nikodem321 13.04.16, 10:14 Dzisiaj usłyszałem taki wyraz: "gejszcza" Bardzo mi spodobał, więc się nim dzielę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Gejszcza 13.04.16, 10:16 nikodem321: > Dzisiaj usłyszałem taki wyraz: "gejszcza" Usłyszałeś, czy zobaczyłeś napisany? Bo wiesz, w języku mówionym nie widać spacji... - Stefan Odpowiedz Link
nikodem321 Re: Gejszcza 13.04.16, 10:36 Usłyszałem. Być może ktoś się przejęzyczył. Mówił to japonista. Mnie się ten wyraz spodobał. Mamy takie określenia: pedał, ciotka. Jakieś takie ordynarne. Naturalne - gwiazda. A tu się to pojawiło, co mi się spodobało - gejszcza! Odpowiedz Link
kalllka Re: Gejszcza 13.04.16, 11:58 ., pójdźmy twoim tropem, 'o nikodemie.,' I z gejszcza, zróbmy gejsika., jakby się tak kto przesłyszał to uznałby, prawidłowo, jak myśle, ze ktoś o gesiku jakim prawi., a z czym gęsik jak nie z Rejem, co dziub ma, skojarzy? ., żart mój, oczywiście, bo nasza arane, specjalistkę od piór gęsich, niewinnie calkiem emablowales wierszoklectwem w wątku i pewnie teraz siedzi , w słup., zamieniona, ani drgnie. / i hak ci się podoba moje wnioskowanie., o nikodemie'? / Odpowiedz Link
nikodem321 Re: Gejszcza 13.04.16, 21:04 kalllka napisała: > ., pójdźmy twoim tropem, 'o nikodemie.,' > I z gejszcza, zróbmy gejsika., Nie! Jeśli moim tropem to... Z gejszczy! To z gejszczy zróbmy gejsika. Tyle, że już istnieją: gejaszek, gejaszki. Mamy drug queeny, ale nie mamy dla nich polskiego wyrazu. Czy nie uważasz, że "gejszcza" byłoby trafne? > jakby się tak kto przesłyszał to uznałby, prawid > łowo, jak myśle, ze ktoś o gesiku jakim prawi., a z czym gęsik jak nie z Rejem, > co dziub ma, skojarzy? Fajne! Dobre! Znakomite! > ., żart mój, oczywiście, > bo nasza arane, specjalistkę od piór gęsich, niewinnie calkiem emablowales wie > rszoklectwem w wątku i pewnie teraz siedzi , w słup., zamieniona, ani drgnie. > / i hak ci się podoba moje wnioskowanie., o nikodemie'? / Ja tam w rymowankach Paktofoniki nie przebiję. Powinienem się teraz odwinąć jakimś wierszem. Magika nie przebiję jeszcze. Słyszysz, ja słyszę, kurtka szeleści na wietrze Magik unosi się w powietrze Grawitacja taka sytuacja Dzwon. Magik na złom. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Gejszcza 15.04.16, 14:57 Jak usłyszałeś, to może nie był to jeden wyraz, tylko dwa. A właściwie krótkie zdanie - podmiot i orzeczenie. Odpowiedz Link
nikodem321 Re: Gejszcza 15.04.16, 21:04 Czasami najmniej lotne rozwiązania są najtrafniejsze. Ale chyba nie w tym przypadku. Odpowiedz Link
bimota Re: Gejszcza 13.04.16, 19:23 TO ZENSKA GEJ ? PRZY OKAZJI... DYPLOMATA - ZNACZY, ZE ON DYPLOMOWANY... ? Odpowiedz Link
anak0nda Gejszcza czy gejsza?... 15.04.16, 23:31 nikodem321 napisał: > Dzisiaj usłyszałem taki wyraz: "gejszcza" > Bardzo mi spodobał, więc się nim dzielę. Gejszcza czy gejsza?... Odpowiedz Link
nikodem321 Re: Gejszcza czy gejsza?... 16.04.16, 01:20 anak0nda napisała: > Gejszcza czy gejsza?... Gejszcza, gejszcze - jak gejsza, gejsze Odpowiedz Link
anak0nda Re: Gejszcza czy gejsza?... 16.04.16, 08:57 nikodem321 napisał: > anak0nda napisała: > > > > Gejszcza czy gejsza?... > > Gejszcza, gejszcze - jak gejsza, gejsze A gejszcza znaczyc ma to samo, co gejsza, czy coś innego? sjp.pl/gejsza Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 17.04.16, 17:32 Jest spokrewnione z sikaniem. Czyli odwodnieniem nerek. Czasami znane osobistości mają takie dziwaczne nazwiska. Z mojego dzieciństwa pamiętam niejakiego De Sica. Dziwne, nieprawdaż? Ale można łatwo zapamiętać. Mnemotechnika tak zwana. Zrobił kilka fajnych filmów w latach mojej młodości. "Matka i Córka" zwał się jeden z nich. W tym tragicznym filmie Marokańczycy gwałcą Włoszkę Zofię Loren, i jej amerykańską córkę. A Niemcy jak to Niemcy, zakatrupili Delmondo. Po za tym Angole i Yankees bombardują Święte Miasto. Film raczej o tendencji rasistowskiej i ksenofobicznej. Koliduje wyraźnie z polityczną poprawnością i dlatego w naszych czasach nie miał by najmniejszej szansy na realizację... Bezpłatnej wersji w języku polskim nie mogłem znaleźć. Za to w języku niemieckim. Kto tego języka nie cierpi, może wyłączyć głośniki. Dawniej były tylko filmy nieme... Nikt nie musiał słuchać niemieckiego. Postscriptum Zdaje mi się, że ten film tu już kilka razy linkowałem. Ale to nie ma znaczenia, nikt jest zmuszony go kilka razy oglądać. Każdy ma własną, nieprzymuszoną wolę. Ot, co... Odpowiedz Link
anak0nda Re: Gejszcza czy gejsza?... 18.04.16, 00:51 the-great-inuk napisała: > Jest spokrewnione z sikaniem. Czyli odwodnieniem nerek. Sikanie niekoniecznie powoduje odwodnienie. Nie ma czegoś takiego jak odwodnienie nerek (może być za to odwodnienie organizmu). Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 18.04.16, 08:49 Bardzo przepraszam! Ja nie studiowany medyk tylko laik. O dehydratacji organizmu było tu już kilka tygodni temu. Ot, co... Postscriptum Problem szczególnie dotyczy seniorów między nami. Jeśli znasz jakiegoś seniora, to przypominaj mu (czasownik niedokonany) aby na dobę wypijał co najmniej 3 l wody... ( W językach poza-słowiańskich nie znają aspektu czasownika. Zadziwiające jak ci ludzie się porozumiewają?! ) Odpowiedz Link
bimota Re: Gejszcza czy gejsza?... 18.04.16, 10:20 PRZESTANCIE OPOWIADAC BZDURY O TYM PICIU WODY. JAK ORGANIZM POTRZEBUJE WODY, TO SAM SIE UPOMNI... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 18.04.16, 12:38 bimota napisał: > PRZESTANCIE OPOWIADAC BZDURY O TYM PICIU WODY. JAK ORGANIZM POTRZEBUJE WODY, TO > SAM SIE UPOMNI... ================================ Ciesz się, że jeszcze masz dobrą pamięć. Pogadamy, gdy będziesz w moim wieku. Ot, co... Odpowiedz Link
kalllka Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 11:24 Obawiam, ze mota zdzierajac gardlo nigdy z toba nie pogada, nawet jesli duzo mlodszy., Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 11:37 kalllka napisała: > Obawiam, ze mota zdzierajac gardlo nigdy z toba nie pogada, nawet jesli duzo ml > odszy., ================================== Nu dobra... Ale obawiam się, że zbaczasz z tematu... My tu dyskutujemy o sikaniu... Ot, co... Odpowiedz Link
kalllka Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 12:35 Sik nigdy nie jest prosty. To a' propos zbaczania. Jak wiem, z własnego doświadczenia, mota szcza od zawietrznej., I jeszcze k'woli wyprostowania szczania., geje ponoć przykucaja., Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 13:19 kalllka napisała: > Sik nigdy nie jest prosty. To a' propos zbaczania. Jak wiem, z własnego doświa > dczenia, mota szcza od zawietrznej., > > I jeszcze k'woli wyprostowania szczania., geje ponoć przykucaja., ========================================= Ja nie mam nic naprzeciwko gejom... Jestem bardzo liberalny... ot, co... Odpowiedz Link
kalllka Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 16:24 Otóż, ja także, nic nie mam przeciwko gejom. Pozwoliłam sobie tylko przekierować twoja uwage z powrotem na to ze skojarzenie onikodema, oprócz szczania dotyczyło gejów. That's it. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Gejszcza czy gejsza?... 19.04.16, 19:53 kalllka napisała: That's it. ========================= My tu jesteśmy na polskim forum. Proszą się po polsku wyrażać! Ot, co... Postscriptum Ojciec św. to nawet niema nic przeciw lesbijkom. Kilka dni temu był na wyspie Lesbos, na której dawniej te niewiasty żyły. Przy okazji zabrał 3 (trzy) rodziny syryjskie do Watykanu. Było Mu po drodze. Odpowiedz Link
nikodem321 Odwodnienie nerek 20.04.16, 20:26 anak0nda napisała: > Sikanie niekoniecznie powoduje odwodnienie. Nie ma czegoś takiego jak odwodnien > ie nerek (może być za to odwodnienie organizmu). Bardzo zabawne powiedzenie się pojawiło: "odwodnienie nerek". Faceci, gdy siedzą i piją piwo muszą się czasami "odwodnić". Towarzystwo trzeba jakoś przeprosić. Ponieważ to męskie grono, więc rubaszne, ale ze smakiem, teksty są w cenie. Język polski ma mało określeń zgrabnych, zabawnych na sikanie. "Idę odwodnić pęcherz"? - zbyt oczywiste. ALE "Idę odwodnić nerki"? Tak, ja to kupuję! Odpowiedz Link
greenpoints Re: Odwodnienie nerek 20.04.16, 21:56 Ależ, ładne całkiem jest „odcedzić kartofelki”. Odpowiedz Link
nikodem321 Re: Odwodnienie nerek 20.04.16, 23:29 Za moich czasów usłyszałbyś - czerstwe Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: urynaria 21.04.16, 11:17 kalllka napisała: > odlac, odmoczyc, odkrecic kurek, wyciec. ========================= Nu dobra... Niech Ci będzie... Ot, co... Odpowiedz Link
kalllka Re: urynaria 21.04.16, 11:58 nie bardzo rozumiem inuka,.co ma mi byc,./?/ koniec kwietnia- zimni ogrodnicy przed nami.. pozniej, zimna zoska,. okazji do zamrazania klika Odpowiedz Link