laband 01.03.05, 14:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=16612765&a=21161456 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dialektolog Re: pociynguo 24.08.05, 13:31 jessyk napisała: > Ciekawe cy wiycie co to znacy słowo : ciunga? Że niby to po góralsku 'guma do żucia'? Odpowiedz Link
svistak Re: pociynguo 23.08.05, 21:42 szlejftka -wiem,a wieta co to wichajster i diynks? s. Odpowiedz Link
jessyk wichajster 24.08.05, 14:54 Wichajster to taki podpis magisterski (bylejaki ale zamaszysty)? A co to diynks- nie wiym ale fcem wiedzieć. Odpowiedz Link
svistak Re: wichajster 24.08.05, 23:52 jessyk napisała: > Wichajster to taki podpis magisterski (bylejaki ale zamaszysty)? A nie!!! Wie heisst er? czyli po niemiecku: jak on sie nazywa? po kociewsku znaczy: takie coś co nie wiadomo jak nazwać, z reguły to coś z czegoś wystaje i służy do manipulowania. A co to diynks> - > nie wiym ale fcem wiedzieć. dinkst to denaturat,ale częściej używa się jako: denko, pokrywka. s. Odpowiedz Link
jessyk Re: wichajster 25.08.05, 12:37 No to by mi sie zgodzało z tym podpisem magisterskim, bo to ftosik sie podpisuje, ale tak niewyraźnie, ze cłek fce sie zapytać wie heisst er? Odpowiedz Link
svistak inne takie... 27.08.05, 15:02 ... cudenka to : szruber,plachandrowac (to chyba juz bylo), pludry,absztyfikant...(ale ja juz nie wiem czy to po kociewsku czy wielkopolsku, bo moja babcia stamtad). s. Odpowiedz Link
jessyk absztyfikant 29.08.05, 15:15 absztyfikant to taki zalecac? kKojarzy mi sie to z powiedzeniem ; "To twój absztyfikant?" Odpowiedz Link
svistak Re: absztyfikant 29.08.05, 15:20 jessyk napisała: > absztyfikant to taki zalecac? kKojarzy mi sie to z powiedzeniem ; "To twój > absztyfikant?" jooo ale taki eligancki a znacie słówko: lófrować? s. Odpowiedz Link
ciupazka Re: absztyfikant 01.09.05, 13:19 lofer - to obieżyświat, nicpoń, ftory chodzi swojymy drózkami, a lófrować to włośnie tótó, wej tótó, hehe... włócyć sie tam sie fce( nojcęściyj do bob) Telo.Pozdr. Odpowiedz Link
ciupazka Re: ....lofer, lófrować... 01.09.05, 13:20 lofer - to obieżyświat, nicpoń, ftory chodzi swojymy drózkami, a lófrować to włośnie tótó, wej tótó, hehe... włócyć sie tam , ka sie fce(nojcęściyj za babami) Telo.Pozdr. Odpowiedz Link