marts 28.11.02, 14:53 witam, planuje dluzsza wyprawe do indii i afryki (w dowolnej kolejnosci z preferencja na indie bo tam taniej mozna doleciec). Wstepnie plan jest taki, zeby po paru miesiacach sie przemiescic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrupo Re: z indii do afryki statkiem 28.11.02, 17:38 Ze statkiem to nie jestem pewien czy to bezpieczny pomysl, napewno nie jesli bedziesz sama. Co do linii w Indiach polecam JET AIRLINES super bardzo dobre jedzenie, samoloty i obsługa (oczywiscie jak na Indie, wiec nie licz na bardzo duzo)ceny tansze lub porownywalne do India Air (makabra- latajace złomy). Jet jest wlasnoscia chyba amerykanow.Innych lokalnych linii nie próbowalem bo wyglad samolotow mnie nie przekonywal, a ceny wcale nie sa niższe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 03.12.02, 23:19 Hej, sprawdzilam przeloty - luksusowe linie, bez specjalnego przykladania sie - po prostu wpisalam przypadkowe daty - z Delhi do Johannesburga, Emirates, ok 2500pln (bruttto z oplatami), inne porty lotnicze pewnie taniej, musisz pogrzebac - a i mozna to polaczyc z powrotem do europy (niemcy). Nastepne - South African Airways - ok 2700 pln, Bangkok - Johannesburg. Jak sie przylozysz to pewnie cos za 2000 pln - niemcy-indie-afryka-niemcy znajdziesz. Statek taniej Ci pewnie nie wyjdzie, a do tego wyobraz sobie komfort podrozy z pasazerem w kabinie, ktory choruje na morska chorobe....ja tego juz kiedys doswiadczylam i nie polecam! Marzena Odpowiedz Link
marts Re: z indii do afryki statkiem 04.12.02, 10:55 malawi, dzieki za wysilek ... ja sama przede wszystkim grzebie posrod roznych linii lotniczych etc...chyba jednak skonczy sie na one-way-ticket do "gdzies tam" a potem zobaczymy Odpowiedz Link
malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 04.12.02, 16:42 wysilek zaden - czysta przyjemnosc )))akurat grzebalam po okazjach lotniczych z ciekawosci. a gdzie sie wybierasz do afryki? Odpowiedz Link
marts Re: z indii do afryki statkiem 09.12.02, 11:38 bedziemy miec na podrozowanie ok. 8-10 miesiecy i nastapil maly konflikt interesow Odpowiedz Link
malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 09.12.02, 20:26 Hej, jak botswana i namibia to polecam bardzo wypozyczalnie samochodow - www.sani- rentals.co.za - co roku biore od nich samochody i sa najtansi jak dotad. hmm, moze sie spotkamy na szlaku, bo ja tez planuje botswane na jesen marzena Odpowiedz Link