al.1 10.10.18, 09:59 Czy ktos wykryje w tym sens? FIDIVOFI NALUVOVI POLUFUGI TATARUZI GAKEZOZI ZADIRAFO PEZUBINO BIMINAKU MEBUGAPI FONEPALA VANAGIRI ZENEKEDE GIGOREDU BAVUBALO NULIMUDA ZENIDOCE DIREBAMA BORINAVI ZATO Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arana Re: Poezja innego sortu 10.10.18, 10:36 al.1 napisał: > Czy ktos wykryje w tym sens? Gógiel wykrył! Oto tłumaczenie na polski: FIDIVOFI NALUVOVI FULL PRINTER PRODUKTY ROZWOJU BIZNESU FONEPALA VANAGIRI ZENEKEDE MEBUGAPI OFEROWANIE OFICJALNYCH OFERT DIREBAMA BORINAVI ZATO Odpowiedz Link
al.1 Re: Poezja innego sortu 11.10.18, 00:06 arana napisała: > Gógiel wykrył! Oto tłumaczenie na polski: > > FIDIVOFI NALUVOVI FULL PRINTER > PRODUKTY ROZWOJU BIZNESU > FONEPALA VANAGIRI ZENEKEDE MEBUGAPI > OFEROWANIE OFICJALNYCH OFERT > DIREBAMA BORINAVI ZATO > Góg nie jest wszechwiedzący. Nic nie wie na ten temat. Tymczasem, jest to LICENSE KEY, czyli klucz licencyjny, dotyczący jakiejs obrabiarki. Skopiowalem tylko ten klucz (bez dalszych szczególów), jak pracowalem w F.O. Rafamet, bo mi sie spodobal. Było jeszcze: "CAUTION: Uppercase and lowercase characters are not equivalent." Odpowiedz Link
arana styl i treść, czyli mechanizm działania umysłu 11.10.18, 07:41 al.1 napisał: > Góg nie jest wszechwiedzący. Nic nie wie na ten temat. [...] Ale się uczy. Tzn. my go uczymy. I mam nadzieję, że jeszcze za mego życia odkryjemy ten mechanizm działania umysłu, który sprawia, że niektóre dzieła sztuki znaczą dla nas więcej niż inne. Odpowiedz Link
bimota Re: styl i treść, czyli mechanizm działania umysł 11.10.18, 09:53 TO JESZCZE NIE WIESZ ? A O REKLAMIE I MARKETINGU SLYSZALA ? Odpowiedz Link
arana Re: styl i treść, czyli mechanizm działania umysł 11.10.18, 14:31 bimota napisał: > TO JESZCZE NIE WIESZ ? A O REKLAMIE I MARKETINGU SLYSZALA ? > Owszem, słyszała. Ale wciąż nie wiem na pewno (bo jakieś tam swoje przemyślenia mam), dlaczego zachwycają mnie te a nie inne dzieła sztuki. I nie jest to kwestia nabywania wiedzy, bo niektóre polubienia zaczęły się, zanim jeszcze coś o nich wiedziałam. Odpowiedz Link
bimota Re: styl i treść, czyli mechanizm działania umysł 11.10.18, 15:51 TO PEWNIE DZIALA PRAWIE TAK SAMO JAK UCZENIE KOMPUTEROW. TO CO POLUBILAS PRZYPOMINALO PEWNIE COS CO WCZESNIEJ WIDZIALAS I POLUBILAS. MOZG ZAPAMIETUJE KOLEJNE CECHY DZIEL SZTUKI, KTORE POLUBIASZ ALBO NAWET ZWYCZANIE OGLADASZ, TWORZY Z TEGO WZORCE, JESLI COS PASUJE DO WZORCOW, TO POLUBIASZ... Odpowiedz Link
arana Re: styl i treść, czyli mechanizm działania umysł 11.10.18, 18:29 bimota napisał: > TO PEWNIE DZIALA PRAWIE TAK SAMO JAK UCZENIE KOMPUTEROW. [...] To ma sens. Nie wszystko wyjaśnia, ale część procesu, który zaobserwowałam u siebie, tłumaczy. I wspomniane przez Ciebie podobieństwo elementów też istnieje, choć nie wprost. Dziękuję. Odpowiedz Link
bimota Re: styl i treść, czyli mechanizm działania umysł 13.10.18, 12:30 ALE TO SIE SPROWADZA DO MARKETINGU, BO CZESCIEJ WIDUJESZ TO CO DOBRZE REKLAMUJA, NP. W TV, I TO KSZTALTUJE TWOJ GUST. Odpowiedz Link
bimota Re: Poezja innego sortu 11.10.18, 23:04 ZARTUJESZ.. CZYLI CO... ? MUSISZ WKLEPAC TEN KLUCZ BY URUCHOMIC OBRABIARKE ? Odpowiedz Link
al.1 Re: Poezja innego sortu 12.10.18, 19:54 bimota napisał: > ZARTUJESZ.. CZYLI CO... ? MUSISZ WKLEPAC TEN KLUCZ BY URUCHOMIC OBRABIARKE ? Nie jestem informatykiem i nie znam szczególów. Zrobilem kopie tylko tej strony, na której byl ww. klucz licencyjny. Jezeli interesuja Cie dalsze informacje z tej samej strony, to cytuje: "Corporate customer identifier : 02478 License server mode : APOLLO Server Decnet taskname : Server TCP/IP port number : 6311 Host identifier : 78-0C-E1-78-00-00 Euclid version : E3V1.1 ..." No to co to moze byc wedlug Twojej opinii / opanii (slabsza opinia) ((?)) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Poezja innego sortu 12.10.18, 20:02 al.1 napisał: > No to co to moze byc wedlug Twojej opinii / opanii (slabsza opinia) ((?)) Może być też opójnia - opinia nietrzeźwa, obojnia - opinia ambiwalentna, ubojnia - opinia służb specjalnych, minionych, pinia - opinia echo, opinia kolada - opinia barmana ... Odpowiedz Link
bimota Re: Poezja innego sortu 12.10.18, 20:05 MOZE JAKIES OPROGRAMOWANIE DODAWALI DO TEGO... Odpowiedz Link
al.1 Re: Poezja innego sortu 13.10.18, 10:38 bimota napisał: > MOZE JAKIES OPROGRAMOWANIE DODAWALI DO TEGO... Kazda obrabiarka sterowana numerycznie (takimi zesmy handlowali) miala oprogramowanie, np.: SIEMENS - niemieckie, NUM - francuskie, FANUC -japonskie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 09:10 zbyfauch napisał: > GURNYK Odpowiedz Link
kalllka Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 10:46 Normalnie kopalnia wiedzy jesteś.. icie. PS A kto to ci udostępnił poufne informacje/ pozwoliwszy na publikowanie?/ Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 11:15 kalllka napisała: > A kto to ci udostępnił poufne informacje/ pozwoliwszy na publikowanie?/ Air Asia, mam z nimi umowę na publikowanie moich własnych kodów. Odpowiedz Link
al.1 Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 20:07 zbyfauch napisał: > zbyfauch napisał: > > GURNYK > > > Z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że ktoś mógł mieć HUTNYK Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 20:13 al.1 napisał: > Z dużym prawdopodobieństwem można przypuszczać, że ktoś mógł mieć HUTNYK Nie znam algorytmu generatora kodów bukowania lotów Air Asia. Ale i bez Stefana, przy całej mojej matematycznej idiocji, jestem w stanie zarazykować stwierdzenie, że prawdopodobieństwo jest niewielkie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: A ja dzisiaj poznałem nowy wyraz, 12.10.18, 20:16 Niemniej: ROLNYK ZDUN (nie, zdun nie pasuje) MEDYK i CADYK i owszem. Odpowiedz Link