info-rw spaghetti bolognese: 06.03.08, 16:16 makaron z paczki, sos z torebki, mielone z tacki :DDD Odpowiedz Link
ggigus sos z torebki 06.03.08, 23:54 nie chce pedagogizowac, ale tyle samo czasu zajmuje podsmazenie czosnku/cebuli albo razem na oliwie i dodanie pomidorow, przypraw i lepiej smakuje, co udowodnilam gorujac palnik w palnik z jednym wielbicielem sosow torebkowych poddal sie LUDZIE NIE JEDZCIE SWINSTW Z TOREBEK TO TYLKO AROMATY SZTUCZNE I WZMACNIACZE SMAKU GOTOWANIE TO FAJNA I SZYBKA RZECZ!! Odpowiedz Link
info-rw a ja nie będę polemizował, ale: 07.03.08, 12:31 zanim obierzesz cebulę, czosnek i otworzysz puszkę z pomidorami (bo świeże przecież to sama woda) to ja już mam sjestę:DDD Za to dzisiaj dzień śródziemnomorski: dzień zacząłem od szklaneczki ouzo, śniadanko oczywiście lekkie: dwa tosty z dżemem i cienka kawusia, na obiad właśnie zapiekam zupę cebulową z tłustym żółtym serem, do tego białe pieczywo, na główny posiłek (wieczorem) przygotowałem wielki stek z karkówki na grilla, do tego butelka rioji (bez niej nie wolno nawet wspomnieć o Esskultur). frei za: Lexikon der populaeren Ernaehrungsirrtuemmer, Udo Pollmer, Susanne Warmuth, ISBN 3-492-23410-0 :DDDDDDDDD Odpowiedz Link
ggigus czlowieku 07.03.08, 18:21 zanim zagotujesz wode na sos, to ja go juz zdjemuje z ognia Odpowiedz Link
info-rw możesz się zwracać po imieniu 07.03.08, 21:49 a nie per człowieku:DDDD chociaż człowiek to brzmi dumnie;-) Odpowiedz Link
ggigus czlowieku to chwyt retoryczny 08.03.08, 14:16 swego czasu ulubiony mojej mamy czlowieku, czy ty musisz pic taka mocna herbate a na patelni sie sosow z proszku, czlowieku, nie robi a poza tym MOJ SOS SMAKUJE LEPIEJ ha, koniec z kobieca skromnoscia Odpowiedz Link
jureek Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 06.03.08, 16:19 U mnie były łazanki. Jura Odpowiedz Link
info-rw zbyt praco- i czasochłonne 06.03.08, 16:32 jak dla mnie. Mam dobre fundamenty, teraz jem, żeby żyć:-) Odpowiedz Link
sooya Re: zbyt praco- i czasochłonne 06.03.08, 18:36 dlaczego? toc jak kupisz gotowe kluchy, to tylko kapuche na patelnie, grzybki z puchy, przyprawy i heeeeeeeeeja :) Panie Jerzy, narobil mi Wasc smaka na te lazanki-niebawem je zrobie. Odpowiedz Link
ggigus gumiklozjy i gulasz szegedynski 06.03.08, 22:47 w wersji wege gumiklojzy sa pycha, o ile robic je z polowy surowych, z polowy gotowanych ziemniakow a gulasz z seitanem mniam, mniam Odpowiedz Link
sooya Re: gumiklozjy i gulasz szegedynski 07.03.08, 08:07 do diabla, wyszukane owe skladniki, brzmia nad wyraz niedostepnie haahaha :) Odpowiedz Link
ggigus jesli ziemniaki i kapusta kiszona 07.03.08, 18:28 sa wyszukane, to hm Seitan w kazdym sklepie bio Odpowiedz Link
berlinka2 Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 09:27 ja tam bym bigosu zjadła :-) Odpowiedz Link
berlinka2 Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 09:28 albo pierogów ruskich... Odpowiedz Link
sooya Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 09:53 to w czym przeszkoda? zakasaj rekawy i do rooooooboty! skladniki wszystkie na bigos w De dostepne:) Odpowiedz Link
berlinka2 Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 11:08 hm, problem jest taki, ze dla siebie samej nie za bardzo mam ochote robic, a moj Niemiaszek tego nie tknie... Odpowiedz Link
sooya Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 17:16 Nie bacze na to czym sama, czy z kims - pichce tez dla samej siebie:)) Wczoraj tak bylo:)))) I nastepne dni rowniez, hohoho, moze i lata hahahahahaha Odpowiedz Link
jessi_a Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 17:22 Sooyka zagalapowalas sie. Wiem, ze tak nie bedzie :))) Odpowiedz Link
sooya Re: no dobrze, to co dzisiaj wrzucamy do gara? 07.03.08, 18:41 oj Jessi, daj pomarzyc :) hm....czy Ona chciala mnie podbudowac? ;) Odpowiedz Link
ggigus argumentuj tozsamoscia narodowa 07.03.08, 20:15 ze jestes wyobcowana, ze potrzebujesz lyka tozsamosci ze ont tez powinien poszerzyc swoja tozsamosc, ze na obczyznie to czlowiek musi miec zwiazek z krajem Odpowiedz Link