Dodaj do ulubionych

"Lisek", "bolec", "strzalka"

06.09.03, 22:36
zbieram okreslenia na pojedynczy sygnal wyslany telefonem komorkowym,
ktorego celem nie jest nawiaznaie rozmowy, ale wlasnie nadanie sygnalu.
znam juz "lisek", "bolec", "strzalka"...
Co jeszcze?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 14:33
      ja mowie zawsze o puszczaniu sygnalu, to jest chyba wszedzie zrozumiale.
      ostatnio jednak kumpela dziekowala mi za 'wedki', ktore dostala ode mnie,
      majac na mysli wlasnie sygnaly. pozdrawiam.
      • Gość: zawodowiec Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.bris.ac.uk 07.09.03, 18:11
        a ja mowie najprosciej - daj dzwonka
    • roody102 Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' 07.09.03, 23:50
      CLIP (od nazwy uslugi wyswitelania dzwoniacego numeru) - pusc mi klipa. Sam
      mowie "pusc sygnal".
    • Gość: bok Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.kabel.telenet.be 12.10.03, 16:00
      ostatnio najpopularniejsze jest 'pusc mi pika'.slyszalem tez,o torpedzie,ale
      uzyl tego totalny mul,wiec nie polecam...
    • Gość: łyżeczka Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.net 12.10.03, 20:08
      U mnie "wędka" to forma podstawowa, moi znajomi musieli się przyzwyczaić
      jeszcze do "wędy" i "wędacza."

A propos, wie ktoś jak to się mówi po angielsku?
      • Gość: azjak Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.swidnik.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:06
        Po angielsku to pewnie się dzwoni po prostu, a nie cokolwiek puszcza smile Bo
        rozmowy tańsze smile
      • Gość: spleen Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: 82.177.1.* 13.01.06, 00:42
        English equivalent of a Polish noun "gluchy, strzalka etc" is probably
        "scotchie", "scotch ring" or "scotch call"- a 'missed call' which communicates
        some pre-arranged message or requires the receiver to call back at their
        expense, thereby saving the first caller the cost of the call(by Susie Dent in
        "Larpers and shroomers").
    • Gość: Ann Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: diabel:* 14.10.03, 13:06
      w moich stronach mówi się "puszczę Ci głuchego"...
      • Gość: amerdio Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.kv.net.pl 15.10.03, 17:42
        bączek
        sygnał
        strzałka
        bumek
        • Gość: łyżeczka Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.net 15.10.03, 20:02
          Puszczasz bączka?
          Nie najlepiej mi się kojarzy...
          • yaga77 Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' 17.10.03, 09:31
            głuchacz
    • Gość: elmo Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.um.poznan.pl 28.10.03, 13:48
      pikacz, głuchacz, głuchy, zajączek, pikol
      • Gość: ziomus Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.technika.net.pl 20.08.05, 12:54
        moze poprostu bit lub ring??
    • Gość: JoKa Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.neo 07.11.03, 16:09
      U nas mowi sie:
      -cichacz
      -dzynek
      • Gość: zawodowiec Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.chm.bris.ac.uk 07.11.03, 16:36
        cichacz to sie domyslam skad sie wzial, w orginale znaczy to samo co smutniak,
        tajniak itp, zgadnijcie co to znaczy jak nie wiecie, podpowiedz - tez dzwiek
        lecz mocno wyciszony wink
        pzdr
      • Gość: lukasmartin Re: 'Lisek', 'bolec', 'strzalka' IP: *.top2.pl 05.12.03, 16:34
        tatik, dzyń /pusc dzynia/, kolka /od call/
    • Gość: art Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.11.03, 22:28
      Dać dzwona
    • Gość: Malarztynkarzakrob Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 15:58
      jeszcze cwelek i pedałek
      • Gość: sztryms Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.wszif.wroc.pl / *.crowley.pl 17.12.03, 10:19
        ja tam mówie szczepić "zaszczep mnie jak bedziesz na miejscu to oddzwonie"
    • Gość: Jaś Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.prs.pl 18.12.03, 10:22
      sikorka (Trójmiasto)
      • Gość: Marcoo Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 16:01
        My mowimy "puść szczura", lub "szczurka"
    • Gość: lesio Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 07:54
      3miasto - puścić Rumuna
      • martini_very_bianco Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 02.04.04, 22:38
        wkręt (ale ciężko stwiedzić, skąd). można albo puścić, albo dać

16%VOL
    • Gość: Pruszków Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.05.04, 20:31
      A ja mówię "pyknij mi" albo "puść mi pyka". Po polskiemu to to nie brzmi, ale
      cóź wink
      • Gość: koza Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 20:49
        Ja mowie posc mi Gonga albo Gongasa albo diskreta
      • platypus2 Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 11.05.04, 15:12
        kiedyś słyszałam "pyknij mnie", ale jakoś mi się nie za bardzo kojarzy. w GTA się "pykało" kolesi samochodem... smile
    • diastema Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 12.06.04, 21:20
      w trojmiescie puszczamy szczura!!!!!
      • Gość: wap Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.inter / *.inter-c.pl 23.07.04, 23:23
        najczesciej 'pusc sygnal' a najdziwniejsze to chyba 'zapikaj mi' albo 'pusc
        zajaczka'
    • agenda1 Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 24.07.04, 00:06
      ping smile
    • Gość: gość Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 03.12.04, 22:12
      biedak
      np. puść biedaka (jak kogoś na smsy nie stać)
      • Gość: Siedlce Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: 80.48.32.* 12.05.05, 14:43
        A nu nas sie mowi pusc cynia big_grin i wszyscy tak mowia big_grin choc wzielo sie to od
        ksywy kumpla ---Cynamon big_grin
    • skid Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 12.05.05, 15:52
      ja mówię "puścić cichacza"
      • Gość: OnMyOWn Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:17
        "puść gonga", "zarzuć cegłą" to chyba najczesciej się przewija w mojej okolicy
    • Gość: ja Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 11:23
      bolec kojarzy sie bardziej z wylgarna nazwa penisa: ch...
    • Gość: Marian ... bzykacz :| IP: *.icpnet.pl 21.05.05, 23:48
      Kilka razy słyszałam właśnie o "bzykaczu" ...Funkcjonuje także w odmianie
      czasownikowej :]
      • Gość: ola różnie. IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 25.05.05, 21:01
        jak amerykanie to nie wiem,ale anglicy nie puszczaja sobie sygnałów, a jesli
        już to mówią poprostu stracone połączenie - miscall (tak sie pisze?). no. a
        moje kuzynki to mówią 'puścić strzałke' co mnie osobiście śmieszy smile znajomi
        mówią 'puścić dzynka' albo 'gonga' a snoopy mój pisze mi zawsze w
        esemesach 'puszcze bita (albo mita)' i ja się tym zaraziłam. pozdrawiam. smile
    • Gość: tga Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:04
      puszczać:
      - sygnała
      - bita
      - impulsa
      - strzałke
      - głucha ("głuch" mnie doprowadza do szału tongue_out )
      - bzyka ("bzyk" też)

pzdr
    • Gość: zdi Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.crc-polska.com 26.07.05, 15:22
      u nas mówią "puść mi bombke"
    • avarja Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 04.09.05, 20:44
      Dynga można puścić...
    • tingel-tangel Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 05.09.05, 15:17
      U mnie: "puść strzała", a więc rodzaj męski.
    • Gość: madziula Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:02
      u nas mówi się jedynie "ciachnij mi", "puść/daj mi ciacha" . Ewentualnie "strzałka". I nic więcej. Zdzwiwiłam się, że nikt nie powiedział o ciachach.
    • malina113 Re: "Lisek", "bolec", "strzalka" 06.12.05, 09:24
      Najpierw naucz się pisać potem pisz i pytaj.Nie pisz nawiaznaie tylko
      nawiązanie. To proste!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka