chief-denunciator 11.07.13, 09:04 Ogłaszam konkurs. Na uzupełnienie języka polskiego W języku polskim trza opisowo określać przednie zakończenia stóp. palec u nogi W innych językach nie trzeba... toe - po angelsku Zeh - po niemiecku Ot, co... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: Nogietki 13.07.13, 15:01 arana napisała: > Niech się mylą z nagietkami - będzie zabawnie! Będzie. Zwłaszcza jeśli na nogalcach będą nagniotki. Odpowiedz Link
efedra Re: Nogietki 13.07.13, 20:48 ... jeśli na nogalcach będą nagniotki. Miało być "jeśli na nogietkach będą nagniotki". Odpowiedz Link
arana Re: Nogietki 13.07.13, 20:57 U kosmetyczki. - Proszę usunąć mi nagniotki z nogietek i pomalować paznokcie w nagietki. Odpowiedz Link
zaretpug Bzdura 15.07.13, 20:47 chief-denunciator napisała: > > Ogłaszam konkurs. > > Na uzupełnienie języka polskiego > > W języku polskim trza opisowo określać przednie zakończenia stóp. > > palec u nogi > > W innych językach nie trzeba... > > toe - po angelsku > > Zeh - po niemiecku > > Ot, co... Po prostu palec, przeciez wiadomo, ze moze byc tylko u nogi lub u reki, jak po lacinie (digitus). Nie przesadzajmy z tym rozdrabnianiem sie. Moze jeszcze wprowadzisz osobne nazwy dla palcow prawej i lewej strony? To wprowadz tez za Eskimosami 200 osobnych slow na rozne rodzaje sniegu... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Bzdura 16.07.13, 11:56 zaretpug napisał(a): To wprowadz tez za Eskimosami 200 osobnych slow na rozne rodzaje sniegu... ================================ W tak ekstremalnych warunkach klimatycznych takie ścisłe nazewnictwo pomaga w przeżyciu. Podejrzewam, że studenci medycyny wkuwają łacińskie nazwy palców u nóg i że każdy palec ma własną nazwę. Niemniej słyszałem o wypadkach kiedy chirurg amputował zdrową nogę... Mimo, że w medycynie nie ma takich pojęć: "Lewa", "Prawa"... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk ścisłe nazewnictwo pomaga w przeżyciu. 14.01.19, 20:00 chief-denunciator napisała: > zaretpug napisał(a): > To wprowadz tez za Eskimosami 200 osobnych slow na rozne rodzaje sniegu... > ================================ > > W tak ekstremalnych warunkach klimatycznych takie ścisłe nazewnictwo pomaga w przeżyciu. ====================================> W ostatnich dniach słowo stało się ciałem. (W Alpach, mieli najnowsze wyposażenie techniczne, śnieg tam jest każdej zimy, ale gatunki się zmieniają. ) Ot, co... Odpowiedz Link
bimota Re: Konkurs ... 28.09.17, 12:46 A JA MIALEM NADZIEJE NA "KONKURS" RZUTÓW KARNYCH... Odpowiedz Link
keekees paluchy 04.10.17, 18:27 chief-denunciator napisała: > > Ogłaszam konkurs. > > Na uzupełnienie języka polskiego > > W języku polskim trza opisowo określać przednie zakończenia stóp. > > palec u nogi > > W innych językach nie trzeba... > > toe - po angelsku > > Zeh - po niemiecku > > Ot, co... U ręki są przecież palce, a u nogi paluchy. Odpowiedz Link