04.09.15, 14:55
Jade na wycieczke do Berlina a mieszkam w Sknadynawi. U nas spirytus na recepte po 100 mm, max.
Czy w Berlinie mozna i gdzie kupic sirytus, najlepiej w centrum.
Dziekiuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Na zamówienie 04.09.15, 15:49
      tinyurl.com/pfpgp34
    • the-great-inuk Re: spirytus 04.09.15, 17:06
      www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=r4ICVYmtApGKOpS7gJgM&gws_rd=ssl#q=polskie+sklepy+w+berlinie

Ot, co... ©
    • vermieter lepiej tam zapytaj: 04.09.15, 19:54
      forum.gazeta.pl/forum/f,12488,BERLIN.html
    • rotkaeppchen1 Re: spirytus 05.09.15, 11:29
      Do czego ten spirytus? Do mieszania koktajli? :D :D :D
      • the-great-inuk Re: spirytus 05.09.15, 12:05
        rotkaeppchen1 napisała:

> Do czego ten spirytus? Do mieszania koktajli? :D :D :D
        ========================
        W formie czystej jest używany do czyszczenia izolatorów transformatorów.

Po domieszani soku wiśniowego jest w Polsce tradycyjnym trunkiem patriotycznym...

W czasie PRL był używany jako waluta wymienna...

Ot, co... ©
    • amb25 Re: spirytus 07.09.15, 07:42
      Dzieki za odpowiedzi, ale wygooglowac adresy sklepow, to sobie sama potrafie. Nie o taka rade mi chodzilo. Myslalam, ze macie jakis polecony sklep gdzie ten spirytus na pewno mozna dostac (to nawet nie musi byc polski spirytus, byle mial te 95%), bo przeciez nie bede jezdzic od sklepu do sklepu i sprawdzac, nie mam na to czasu. Nawet nie wiem, czy w Niemczech w sklepach spozywczych mozna kupic alkohol mocniejszy niz 5% i czy te sklepy z mocniejszym alkoholem nie sa poukrywane tak jak tutaj gdzie meiszkam.
      Sklep internetowy nie wchodzi w rachube bo mi spirytus na granicy zabiora (paczki sprawdzaja) - spirytusu nie mozna oficjalnie wwiezc do tego kraju - i bede miala problem bo sie bede musiala tlumaczyc na policji. A bagazu w samolocie nikt tak dokladnie nie sprawdza.
      Spirytus potrzebuje na naleweczki i do paczkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka