kamilczy 12.11.07, 12:04 Zbieram opinie ekspertów czyli Was podróżnicy dotyczących produktów marki Berghaus. Czy ktoś posiada i ma jakąś opinię? Czy to dobty sprzęt? Kamil Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirkwall Re: Berghaus 12.11.07, 17:26 Czesc, nie napisales, o co konkretnie chodzi - mam spodnie Pac Lite, takie, ktore ubiera sie na zwykle spodnie. Niezniszczalne i nieprzemakalne. Kurtki z tej serii tez sa bardzo dobre. www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=be_41501>ID=b08da8f481bf1caaac71bd057ed7f7c7a31 Link do strony niemieckiej, ale chacialam dac tylko przyklad. Pozdrawiam Alina Odpowiedz Link
kirkwall Re: Berghaus 12.11.07, 18:04 OK, teraz po angielsku www.berghaus.com/ProductDetails.aspx?ProductID=707&Gear=2 Berghaus Fleece tez jest super. Odpowiedz Link
tiffany7 Re: Berghaus 13.11.07, 15:37 Niespecialnie. Mam kurtke przeciwdeszczowa (ok) i plecak 65+15. Nie mam pojecia kto go projektowal, ale wor przeciwdeszczowy w ogole nie spelnia swojej funkcji - nie ma otworow na paski/szelki, tak ze w deszczu nie sposob ochronic plecak od przemokniecia, jesli ma sie go na plecach. Skonczylo sie na tym, ze musialam wyciac nozem otwory. Nie wiem czy to byl feler tylko tego modelu, czy wszystkie plecaki B. tak maja. Raczej nie polecam, sa lepsze marki Odpowiedz Link
kamilczy Re: Berghaus 14.11.07, 11:42 Dzięki za odpisanie, ale chyba mam taki sam plecak 65+15 i tam nie ma worka przeciwdeszczowego, mianowicie jest worek transportowy tz. jest on po to aby paski nigdzie nie wystawały w czasie transportu lotniczego itp. hmm ale sobie poradziłeś i o to właśnie chodzi... Odpowiedz Link
aquarius1973 Re: Berghaus 01.01.08, 14:15 hej! wiekszosc sprzetu do hikingu jaki posiadam jest wlasnie tej marki i generalnie moge powiedziec ze spelnia zadanie. jest jednak maly wyjatek! tym tyjatkiem sa produkty z gore-texu "pac lite". zakupiona kurtka po prostu przemaka... po ok 10-15 min sredniego deszczu cale barki i rekawy mokre. nie jest to jednak kwestia firmy a materialu. nie polecam gore texu "pack lite" z faktura w drobna krateczke. znacznie lepiej sprawuje sie minimalnie grubszy pack lite uzywany np przez firme North Face. co do minusow ciezko dostac kurtki/polary berghausa z suwakami (wentylacja) pod pachami - bardzo bardzo praktyczne. pozdrawiam Kuba kamilczy napisał: > Zbieram opinie ekspertów czyli Was podróżnicy dotyczących produktów marki > Berghaus. Czy ktoś posiada i ma jakąś opinię? > Czy to dobty sprzęt? > > > Kamil Odpowiedz Link
boso-rka Re: Berghaus 12.01.08, 19:20 hej, a ja mam stuptuty Berghausa (takie na cale buty) i są bardzo ok, więc akurat to polecam niestety nie mam nic innego... Odpowiedz Link