28.07.13, 11:41
W ramach nieobowiazkowego doksztalcania sie, towarzyszacego moim studiom nauczycielskim (szkola podstawowa) zapisalam sie na podstawowy kurs jezyka tureckiego. :-P
Miejmy nadzieje, ze nie dozyje czasow, w ktorych takze jezyk arabski bedzie w Niemczech powszechnie uzywany, bo nie mam zamiaru uczyc sie tego maczku... :-(
Obserwuj wątek
    • fan.club Już dłuższy czas... 28.07.13, 13:01
      zastanawiam się, czy ten Twój optymizm nie jest przypadkiem zaraźliwy. Niby tak, ale teraz mam wątpliwości.
      • rotkaeppchen1 Re: Już dłuższy czas... 28.07.13, 14:13
        Ale optymizm dotyczacy konkretnie czego? Tego, ze dobrowolnie, widzac, co sie dzieje, z usmiechem na ustach bede sie przygotowywac do ogarniecia rzeczywistosci, czy dotyczacy faktu, ze jeszcze wierze, ze nie doczekam czasow, kiedy trzeba bedzie obowiazkowo znac arabski? Nie wiem, czy jestem optymistka w tym zakresie ale staram sie marzyc :/
        • gadupa Re: Już dłuższy czas... 28.07.13, 14:15
          To wyprowadz sie wreszcie z tego slumu mieszkan socjalnych.
          • rotkaeppchen1 Re: Już dłuższy czas... 28.07.13, 14:23
            ?? Z czego? Jakich mieszkan socjalnych? Co to jest slum? Dokad mam sie wyprowadzic?
        • fan.club Chodzi o Twój optyymizm w ogóle. 28.07.13, 14:30
          Drugiej takiej optymistki na tym forum nie ma.
          • rotkaeppchen1 Re: Chodzi o Twój optyymizm w ogóle. 28.07.13, 14:34
            Powaznie? Czyli moj realizm to wasz optymizm? To prawie jak u Nalkowskiej :D
            • fan.club Właściwie to wszyscy są optymistami. 28.07.13, 16:39
              Optymistów z doświadczeniem nazywamy pesymistami.
              • rotkaeppchen1 Re: Właściwie to wszyscy są optymistami. 28.07.13, 17:17
                A jak nazywamy urodzonych optymistow z dobrymi doswiadczeniami? :D
                • fan.club Rotkaepchen1? 28.07.13, 17:51
                  • rotkaeppchen1 Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 10:11
                    Moze huraoptymisci? :D

A tak serio, gdybym byla huraoptymistka, nie uczylabym sie tureckiego, bo bym miala nadzieje, ze nie bedzie mi potrzebny. Ale ze wlasnie patrze realistycznie, stwierdzilam, ze moze sie przydac.
                    I to wcale nie oznacza, ze musze uczyc w szkole z marginesu. W wielu normalnych zwyklych szkolach sa dzieci pochodzenia tureckiego - jakos tak glupio za kazdym razem pytac "jak sie pisze twoje imie" i dziesiec razy prosic o powtorzenie.
                    Pare razy w ramach zastepstwa robilam Hausaufgabenbetreuung w calkiem niezlej Realschule w Essen - dzieci w miare grzeczne, zadna patologia. Akurat w grupie byly same dzieci z tureckim albo arabskim (jezykowo) pochodzeniem. No troche bylo mi glupio tak biegac od jednego do drugiego mowiac: pokaz mi tu na liscie, gdzie jest twoje nazwisko... W koncu nauczycielka analfabetka to troche slabe... Dlatego chce sie nauczyc podstaw jezyka, zeby uniknac takich wpadek.
                    • gadupa Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 11:01
                      Po co tlumyczysz sie czubowi?

To nacjonalistyczny wiariat z misja!!!!
                      • chief-denunciator Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 11:33
                        krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14349372,Plaga_szczurow__Widzisz_jednego__a_w_ukryciu___.html#TRrelSST

Słusznie! Gadupa nikomu się nie tłumaczy. Gadupa robi swoją misję. Kilka sekund temu był na forum Diaspora. Za kilka następnych sekund uszczęśliwi kilkanaście dalszych polsko-naszych forów...

Dzień nie osiągnął jeszcze południa... I gadupa żyje sobie dostatnio bez pracy...
                        Czym byłyby Niemce bez gadup?
                        ================================

gadupa napisała:

> Po co tlumyczysz sie czubowi?
                        >
                        > To nacjonalistyczny wiariat z misja!!!!
                      • rotkaeppchen1 Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 12:10
                        Ja nie "sie tlumacze", tylko tlumacze, jak dziecku :D A poza tym to chyba fan.club pytal: "?"... Ja juz sama nie wiem, ktory z was jest czubem, ktory nie, tlumacze, kiedy mam ochote a jak sie zdenerwuje, to przestaje :D Pozdrawiam. Ide na Uni na "Vampirenseminar" - kolejna akcja optymizmu - nie cierpie Twilightow i innych wampirzych filmow (pomijam klasyczne horrory o Drakuli, tych filmikow robionych pod nastolatki nie trawie) ale uwazam, ze jako nauczycielka, musze wiedziec, czym zajmuja sie dzieciaki (moze nie z podstawowki ale zdarzaja sie wyjatki). No. Ale przy okazji obejrze sobie tez pare starych "kawalkow" typu filmy Herzoga albo Murnau, albo Coppoli :D Jako podstawa literacka sluzy nam "Dracula" Stokera, ktora juz przeczytalam (ktora - te ksiazke znaczy :D ) Pozdrawiam raz jeszcze - optymistycznie i nie kloccie sie juz, przynajmniej nie w moim watku, prosze :-)
                        • gadupa Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 12:31
                          Uwazaj na tego trola !!!!

Dziwny element kreci sie tu po stronach GW, element na misji.
                          Sama mozesz sie domyslec jakiej misji.
                          • chief-denunciator Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 12:48
                            gadupa napisała:

> Uwazaj na tego trola !!!!
                            >
                            > Dziwny element kreci sie tu po stronach GW, element na misji.
                            > Sama mozesz sie domyslec jakiej misji.
                            ===============================

gadupa 29.07.13, 12:31 (Wszystko jasne?)

Nieroby z całego świata, łączcie się w Niemiaszkowie...

Ot, co...
                            • gadupa Musisz znac sie w temacie. hehe 29.07.13, 12:51
                              Po sobie!

buahahahahahahahahahaha
                              • chief-denunciator Re: Musisz znac sie w temacie. hehe 29.07.13, 13:33
                                gadupa napisała:

> Po sobie!
                                > buahahahahahahahahahaha
                                ========================================

Organizuję właśnie XXV Zjazd Światowych Nierobów w Niemczech.

Głównymi mówcami będą nierób starszy, lunatix i nierób młodszy, gadupa...

Głównym celem naszego zjazdu jest uzyskanie należnego nam miejsca w Parlamencie EU.

Liczba tamtejszych obiboków nie jest jeszcze optymalna...

Nieróbstwo - przyszłością ludzkości!

Oto nasze hasło w drodze do Brukseli...

Zapraszam na Wielki Marsz na Berlin!

Po zdobyciu Berlina, maszerujemy dalej na Brukselę...

Śmierć faszystom zakażonym syfilisem!

Ot, co...
                                • rotkaeppchen1 Re: Musisz znac sie w temacie. hehe 29.07.13, 14:35
                                  OJP...
                                  • chief-denunciator Re: Musisz znac sie w temacie. hehe 29.07.13, 14:52
                                    rotkaeppchen1 napisała:

> OJP...
                                    ===========================

Habe ich Dich beeindruckt?
                                • chief-denunciator Re: Musisz znac sie w temacie. hehe 29.07.13, 15:21
                                  www.youtube.com/watch?v=livaHrj2kg4

U góry krótki kurs skutecznych przemawiań politycznych dla naszego aktywu forumowego...

Ot. co...
                            • rotkaeppchen1 Re: Rotkaepchen1? 29.07.13, 13:24
                              Precz z mojego wątku!!!
                              Gamoniu!
                              :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka