marianna7676 10.11.16, 13:53 Cześć kochani, Pytanie tak jak w temacie:) Jeśli ktoś ma to proszę o opinię, bo szykuje mi się remoncik i wymiana sprzętu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaaa11 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 10.11.16, 14:37 Mam i polecam serdecznie. kupiłam całkiem niedawno ale już mogę powiedzieć , ze to swietny polski wynalazek. Najbardziej zachwyca, że w końcu nie mam brudnych garów i mebli. Odpowiedz Link
doralincza Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 10.11.16, 14:53 Ja tez mogę polecić. Najbardziej cieszą mniejsze rachunki. No i ten wygląd....cudo. Odpowiedz Link
knowik1973 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 10.11.16, 15:05 Popieram moje poprzedniczki. Jedno słowo: tak. Ja mam od nich również okap, Też jest super. Na prawdę dobrze się razem prezentuja. Na poczatku było trochę obaw, czy poradzę sobie z obsługą, ale jest bardzo prosta i intuicyjna. Odpowiedz Link
zmc1203 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 15.11.16, 10:46 Stanowczo nie polecam, wręcz odradzam. Oszczędność gazu dla mnie nie jest istotna, więc pomijam. Mieszkamy tylko we dwoje i mało gotujemy. Ważna jest estetyka. Po miesiącu nad jednym z palników pojawiły się wżery i odpryski. Serwis umywa ręce, bo w instrukcji napisane, że wszystkie fizyczne zadrapania i defekty to wina użytkownika. Jutro idę do rzecznika po poradę jak pozbyć się tej kuchni. Odpowiedz Link
mariiiaaa Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 18.11.16, 14:19 Oj ktoś kto zajedzie płytę drapakiem, albo papierem ściernym niech nie ma później pretensji, że źle wygląda i są "wżery". Boże coś wy żeście zrobili tej biednej płycie. Trzeba pamiętać, że większość rzeczy które posiadamy nie są z tytanu i trzeba je należycie traktować. Ja mam od dłuższego czasu, przemywam i czyszczę normalnymi środkami i nie ma ani ryski. Odpowiedz Link
mtrat Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 05.12.16, 22:50 na mojej płycie (3 mce uzytkowania) pojawiła się plama. wg .mnie pod spodem płyty. Serwis twierdzi ,że do od brudnych , nieumytych garnków. Może i Pan z serwisu takie ma w swojej kuchni, ja nie. Pan z z serwisu odmówił przyjazdu serwisu ( swoją opinię wydał na podstawie zdjęcia ). Plama jest z mojej winy , reklamacja nie podlega gwarancji . Jak idzie u rzecznika ? Odpowiedz Link
12michal1212 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 07.12.16, 08:40 Ja mam od 4 mc i nic jej sie nie dzieje. Wyglada jak nowa. wystarczy dbac o nia i tyle. nie jest wymagajaca. ale zawsze trafi jeden na milion co ma w d... dbanie o sprzet a pozniej placze. Odpowiedz Link
nowakkkkkkrystiannnn Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 24.11.16, 11:04 Niedawno nabyłem sprzęt z Solgazu. A dokładnie płytę oraz okap. Świetnie prezentują się w kuchni. Do ich działania również nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link
monikalowe Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 02.12.16, 15:21 Bierz. Będziesz zadowolona. Ja mam i nie narzekam. Ładna, dobrze mi się na niej gotuje i sprawnie czyści. Odpowiedz Link
lesny5555 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 06.12.16, 16:57 Leśny mam pytanie czy wentylator w płycie solgaz 4+1 ma pracować cały czas w trakcie gotowania Odpowiedz Link
12michal1212 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 07.12.16, 08:32 Na początku tak, poxniej tylko jak bedzie potrzeba. Wiem, bo mam Odpowiedz Link
pani-domu16 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 16.12.16, 13:40 kupiłam płytę 4+1 jakies dwa miesiące temu. Butla starcza mi na o wiele dłużej. To chyba największy plus. Odpowiedz Link
robertowielki Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 03.01.17, 08:53 Dzień Dobry, nie wiem czy nie za późno się odzywam, ale może pomogę. Kupiłem żonie na urodziny płytę GPC 4+1. Była zachwycona. Bardzo jej się spodobała wizualnie i jak dotąd nie narzeka przy gotowaniu. Cieszą także o wiele mniejsze rachunki za gaz. Odpowiedz Link
userwykopu Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 19.01.17, 17:37 Myślę, że ludzie nie są głupi i nie dadzą się nabrać na te komentarze, ale dla formalności warto napisać: żadna z powyższych pozytywnych opinii nie jest prawdziwa. Komentarze te wypisuje w wielu miejscach w Internecie, podszywając się pod rzekomych klientów jedna i ta sama osoba - marketingowiec Solgazu p. Jakub Biel, który mówi o sobie "czarodziej od PR". Ostatnimi czasy w serwisie Wykop.pl obnażono ten proceder (będący de facto czynem nieuczciwej konurencji) i udowodniono, że płyty Solgazu to rzeczywistości kiepskiej jakości produkt sprzedawany po mocno zawyżonej ceniem, natomiast opinie faktycznych użytkowników już takie pochlebne nie są. Hasło reklamowe o rzekomej 50% oszczędności gazu jest oczywiście wyssane z palca, jednak nawet gdyby było one prawdziwe, to biorąc po uwagę kolosalnie zawyżoną cenę płyty, oszczędność na gazie kuchenka zaczełaby przynosić dopiero po minimum 10 latach użytkowania. Zainteresowanych odsyłam do: www.wykop.pl/link/3542815/solgaz-a-wykop-pl/ Odpowiedz Link
cycek27 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 19.09.18, 10:32 Witam Mam od tygodnia i już się zastanawiam nad powrotem do normalnej kuchenki gazowej. CZAS gotowania to koszmar . Pól godziny dla zagotowania 1,8 litra wody na herbatę mówi samo za siebie. Jedyny plus jaki widzę w tym ustrojstwie to wygląd i nowinka techniczna. ŻAŁUJĘ , że nie poczytałem opinii przed zakupem, no ale człowiek uczy się na błędach. NIE POLECAM Odpowiedz Link
marekst Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 16.11.18, 08:37 Ja już powróciłem do standardowej solgaz nie sprawdził się a o serwisie gwarancyjnym lepiej nie mówić ODRADZAM Odpowiedz Link
cycek27 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 19.09.18, 10:34 Dla zainteresowanych mogę odsprzedać z rabatem 20% model GPC 4-60 cztery palniki i darmowe pole Odpowiedz Link
feliks86 Re: Płyta gazowa Solgaz opinie 26.10.21, 09:32 Ja ze swojej płyty gazowej jestem zadowolony :) Odpowiedz Link