Dodaj do ulubionych

szukam spacerówki - parasolki

27.06.11, 11:46
na co zień użytkuję Jedo Fyn 4ds, jestem zadowolona, dodatkowy wózek potrzeby jest nam na wyjazd na wakacje - Jedo zajmuje jednak zbyt dużo miejsca w bagażniku. opcjonalnie - na jakieś inne wypady gdzieś samochodem.
ważne, żeby zajmował mało miejsca i żeby był rozkładany do pozycji leżącej.
poza tym wiadomo - żeby było wygodny dla dziecka, dobrze się prowadził, podbijał itd.
Obserwuj wątek
    • ol_ena Re: szukam spacerówki - parasolki 27.06.11, 11:48
      bardzo proszę o pomoc w wyborzesmile
      kiepsko orientuję się w spacerówkach typu parasolka, bo nigdy nie rozważałam zakupu takowego.
      świetnie byłoby, gdyby był tani.
      • pomilak1 Re: szukam spacerówki - parasolki 27.06.11, 12:02
        Może Peg Perego Pliko Mini.
        • ylunia78 Re: szukam spacerówki - parasolki 27.06.11, 12:55
          Ja się podepnę pod wąteksmile
          Tez planuję zakup "parasolki".Miałam już jedną własnie PP ale nie "podeszła mi".Teraz podoba mi się Inglesina Trip.Zna ktoś?Jest "dobra"?
    • wanielka Re: szukam spacerówki - parasolki 27.06.11, 22:39
      mojemu młodemu kupiłam, mało znane tutaj na forum, mamas&papas ollie. wózek jest lekki, rozkłada się do leżenia (bardzo wygodny, młody potrafi w nim spać i 3 godziny w dzień), przednie kółka są pojedyncze, ale to raczej zaleta niż wada - wózek płynie a nie jedzie, świetnie się nim manewruje, także jedną ręką. my jesteśmy zadowoleni. i jeszcze ważna rzecz - nie klekocze na kostkach czy bruku, jedzie cicho, ponieważ opony są gumowe.
      • ol_ena wanielka 28.06.11, 11:00
        o kurczę, dzięki wanielkasmile jestem zachwycona ceną, i strasznie spodobały mi się te gumowe kółka i brak klekotu (nie mówiąc o innych zaletach). strasznie mi pomogłaś i wydaje mi się, że kupię właśnie ten wózek.
        mam jedną prośbę - czy mogłabyś zerknąć na link poniżej? nie wyglądają mi te kółka na gumowe, w opisie jest jedynie informacja, że są "amortyzowane". czy to jest dokładnie ten wózek, o którym mówisz, czy jakaś inna wersja - z piankowymi kółkami? możliwe, że to tylko złudzenie na zdjęciu.
        • wanielka Re: wanielka 28.06.11, 11:59
          ol_ena nie widzę linka wink w opisie aukcji jest informacja o amortyzacji (u mnie też była). jednak w przypadku parasolek to bardzo umowne pojęcie. z tego co zauważyłam w moim wózku, to w przednich kółkach są jakby sprężyny i jak się najedzie na nierówność czy dziurę to kółka sprężynują.
          a to jest ollie:
          allegro.pl/wozek-spacerowka-mamaspapas-peg-ollie-black-i1687558097.html
          mam czarny, jak na zdjęciu, są też jeszcze zielone i fioletowe.
          • ol_ena Re: wanielka 28.06.11, 12:22
            zapomniałam wkleić linka, przepraszam smile
            ale sama sobie znalazłaśwink
            dzięki wielkie. chyba kupię! znalazłam nowy, powystawowy w dobrej cenie. jedyne, czego się "boję" to brak pałąka. zobaczymy
            • pomilak1 Re: wanielka 28.06.11, 15:20
              mnie się ten Olie też podoba, czy dałabyś radę go zważyć??zależy mi na lekkim wózkusmile
              • ol_ena Re: wanielka 28.06.11, 17:30
                7,5 kg waży - wg danych z jednej z aukcji na allegro
      • ylunia78 Tylko nie Ollie!!!! 28.06.11, 22:48
        Sprzedałam go prawie z pocałowaniem rękibig_grin
        • ol_ena Re: Tylko nie Ollie!!!! 29.06.11, 09:26
          bo? może jakieś argumenty przeciw?
          • ylunia78 Re: Tylko nie Ollie!!!! 29.06.11, 18:42
            No już ci mówię.Plusem był tylko!śpiworek na nogi.Też miał być dla mnie wózkiem dodatkowym,żebym jadąc gdzieś nie musiała brać swojego XA.
            No więc:kółka nie mają ŻADNEJ! amortyzacji,są ogólnie plastikowe.Trochę jak by podbite kauczukiem czy gumą.Jak jechałam po chodniku takim jak asfalt(ale stary)to trzęsło mną i dzieciakiem.Poza tym te kółka pomimo nasmarowania baaardzo ciężko "chodziły".Jak wracałam z zakupów to tylko czekałam kiedy dojde do domu,bo mnie ręce od pchania wózka bolały.A woziłam 8mczne dziecko wtedy.Mnie sie on tez wizualnie podobał.Napalałam się na niego od stycznia.A jak go wreszcie kupiłam po dwóch wyjściach postanowiłam bezapelacyjnie go sprzedać.Zajęło mi to 2tyg i te 2tyg musiałam go użytkować,zanim nie kupiłam nowego,kolejnego wózka.Tym razem nie parasolki.
        • wanielka Re: Tylko nie Ollie!!!! 29.06.11, 11:56
          argumentów brak jak widzę wink ollie jest idealny jako wózek dodatkowy, a takim ma być w tym przypadku. fakt, łatwo polecać wózki za kilkaset złotych, ale nie każdy ma potrzebę, ochotę lub możliwości, żeby tyle wydać. u mnie się sprawdza, więc polecam, a 100-150 zł to nie majątek tym bardziej, że w zestawie otrzymałam też folię i śpiworek zimowy.
          • tiffi1 Re: Tylko nie Ollie!!!! 29.06.11, 18:26
            Sama ostatnio stałam przed wyborem.
            Moim zdaniem godne uwagi:
            1. Peg perego pliko mini
            2. Inglesina trip
            3. M&P cruise
            4. cybex onyx
            5. cybex topaz

Wybrałam ten ostatni
            • aneta398 Re: Tylko nie Ollie!!!! 29.06.11, 23:05
              Witam i jak sie wózek sprawuje bo ja myślałam o tych samych i szukam opini użytkownika. Jestem miedzy Inglesina trip a cybex topaz ? Pozdrawiam
              • iwonsik Re: Tylko nie Ollie!!!! 06.07.11, 12:16
                Mam ten sam dylemat..smile
    • betty1234 Re: szukam spacerówki - parasolki 06.07.11, 18:02
      A ja polecam może i mało popularny na forum ale naprawdę fajny Mutsy Easyrider
      www.mutsy.nl/products/easyrider/colors
      Co prawda widzę, że kolory takie sobie teraz. Kilka lat temu taki mieliśmy i bardzo, bardzo zadowoleni byliśmy. Super spisał się na trasie do i z Morskiego Oka wink
      • iwonsik Re: szukam spacerówki - parasolki 06.07.11, 21:48
        Też dzisiaj go znalazłam on-line...ciekawa alternatywasmile Tym bardziej, że jeździmy teraz też Mutsy i jest ok.
        W sklepie zaś pan polecił mi nowy Babolino Rapido za 319zł. Twierdził, że wielkość, waga, sposób składania te sama co w innych po 500-700 ale za to ten ma fajny daszek. Przymierzyłam dziecię i wydaje się ok. Nie mam wielkiego porównania. A na większą parasolką typu Maclaren za 1300zł to się nie zdecyduję...
        • jolanka-5 Re: szukam spacerówki - parasolki 06.07.11, 22:17
          Ja mam Inglesinę Trip. Nie jest zły. Mam go od ubiegłej wiosny i dalej wygląda jak nówka. Materiał nie blaknie, nie mechaci się. Czarny stelaż prezentuje się elegancko. Dziecię ma dużo miejsca do spania. Co do amortyzacji to średnia. Jak chyba w każdej parasolce. Trochę trzeszczą kółka, ale przyznaję, że niczym nie smarowałam. Mi to nie przeszkadza. Jedyne co mi w nim przeszkadza to wielkość. Ja jestem niska i jak dla mnie mógłby być mniejszy, niżej rączki.
      • iwonsik Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 13:46
        Byłabym wdzięczna bardzo o wymiary, gdyż nie mogę nigdzie ich znaleźć: szer., głębokość siedziska, wysokość oparcia. Czy te małe kółka pozwalają na jazdę np. po "kocich łbach"?
        • iwonsik Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 13:48
          chodziło mi wyżej o Mutsy
          • betty1234 Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 19:48
            Niestety z wymiarami nie pomogę bo jak pisałam wózek mieliśmy już kilka lat temu. Zostały mi po nim tylko fotki, które załaczam. Niestety tylko takie z podpisem mi zostały po wystawieniu go na allegro wink

https://img146.imageshack.us/img146/9698/easyrider026ur0.jpg

https://img212.imageshack.us/img212/1029/easyrider020cw3.jpg

https://img187.imageshack.us/img187/2172/easyrider001yl8.jpg

• betty1234 Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 19:54
              Tu znalazłam stary wątek, w którym to Pinik porównywała go z maclarenem questem

porównanie questa i easyridera by Pinik wink

No i jeszcze inny z wymiarami smile
              • iwonsik Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 20:54
                Dzięki za zdjęcia i info!!
                Najlepiej będzie się wybrać i na żywo porównać te dwa wózki- z forum dowiedziałam się o sklepie w W-wie na Jagiellońskiejsmile. Zastanawia mnie tylko czemu ten Mutsy jest tak mało popularny...z wielu sklepów został wycofany...Ma jakiś defekt? Pytam bo nasz Mutsy TRansporter miał złamany stelaż i jak się dowiedzieliśmy po czasie to czasem się przytrafiało w tym modelu do 2010r...
                A może coś takiego? www.babyexpress.pl/bebe-confort-viva,2,1,18,199.html
      • wanielka Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 18:01
        przecież on wygląda dokładnie jak młoj ollie, ma tylko inną kolorystykę i cenę wink
        • pomilak1 Re: szukam spacerówki - parasolki 07.07.11, 20:23
          mutsy oglądałam w sklepie, dla mnie fajny-b.fajnie się prowadził i podbijał z moim 12kg synkiem, budka w miarę ok (chyba się nie naciągała, ale wielkość jak w onyxi'e) oparcie dość wysokie,ale szerokość siedziska nie powalała. Najbardziej mnie przeraził materiał - taki troszkę sztuczny (a może mi się tylko wydawało). Nie wiem jaka jest regulacja oparcia czy na pasek czy nie smile nie kupiłam bo dla mnie był za cięzki smile
          • aneta398 Re: szukam spacerówki - parasolki 09.07.11, 01:05
            Witam Jednak kupiłam Inglesina Trip jest rewelacyjny godny polecenia super sie prowadzi mały nie chce wychodzić z tego wózka
            • iwonsik Re: szukam spacerówki - parasolki 09.07.11, 12:24
              wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że i my ten kupimy z racji podnóżka choć jeszcze Swift zobaczymy i porównamy. Fakt, że więcej się zastanawiam nad tym wózkiem niż nad autemwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka