Dodaj do ulubionych

help-bj elite czy mini4??

02.06.11, 15:43
ludzie, glupieje. wybralam juz marke teraz nie wiem na jaki sie zdecydowac. pytalam kilka razy na forum o rozne rzeczy dot. bj zwlaszcza mini 4 i nadal nie wiem ktory wybrac.
musze sie pospieszyc , bo za 17 dni bede w Polsce i musze miec wozek.
moj syn ma 5 miesiecy wazy juz 9 kg zatem musi miec wozek ,ktory go udzwignie. poza tym lubi spac.a ponadto ja nie spaceruje tylko biegamsmilesmile
pomozcie bo oszaleje. nie chcialabym kupowac zbyt duzo wozkow, tzn. jeden , czy mini 4 sie nadaje??? czy lepiej elite i dokupic jakas parasolke???moze pozniej.

pomocy
marta
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: help-bj elite czy mini4?? 02.06.11, 20:12
      ja, biorac pod uwage moj tryb zycia (rowniez "biegam" glownie, a nie spaceruje powolnym tempem), z tych dwoch wozkow wybralabym na Twoim miejscu elite, jestem posiadaczka BJ city mini i jego uzywam doraznie, jako wozek samochodowy, maly i lekki, natomiast w moim codziennym byciu towarzyszy mi MB urban, ma pompowane duze kola, jest wgodny i dla dziecka i dla mnie, wjedzie absolutnie wszedzie gdzie potrzebuje, nie mecze sie na dziurawych chodnikach czy bezdrozach, mini nie daje rady, mimo wiekrzych kol niz tradycyjna parasolka - moj idealny duet to wozek na pompowanych kolach plus maly lekki poreczny do krotkich wypadow.
    • isabel_o Re: help-bj elite czy mini4?? 02.06.11, 22:04
      Dla takiego maluszka ja bym brala elita. Zwlaszcza, że elite ma regulowany podnozek...
      • dima1312 Re: help-bj elite czy mini4?? 02.06.11, 23:50
        zgadzam się z Izą ale ja myślę ze oba wozki saą za wielkie dla takiego maleństwa...ostatnio ja siedziałam w Elicie!
        • marafioti Re: help-bj elite czy mini4?? 03.06.11, 04:53
          malutkismile Maksiu to pulpecik juz wazy ponad 9 kg ,a dlugi ze az sie nie miesci w wozku glebokim -dopiero co skonczyl 5 miesiecy.
          moja starsza corka urodzila sie w maju zatem wozek zmienialismy w zime , miala wowczas 7-8 miesiecy. wtedy nie interesowalam sie wozkami. kupilam POlaka, mialam tez parasolke Chicco (rozwalila sie pod ciezarem - corka tez byla duza i ciezkasmile.
          elite wydaje mi okropnie wielki, zreszta widzialam go tylko na zdjeciach. mini city bardzo mi sie podoba. przymierzalam Maksia do tego wozka w sklepie.dzis jeszcze widzialam city select, ma wieksze kola niz mini 4.
          jak widac szalu mozna dostac. zamiast spac mysle o wozkusmile

• marafioti Re: help-bj elite czy mini4?? 03.06.11, 06:22
      skoro te sa za duze znalazlam cos takiego :CASUALPLAY S4 lub quinny speed ale on nie ma blokady na przednie kolo.
      :
    • calineczka793 Re: help-bj elite czy mini4?? 03.06.11, 10:44
      Jeśli to ma być jedyny wózek dla takiego maleństa to brałabym Elite - ma regulowany podnóżek, komfort jazdy bez porównania lepszy niż w Mini.

Pozdrawiam!

D.

Ps. Casualplay s4 ma blokadę na przednie koło, po złożeniu jest większy niż Elite, generalnie fajny wózek, ale ma krótkie oparcie - Junior szybko mi z niego wyrósł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka