10.03.11, 11:58
Szukam intensywnie parasolki dla rocznego dziecka. Znaczenie ma waga( do max 8 kg), wysokość rączek(mam 1,80), i cena( max chcę wydać 350-400 zł).

Znalazłam wózek Delti LIVważy 7 kg, rączki na wyskości 108 cm, kosztuje ok 300 zł), na żywo go nie widziałam, ale wstępnie ma to czego potrzebuję. Nie oczekuję cudów, ale moje dziecko i tak ostatnio weszło w fazę, <chcę sama chodzić!>. Wózek będzie potrzebny na codzienne wyprawy na zakupy, i do parku jako dojazdówka.

Co myślicie o tym wózku??
A może ktoś ma inne proozycje?smile
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Delti LIV 10.03.11, 20:55
      moim zdaniem wózek całkiem fajny jak za tą cenęsmile
      fajny ma daszek- brakuje mi takiego w moim cybexiesad
      w cenie okrycie na nóżki i folia - ktoś tez kiedyś o nim pisał i to były raczej dobre opinie- może te osoby zmieniły zdanie - różnie bywa.
      • missmary Re: Delti LIV 10.03.11, 21:13
        Ta głęboka budka też mi się bardzo podobasmile

Nie wiem czy: oparcie podnosi się do kąta 90 stopni /teraz mam XLandera XA i dziecko mi ciągle zjeżdża bo dobrze nie siedzi/, no i się obawiam, że mi się szybko rozleci ten wózek.
        Jak z wytrzymałością u Delti LIV?
    • magda19lenka Re: Delti LIV 10.03.11, 21:53
      Siostra ma, kupiła go za moją namową.
      Ogółem wózek okey ALE
      Siedzisko spacerówki (samo siedzisko pod pupą), jest małe, póki jeszcze podnożek jest tak na leżąco że dziecko ma proste nogi to jest oki, ale jeślli dziecko starsze i podnożek zostaje już złożony to siedzisko jest baardzo malutkie- bardzo wąskie.
      Pamiętam że roczna siostrzenica non stop się zsuwała z tego wózka
      Jakość wykonania jest średnia, siostrze zaraz po zakupie oderwała się gumeczka na którą przyczepia się budkę, ostatnio mówiła, że znowu jej się coś oderwało i oddała wózek na gwarancję, żeby przyszyli.
      Koszyk na zakupy - siateczka - nie jest zbut mocna strasznie się powyciągała (dla przykłądu siatka w moim wózku jest z lepszego materiału nic się z nią nie dzieje)
      Wózek jest zwrotny dobrze się podbija i skręca.
      Ja mam zooper hula i siostrze mój wózek bardzo się podobał, ale chciała coś tańszego, dlatego wyszukałam jej liva. Ona jest zadowolona z wózka, a ja jednak cieszę się, że mam hulę, nie liva smile
      • magda19lenka Re: Delti LIV 10.03.11, 21:56
        dodam, że jedyne czego zazdroszczę siostrze w livie to kolor, ona ma czerwony, ale tak naprawdę to piękny głęboki odcień maliny - idealny dla dziewczynki, jest cudny, żywy
        nie to co moja oliwka big_grin
        • monia111175 Re: Delti LIV 11.03.11, 08:05
          Tak kolor śliczny,sąsiadka kupiła dla małej--mnie tez sie bardzo podobał--budka super--ALE
          WŁAŚNIE--małe siedzisko,taki jakis delikatny.
          Stał moj beat obok Liv i powiem wam--ze beat wypadł lepiej--masywniejszy,stelaz stabilniejszy.
          Ale kolor tak super.
          • missmary Re: Delti LIV 11.03.11, 14:49
            Dziewczyny, trochę mnie podłamałyście tym siedziskiem..

Macie wobec tego jakąś alternatywę (cenowo-wysokościową)? smile
            • berciunia1 Re: Delti LIV 11.03.11, 17:18
              cybex onnyx

córka 2,5 letnie nie zjeżdża do tego oparcie długie, brak tylko tej fajnej budki
              baaardzo lubię ten wózek za lekkość i super podbijanie
              choć jako że maniaczka wózkowa jestem to się zastanawiam nad wymianą onyxa na callistosmile choć ten drugi cięższy i droższy...no i podobno raczka wysoko a ja niska niecałe 160cm
              • missmary Re: Delti LIV 11.03.11, 21:36
                No ale halo, ten wózek ok 750 zł kosztujeuncertain

Choć nie powiem, wygląd i funkcje urzekająsmile
                • pomilak1 Re: Delti LIV 11.03.11, 21:47
                  eee tam, ja kupiłam na allegro za 400zł, trzeba szukać i czekać, na pewno się znowu pojawią smile co do samego wózka to ja byłam zadowolona, lekko sie prowadzi i podbija, fajne długie oparcie, regulowany podnóżek, kieszonka i okienko w budce, stabilnie jeździł, super regulacja oparcia (po xa to chyba bys oniemiała z zachwytutongue_out )zresztą pasów też. Minus za totalny brak amortyzacji - coś ala maclaren quest no i mały minusik za brak naciaganej budy - chociaż ta która jest dla mnie była ok.
                  Co do liv - widziałam i dotykałam w sklepie, fajny ale mnie nie urzekł, szczególnie małe siedzisko i sztuczny materiał.
                • hanna79 Re: Delti LIV 11.03.11, 21:56
                  To może obejrzyj sobie Mamas&Papas Beat,a:
                  allegro.pl/mamas-papas-peg-perego-wozek-spacerowy-beat-jeans-i1494150885.html
                  My mamy go jako wózek dodatkowy, do samochodu, na lato. Rączki dla mnie ok, a mam 178 cm, wózek solidny, nic się nie psuje, a kupiłam używany, Nie będę go porównywać do parasolek za 700zł, ale za te niewielkie pieniądze jakie go kupiłam, jestem zadowolona.
              • berciunia1 700zł za callisto ale ja proponowałam onyx ok 350 12.03.11, 09:58

• saras-wati Re: Delti LIV 12.03.11, 06:34
      Zobacz jeszcze graco mojo - można go kupić na allegro poniżej 300 pln. Miałam go przy pierwszej córce, może nie powalał lekkością prowadzenia i podbijania, w porównaniu do droższych wózków, ale zdecydowanie był fajniejszy i z lepszych materiałów, niż x-lander xs, delti czy baby design(to te same półki cenowe): dino.sklep.pl/nowy/wozek-mojo-graco-2008-kurier-gratis-p-3613.html

Za 400 z małym hakiem można kupić inglesinę trip i swift(nie wiem czym się różnią, bo miałam przyjemność testować tylko trip, która jest fajnym wózkiem i w ładnych kolorkach.

Teraz jest przeceniony zooper na allegro: allegro.pl/wozek-zooper-hula-08-navy-blue-promocja-i1502085849.html
      Ten wózek ma bardzo fajne opinie! Poczytaj, bo o zooperach było sporo na forum.

Mamas& Papas Beat, który został zalinkowany we wcześniejszym poście.

Można też spróbować znaleźć w tej cenie arię mamas&papas: allegro.pl/najlzejsza-spacerowka-mamaspapas-aria-5kg-i1497497148.html
      Przy arii patrz, by wózek miał 3 szprychy, ponieważ to nowsza wersja, która lepiej się prowadzi.

mamas&papas pipi za ok. 200pln(szczerze wolałabym ten od delti): allegro.pl/super-wozek-spacerowy-mamaspapas-pipi-i1482011328.html

Są jeszcze wózki powystawowe, ale tu jest już ryzyko, choć pewnie też można coś fajnego upolowaćsmile To przykładowy wózek:
      allegro.pl/super-okazja-wozek-ollie-sliwkowy-mamaspapas-i1498136672.html
      Zielony: allegro.pl/spacerowka-mamaspapas-peg-pergo-ollie-green-i1499154229.html

Jeżeli jednak, to ma być wózek, który będzie dojazdówką i chcesz nim jeździć na zakupy, to zdecydowanie aria, ponieważ ma rewelacyjny kosz. Tylko dobrze lepiej przymierz go w sklepie, bo rączki mogą być za nisko dla Ciebie...
      • monia111175 Re: Delti LIV 12.03.11, 16:51
        Ja mam beata i polecam--mimo-ze broniłam sie przed zakupem--wygrał z liv napewno.
        Jakby co pytaj--moge zdjecia wkleićsmile
        Moj 2,5 roku i ma sporo miejsca.
        • missmary Re: Delti LIV 12.03.11, 22:32
          Dzięki za odpowiedzismile

Słuchajnie, ta Aria mi się bardzo podoba, ale rączki na pewno będą za krótkie, wysokść ich to jedynie 100cm, nie zrobię sobie tego :p

Graco mojo mi się nie podoba z wyglądu :p

O Zooperach to już sobie poczytałamsmile Za 400 zł to jest wyprzedaż rocznika 2008, warto inwestować? Bardzo się różni od rocznika 2010?smile

Mamas&Papas Beat, niby fajne, ale kolory tylko czarny albo wściekły róż..

Spodobał mi się Mamas&Papas Ollie.. Fajny jest?

I teraz czytam te moje wypociny i sobie myślę, ze strasznie wybredna jestem;p

Ale mam mętlik w głowie.;/

• hanna79 Re: Delti LIV 12.03.11, 22:55
            Beat jest jeszcze taki ala jeansowy, moim zdaniem i dla chłopaka i dla dziewczynki wygląda super (choć wiem, że są różne odcienie tego jeansu)
            • twitti Re: Delti LIV 14.03.11, 13:21
              a ollie ma zle opinie wszedzie.. A szkoda, bo bardzo ladnysmile
    • missmary Re: Delti LIV 15.03.11, 09:19
      Jakby to powiedzieć...zamówiliśmy wczoraj wózeksmile)

I wiecie..cenowo poszliśmy wyżej, kupiliśmy Zoopera Twist za 499.smile Chciałam fiolet ale ten biały podnóżek mnie zahamował, padło więc na kolor czerwonysmile

Będzie dobrze?smile)
      • saras-wati Re: Delti LIV 15.03.11, 10:05
        Będzie dobrzesmile Napisz wrażeniasmile
      • missmary Re: Zooper Twist 17.03.11, 11:16
        Wózek wczoraj dotarł- jest śliczny! Ma świetną dużą budkę, w zestawie pałąk(zależało mi żeby był), folia, ochranaicz na nóżki, uchwyt na butelkę, moskitierasmile Tapicerka jakościowo bardzo fajna, rączki są na dobrej wysokości.

A więc wczoraj miałyśmy z super popołudnie(nie wychodziłyśmy na dwór bo Gwiazda zaziębiona a u nas kiepska pogoda)- co mogła ładowała na wózek, wdrapywała się na niego i chciała żeby Ją wozićsmile Ostatnie jazdy po mieszkaniu były już po mleku i myciu zębów..

Dziś wyjątkowo o 6 rano pobudka, wzięłam ją do nas do łóżka a tu o spaniu nie ma mowy, schodzi z łóżka i ..wchodzi na wózeksmile) Do 7 rano z namaszczeniem oglądała wszelkie szczegóły Zooperasmile

Ciekawe jak się sprawdzi na spacerachsmile
        • gaga-sie Re: Zooper Twist 17.03.11, 11:53
          czekamy na wrażeniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka