Dodaj do ulubionych

z indii do afryki statkiem

28.11.02, 14:53
witam,
planuje dluzsza wyprawe do indii i afryki (w dowolnej kolejnosci z
preferencja na indie bo tam taniej mozna doleciec). Wstepnie plan jest
taki, zeby po paru miesiacach sie przemiescic
Obserwuj wątek
    • chrupo Re: z indii do afryki statkiem 28.11.02, 17:38
      Ze statkiem to nie jestem pewien czy to bezpieczny pomysl, napewno nie jesli
      bedziesz sama. Co do linii w Indiach polecam JET AIRLINES super bardzo dobre
      jedzenie, samoloty i obsługa (oczywiscie jak na Indie, wiec nie licz na bardzo
      duzo)ceny tansze lub porownywalne do India Air (makabra- latajace złomy). Jet
      jest wlasnoscia chyba amerykanow.Innych lokalnych linii nie próbowalem bo
      wyglad samolotow mnie nie przekonywal, a ceny wcale nie sa niższe.
      Pozdrawiam
    • malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 03.12.02, 23:19
      Hej,
      sprawdzilam przeloty - luksusowe linie, bez specjalnego przykladania sie - po
      prostu wpisalam przypadkowe daty - z Delhi do Johannesburga, Emirates, ok
      2500pln (bruttto z oplatami), inne porty lotnicze pewnie taniej, musisz
      pogrzebac - a i mozna to polaczyc z powrotem do europy (niemcy). Nastepne -
      South African Airways - ok 2700 pln, Bangkok - Johannesburg. Jak sie przylozysz
      to pewnie cos za 2000 pln - niemcy-indie-afryka-niemcy znajdziesz.
      Statek taniej Ci pewnie nie wyjdzie, a do tego wyobraz sobie komfort podrozy z
      pasazerem w kabinie, ktory choruje na morska chorobe....ja tego juz kiedys
      doswiadczylam i nie polecam!
      Marzena
      • marts Re: z indii do afryki statkiem 04.12.02, 10:55
        malawi, dzieki za wysilek smile... ja sama przede wszystkim grzebie posrod roznych
        linii lotniczych etc...chyba jednak skonczy sie na one-way-ticket do "gdzies
        tam" a potem zobaczymy
        • malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 04.12.02, 16:42
          wysilek zaden - czysta przyjemnosc smile)))akurat grzebalam po okazjach lotniczych
          z ciekawosci.
          a gdzie sie wybierasz do afryki?
          • marts Re: z indii do afryki statkiem 09.12.02, 11:38
            bedziemy miec na podrozowanie ok. 8-10 miesiecy i nastapil maly konflikt
            interesow
            • malawi3 Re: z indii do afryki statkiem 09.12.02, 20:26
              Hej,
              jak botswana i namibia to polecam bardzo wypozyczalnie samochodow - www.sani-
              rentals.co.za - co roku biore od nich samochody i sa najtansi jak dotad.
              hmm, moze sie spotkamy na szlaku, bo ja tez planuje botswane na jesen
              marzena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka