialam miec paszport przy wymianie dolarow, bez tego nie > chciano mi wymienic Cóż to za problem mieć paszport za granicą;-) Zwłaszcza,że wskazane jest aby obcokrajowiec raczej posiadał go zawsze przy sobie? Wymiana euro i dolarów-nie ma problema,a kursy najkorzystniejsze i bez prowizji - to potwierdzam, są na poczcie. Polecam jednak karty płatnicze,raczej wszędzie użyteczne,a i pobranie forsy z bankomatu nie jest aż tak niekorzystne.Odradzam zakup kun w polskich kantorach.Cena mocno zawyżona. Odpowiedz Link Zgłoś
bukra Re: Dolary w Chorwacji? 25.06.03, 00:20 To gdzie je kupić, w banku? Będzie lepiej? W kantorze obok 0,60 za KUNĘ , to dużo? Jaki jest kurs w banku? I czy to prawda, że można wwieźć tylko 2000 KUN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aoles Re: Dolary w Chorwacji? IP: *.warynski.net / 192.168.1.* 25.06.03, 08:08 Jak są po 0.6 to kup -przyda się w drodze (opłaty za autostrady).Jak masz kartę Visa i pobierzesz kuny z bankomatu w Chorwacji to kurs będzie zbliżony.Pytanko: po diabła wozić wypchane portfele z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś