Dodaj do ulubionych

TAKO warrior

24.03.11, 10:12
Witam,

Za miesiąc powitam na świecie swoją córeczkę i właśnie stoję przed wyborem wózka. Moją uwagę przykuł polski TAKO warrior. Czy któraś z Was ma doświadczenia z tym wózkiem? Wybór jest ogromny, a mnie naprawdę ciężko zdecydować się na cokolwiek.

Mieszkam w centrum Krakowa, w kamienicy na I piętrze.
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: TAKO warrior 24.03.11, 21:44
      Wszystkie tako to ciężkie grzmoty czołgi i nic tego nie zmieni. Fuj - jako pierwszy wózek kupiła tako i szybko sprzedałam. Wypisz wszystkie informacje o swoich preferencjach to Ci dziewczyny doradzą.
      • thea19 Re: TAKO warrior 25.03.11, 11:10
        popieram (choć tako nie miałam bo paskudne jak listopad)
        • justi27 Re: TAKO warrior 25.03.11, 13:22
          Dziękuję dziewczyny za opinie. Wygląd kwestia gustu - mnie on też szczególnie się nie podoba, ale parametry wózka są bardzo dobre w porównaniu z innymi. Oglądałam w sklepie Quinny Buzz i miałam wrażenie, że jeszcze chwila, a wózek rozleci mi się w rękach. TAKO wyglądają na bardzo solidne wózki.

czy ktoś może napisać coś jeszcze o tako?

• afroddytta Re: TAKO warrior 25.03.11, 13:26
            Wiesz to chyba jednak tylko wrażenie, zerknij na allegro ile tam używanych buzzów kilkuletnich, w super stanie i po ile się sprzedają, a ile używanych wózków tako i w jakich cenach.
            Ja bym powiedziała, że tako raczej wygląda na ciężki wózek, co nie zawsze znaczy solidny.
            • justi27 Re: TAKO warrior 25.03.11, 13:34
              Oglądaliśmy w sklepie nowego Buzza i odniosłam wrażenie, że wózek jest kiepsko wykonany, a materiały z jakich został wyprodukowany, średniej jakości. No i dużym minusem jest gąbka na rączce - Tako ma skórę ekologiczną.

Mam już mętlik w głowie i sama nie wiem, co wybrać!
              • justi27 Re: TAKO warrior 25.03.11, 13:35
                Poza tym kupując wózek, oprócz względów estetycznych, kieruję się wygodą dla córki.

tako ma podobno najdłuższą gondolę, co wydaje mi się jest istotnym plusem tego wózka.
                • m7-7 Re: TAKO warrior 25.03.11, 13:42
                  Dłuższą gondolę ma np. JEDO smile
                  Ja miałam Fyna 4 kołowego i z gondoli byłam bardzo zadowolona.
                  Sporo dobrych opinii jest o Jedo Fynie lub Bartatinie. jeśli chodzi o wersję gondolową, spacerówki już nie są tak chwalone. Ja swoja spacerówka jeżdziłam ok 4 miesiące a teraz (na wiosnę) kupiłam lżejszą BJ City Mini.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usawn15my7m3d5k.png
                • agrafa83 Re: TAKO warrior 25.03.11, 17:04
                  Ja mam jedo fyna 4 ds, jeszcze się gondolujemy i jest suuuuuuuuuuuuuper. Gondola wielka, maluch spokojnie się mieści w kombinezonach, śpiworkach itd. Wielki kosz na zakupy, świetna amortyzacja. Na odblokowanych przednich kołach skręcamy 1 palcem. Nie wiem jak spacerówka, ale jak na razie kupiłabym go 2 raz na 100%.
              • thea19 Re: TAKO warrior 25.03.11, 20:08
                gąbka akurat jest plusem - nie wyciera się, nie ślizga, nie pęka na mrozie, tym bardziej, że to skaj a nie skóra
                buzz to nawet fajny wózek, rozważałam jego kupno
                • justi27 Re: TAKO warrior 25.03.11, 22:22
                  wg mnie gąbka nie jest plusem - bardzo łatwo ją zniszczyć. z reguły przy oglądanie używanych wózków największe uszkodzenia powstawały właśnie na rączce obciągniętej gąbką.
                  • annulka79 Re: TAKO warrior 25.03.11, 22:43
                    To zależy od jakości gąbki. Użytkowałam mój wózek jakieś 2,5 roku i rączka była cała. Teraz użytkuje go koleżanka i gąbka nie jest uszkodzona.
                    • ilhenny Re: TAKO warrior 25.03.11, 23:01
                      czy chcecie powiedzieć że Jedo ma większą gondolę i jest lżejszy niż Tako
                      • agnes_nyc Re: TAKO warrior 26.03.11, 07:40
                        na gabke mozesz dokupic pokrowiec tak jak ja mam w swoim wozku smile

Tako - to czolg jak dla mnie na innym forum kiedy bylam w ciazy wszystkie mamuski go kupowaly a z mojego wyboru sie smialy ze dziecko jak sardynka wyglada w moim wozku mam bugaboo i ze gondola krotka itd. tylko ze one juz od 4-5 miesiecy wozily w spacerowce dziecko i oczywiscie juz wymienily TAKO na lzejszy wozek a ja jeszcze nie smile moje dziecko do tej pory spi w gondoli
                        ja nie wyobrazam sobie wciagac wozka po schodach ktory wazy 14-16 kg i dziecko 3-4 kg wiec na start masz 20 kg. Moj bugaboo juz dla mnie jest ciezki.

Ja na Twoim miejscu kupilabym jakis uzywany wozek z gondola a pozniej dokupila spacerowke lekko uwierz w to co pisza doswiadczone mamy bo naprawde warto.
                        Ja akurat moglam sobie pozwolic na bugaboo cameleona ale juz tez jezdze lzejsza spacerowka bugaboo bee + i jest rewelacyjny. Moze spojrz na ta marke tutaj akurat wykorzystasz na 100% gondile i spacerowke i nie bedziesz zalowac w cenie TAKO kupisz uzywanego Bugaboo froga bo cameleony troche drozsze ale warto sie zainteresowac
              • ylunia78 POLECAM 26.03.11, 11:33
                https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSjRFtbUTcK2PKdBDt9hr1C39h6K1MT992Z1L30rsGEosS2pFNPfA
                SPACERÓWKA:
                https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ06DF8M3Xb_IN05f2IltIgRkM8_LNGs8sSq8K4KzDIgsNq3R4Ehttps://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTeGZzpnrkE584KY-Xgb85zkzSY5dlzTF0dLjXHw81JnqeHUddS
    • katarina_1980 Re: TAKO warrior 29.03.11, 20:35
      Polecam ten wózek jako matka już dwójki dzieciaczków. Jest zwrotny, w miarę lekki i naprawdę dobrze się go prowadzi. Synek również jest zadowolony jak wkładam go do gondolki. Ponadto zakupiłam sobie samą ramę do tego wózka i sympatyczna Pani ze sklepu dzieciecawyspa.pl mi sprzedała warriora na lżejszych piankowych kołach, przez co lżej mi wnosić na 4te piętro. Generalnie wózek polecam
      • gaga-sie Re: TAKO warrior 29.03.11, 20:58
        czy ktoś tu spamuje???forum.gazeta.pl/forum/w,22462,123451915,123757840,Re_Duza_gondola_Implast_Bolder_czy_Roan_Marita_.html
    • kfiatuszkowa Re: TAKO warrior 22.04.11, 09:49
      Ja wiem, że temat już prawdopodpbnie nieaktualny ale może komuś się jeszcze przyda. Ja mam tako warrior 3 w 1, moja mała październikowa i z gondoli korzystałyśmy stosunkowo krótko bo jakieś 3 miesiące (potem się darła jakby ją kto ze skóry darł po włożeniu w gondolę). Potem poszła w ruch spacerówka. To, że wózek ma osobno ramę, w którą wpina się resztę "akcesorium" to jest w porządku.
      Plusy:
      * skrętne koła z możliwością zablokowania do jazdy na wprost (choć ja wolę jak się kręcą)
      * fajny wygląd
      * ciekawa kolorystyka
      * duże pompowane koła (na piankowych byś nigdzie nie wjechała, przy każdej dziurze i krawężniku byś klęła jak szewc)
      *adapter w który można wpiąć nosidełko(fotelik samochodowy)- nam służy najlepiej ta opcja bo wyciągam małą z auta, wpinam w ramę i sru, na zakupy czy na chwilę na miasto
      *fotelik samoch. ma w zestawie wkładkę taką miękką, daszek i okrycie wierzchnie, także dopóki dziecko się nogami mieści to można fajnie opatulić dziecko i nie marznie jak jest zimno

Minusy:
      * Rama jakby nie było, ciężka jak cholera, zawsze mam problem wsadzić to dziadostwo do bagażnika a mała jestem to dopiero wink
      * fotelik jest w kategorii 0-10 kg (a nie do 13 jak w standardzie powinno być) i nie doszukałam się żadnych info o crashtestach ani o atestach...
      * w części spacerowej (do której mam najwięcej zastrzeżeń) też jest ta wkładka. Osuwa się razem z dzieckiem, a nie można jej nijak wyjąć ponieważ pasy są przez nią przeciągnięte i tym sposobem kotwiczą ją na stałe- przez to nie można jej uprać
      * ogólnie wózek w wersji spacerowej to takie czyste "kozidło"- nie podoba mi się

Jak by mi się jeszcze jakieś plusy/minusy przypomniały to naniosę wink
      • ilhenny Re: TAKO warrior 22.04.11, 13:34
        Każda opinia jest cenna, jednak trudno mi się z niż zgodzić.
        Stelaż faktycznie ciężki, ale za to składa się płasko tak że mieści się na wysokość kół.
        Fotelik faktycznie nie ma niezależnych crash testów, jest to ten sam fotelik jak w 90% polskich wózków, czyli Karwala Carlo i powinien być do 9 kg, ale firmy wózkowe piszą do 10 a nawet do 13 kg. Na szczęście można kupić adapter Maxi Cosi i zamontować większość fotelików po crash testach.
        W większości wózków wkładki się zsuwają i można ją wyjąć i wyprać.
        • agusiaer2008 Re: TAKO warrior 03.06.11, 22:15
          Oczywiście,że mozna wyjąć wkładkę i ją wyprać.Tzreba poprostu pasy zdemontować,wyjąc wkłądke i gotowe.Ja wogóle zdjęłam wkłądkę.Dodam swój minus od siebie.Fatalny dostęp do kosza pod wózkiem.
          • kfiatuszkowa Re: TAKO warrior 04.06.11, 09:49
            Kochaaaana, co ja się naszukałam gdzie by te pasy się odpinały... NIE MA!!! Albo ja jestem niepełnoszprytna, albo mi się felerny model trafił bo ni chu-chu nie dzie pasów odpiąć. Górne mocowanie (przy ramionach) z tyłu pod tapicerką jest na stałe zaszyte w takie plastikowe gówienko, miejsce łączenia-wsadzania pasów do gniazda jest połączone (pas barkowy i ten w pasie), ten obejmujący w pasie jest tak samo zakotwiczony pod tapicerką.
            • ilhenny Re: TAKO warrior 05.06.11, 21:27
              jak nie zapomnę jutro zrobię zdjęcia
              w razie czego przypomnij mi na maila
              • monia6722-online [...] 16.08.11, 19:29
                Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                • sylki a ja zapraszam do zapoznania się z regulaminem n/t 16.08.11, 19:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka