Dodaj do ulubionych

MB Swift vs. Bumbleride Indie

11.08.11, 18:27
Przyjrzałam sie dokładnie temu wózkowi (niestety tylko wirtualnie) i stwierdziłam, że mógłby być fajną alternatywą dla swifta. Trochę cięższy, ale gabarytowo po rozłozeniu bardzo podobny. Dodatkowe atuty których nie ma swift to rozkładany podnóżek i brak tego materiału wokół siedziska, ma trochę większe koła i sklada się do małych wymiarów.
Przekopałam obydwa fora wózkowe i jedynie dziewczyna o nicku vanillafields go miała, ale nic nie napisała konkretnego na jego temat - gdyby przypadkiem czytała tego posta to prosiłabym o jakieś informacje o tym wózku.

A może któraś w Was go widziała? Przecież jeździcie po całym swiecie moze się gdzieś na niego natknęłyście?

www.bumbleride.com/strollers/indie-home.php#techJump
a tu filmik z prezentacją
www.youtube.com/watch?v=euWWFLurBRo
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 19:39
      Przestańsmile)!!! bo mi się spodobał...
      • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 19:54
        Wiedziałam że Ci się spodoba big_grin big_grin big_grin
        Jeszcze się nie dokopałam niczego o gondoli wiec chyba się nie da.
    • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 19:44
      a gondolę można zamontować?
    • mrlondoner Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 20:21
      Ja sie tylko na temat kolorow i firmy wypowiem, konkretnego trojkolowca nie widzialam, tylko taki czterokolowy z przekladana raczka, w ktorym mozna wszystkie kolka blokowac i odblokowywac wedle uznania. Tak wiec firma wydaje sie miec fajne rozwiazania, wozek wydawal sie stabilny i porzadnie zrobiony, ale kolorki takie lekko przycmione, jakby dosc stary byl (a nie byl, bo mama dla noworodka nowego sprowadzila). Drugie co mi sie nie podobalo, to duzo metalu na wierzchu, te rurki srednio piekne sa. Porownujac urode MB i Bumble, MB jest znacznie ladniejszy.
    • ppaskuda Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 20:41
      Znalazłam gondolę smile www.nessaleebaby.com/bumbleride.html
    • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 20:46
      Tylko, że ta gondola jest do modelu Flyer i Flite - do Inie chyba nie ma
      • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 20:53
        napisane indie, to chyba pasują? mam na myśli te tzw. 'miękkie' gondole;

metal mi się akurat podoba(wprawdzie tylko blacksuspicious), dlatego moje serce podbił MB, teutonia fun i właśnie indie - proste, metalowe rurki, zero plastikuwink

hmm, a kolory? urban ma przepiękną kolorystykę, ale swift? to już szału nie ma...więc pod tym względem bumble chyba na '+'?

wirtualnie, wózek mi się podobasmile ciekawa jestem, jakie sprawia wrażenie w rzeczywistości?

vanilia, napisz co nie cobig_grin
      • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 21:00
        Fakt - jest miękka do Indie big_grin
      • ppaskuda Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 11.08.11, 21:04
        Gondola ta miękka jest do Indie też. tu wprawdzie w Indie Twin,ale do Indie też pasuje www.growingyourbaby.com/2010/10/08/featured-review-the-bumbleride-indie-twin/
        • zybbenna Bumbleride Indie 12.08.11, 05:19
          Ja moge napisac cos niecos.
          Bylam zdecydowana na 90% zeby kupic ten wozek (wersja z gondola)wiec szukalam o nim na amerykanskich stronach i forach
          -opinie ma bardzo dobre(jest alternatywa dla boba i mb)
          -wozek wazy 9kg
          -model 2011 ma nieprzemakalny material
          -buda jest naprawde duza (tu zddecydowanie wygrywa z mb)
          -podnozek jest regulowany(kolejny plus)
          -rosklada sie na plasko
          -oparcie mozna podniesc do pozycji prawie pionowej
          -posiada wkladke redukujaca dla malutkich dzieciaczkow(wielki plus)
          -mozliwosc montowania fotelika maxi cosi(trzeba kupic adapter)
          -gondola montowana jest na spacerowce rozlozonej na plasko
          wozki mozna kupic w czechach
          Cena zestawu to okolo 2200zl z dodatkami typu spiworek torba organizer.
          Jesli ktos jest z Dolnego Slaska okolice walbrzycha to niedaleko granicy czeskiej jest sklep z tymi wozkami(wozki mialy byc dostepne na pocztku maja -nie sprawdzalam bo kupilem MB)
          Kontakt z wlascicielem

Telefon: 495 534 347
          tel. kom.: 607 874 713 Kalendová 747/9a Hradec Kralove 4 (Kukleny) 500 04 E-mail: kocarky@johnnell.cz

tu filmik bumbleride indie 2011

www.youtube.com/watch?v=euWWFLurBRo
          a tu 2010-pokazany jest sposob montowania gondoli i fotelika

www.youtube.com/watch?v=6-_ocCplwo0&feature=relmf
          • saras-wati zybbenna 12.08.11, 08:29
            Mam do Ciebie prośbę, a mogłabyś mi podać nazwę sklepu, miasto, w którym jest ten wózek?

To spory sklep? Zastanawiam się, czy jakbym się tam wybrała, to będzie duża gama kolorów? Może trzeba wcześniej tam zadzwonić?

Wózek jest świetny, dla mnie to połączenie swifta i elitasmile Oczywiście nie wiem czy w rzeczywistości też byłabym tak zachwycona, jak wirtualniesmile

Powiedz mi jeszcze, jaki jest w dotyku materiał?

Mogłabyś mi podać nazwę jakiegoś sensownego, amerykańskiego forum?
            • lucyna_1980 Re: zybbenna 12.08.11, 09:43
              Saras sie napaliła !!! big_grin Saras sie napaliła!!!! big_grin big_grin big_grin hehehe
            • calineczka793 Re: zybbenna 12.08.11, 10:01
              Ja się podpinam pod prośbę Saraswink
          • lucyna_1980 Re: Bumbleride Indie 12.08.11, 09:59
            Do plusów sodać trzeba amortyzację, większy kosz na zakupy, mozliwość odpięcie tylnej cześci budki dla lepszej wentylacji, zamiast foli w okienku do podgladania jest siateczka, to tez jest fajne bo zawsze jakaś tam wentylacja jest, ma wygodny uchwyt do przenoszenia złozonego wózka.

A na stronie Bumbleride jest blog i tam znalazłam fotografię materiału z bliska i zdjecie jak spływa woda po tym materiale. Wydaje się , że może to być super wózek.

Też się napaliłam big_grin
    • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 10:04
      znlazłam ten czeski sklep
      www.detske-kocarky.eu/
      • walker85 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 10:45
        Ja też się napaliłam i...
        Zadzwoniłam do sklepu w Czechach i Pani powiedziała mi,że nie mają i nie będą mieli już tych wózków - bo są bardzo awaryjne, a jedyny serwis jest na Słowacji i nie naprawiają... Mają za dużo awarii aby sprowadzać ten wózek...

No i co Wy na to?
        • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 11:16
          hmm...ja mam dystans do sprzedawców...mogła tak powiedzieć, bo nie będą już mieli tych wózków...
          a może faktycznie?

tylko zastanawiam się, jak mogli mieć tak dużo awarii, skoro to nowość? na amerykańskich forach chwalą...no i zastanawiam się, co mogło się popsuć w takim wózku? wygląda na prostą, solidną metalową konstrukcję...
          • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 11:50
            Ja myślę że to był jakiś jednorazowy ich import własny i w takim wypadku faktycznie mają problem z serwisem. O ile w ogóle mieli te wózki.
            Wózki te poprzez autoryzowaną dystrybucję sa dostępne tylko w USA i Kanadzie, to skąd takie Czechy to miały? Nawet w DE i Holandii ich nie - to na pewno nie była autoryzowana dystrybucja.
          • baewaba Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 12:00
            podaje adres sklepu
            Kalendová 747/9a Hradec Kralove 4 (Kukleny) 500 04

Hradec Kralove to miasto

Jak pisalam wczesniej wozka nie widzialam bo kupilam MB(na yutube sa filmiki gdzie doskonale widac material)
            Jesli chodzi o opinie to ja wpisalam bumbleride indie opinie i po prostu szukalam na stronach com(Szkoda ze dopiero teraz zainteresowalyscie sie wozkiem niedawno usunelam wszystko co mialam na jego temat)

• agnes_nyc Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 12:37
            saras-wati napisała:

> hmm...ja mam dystans do sprzedawców...mogła tak powiedzieć, bo nie będą już mie
            > li tych wózków...
            > a może faktycznie?
            >
            > tylko zastanawiam się, jak mogli mieć tak dużo awarii, skoro to nowość? na amer
            > ykańskich forach chwalą...no i zastanawiam się, co mogło się popsuć w takim wóz
            > ku? wygląda na prostą, solidną metalową konstrukcję...

Saras to nie nowosc ja te wozki juz widzialam w USA jak szukalam dla mojej Julki wozka smile
            • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 14:15
              nie nowość? przecież rok 2011 wciąż mamy, więc dla mnie nowośćwink ale pewnie w usa nowość 2011, była już w 2010wink jak z joggerami...
              • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 14:46
                Indie wychodzi od 2009 roku, w 2010 wyszła wersja ulepszona (miała siedzisko opuszczane na takim mechaniźmie) teraz w 2011 zmienili siedzisko na paski, powiekszyli kosz i dodali godolkę cos tam zakombinowali z budą oraz wypuścili 4 nowe kolory.
                Jak uśpię małą to podrzuce wam kilka linków do opinii na stronach USA - tam nikt nie twierdzi że to badziewie a wrecz odwrotnie że to Rolls Royce wsród wózków - wiec nie wiem skąd taka opinia Czechów wink

I chyba potwierdzeniem jego dobrej jakości jest to że jest bardzo popularny wśród amerykańskich gwiazd i celebrytów - więc wątpię żeby to było jakieś gó..no smile

Agnes, a Ty macałaś ten wózek, jeździlaś nim po sklepie? Możesz cokolwiek napisać na jego temat?

• zybbenna Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 16:24
                  lucyna_1980 napisała:

> Indie wychodzi od 2009 roku, w 2010 wyszła wersja ulepszona (miała siedzisko op
                  > uszczane na takim mechaniźmie) teraz w 2011 zmienili siedzisko na paski, powiek
                  > szyli kosz i dodali godolkę cos tam zakombinowali z budą oraz wypuścili 4 nowe
                  > kolory.
                  > Jak uśpię małą to podrzuce wam kilka linków do opinii na stronach USA - tam nik
                  > t nie twierdzi że to badziewie a wrecz odwrotnie że to Rolls Royce wsród wózków
                  > - wiec nie wiem skąd taka opinia Czechów wink
                  >
                  > I chyba potwierdzeniem jego dobrej jakości jest to że jest bardzo popularny wśr
                  > ód amerykańskich gwiazd i celebrytów - więc wątpię żeby to było jakieś gó..no :
                  > )
                  >
                  > Agnes, a Ty macałaś ten wózek, jeździlaś nim po sklepie? Możesz cokolwiek napis
                  > ać na jego temat?
                  >
                  Jesli chodzi o indie to nie jest dokonca tak jak napisalas.
                  Sama spacerowka indie wychodzi napewno od 2007 roku.W 2009 dodali nosidelko taka niby gondolke ale bez budki montowalo sie ja na spacerowce przodem do mamy, a buda w gondoli byla buda od spacerowki. Zmiast palaka byl snack pack palak trzeba bylo dokupic . W 2010 roku wrocili do wersji z palakiem. Do gondolki dolozyli budke.Gondole montowalo sie tylem wiec dziecko moglo byc osloniete buda z 2 stron -wlasnie to rozwiazanie w gadoli nie do konca do mnie przemawialo.Buda w spacerowce zostala poprawiona w stosunku do modelu 2009
                  Co do reszty zgadzam sie z Toba w 100%
                • agnes_nyc Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 17:03
                  Lucy

w usa malo kto nim jezdzil przynajmniej ja nie widzialam w New York tam kroluje Baby Jogger , Bugaboo wszystkie modele (wśrod polakow frog) , stokke, maclaren , phil&teds, uppa baby i "traktory " graco wiekszosc uzywana przez meksykow.

Interesowalam sie ta firma jak sciagalam wozki do Polski bo szukalam firmy ktora by dala mi dystrybucje swoich produktow na Polske a na zywo widzlalam go jak szukalam wozka dla mojej Julki to bylo 2010 luty- marzec - wtedy zakupowalam wozio
                  Jak dla mnie podobny do BJ ELITTA

Teraz prowadze rozmowy z pewna firma jesli mi sie uda to wprowadze na rynek Polski pewna marke ktora jest troche zainteresowanych w Polsce a wizualnie podobna do elitta, i indie smile
                  • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 17:29
                    czyżby BOB??????
    • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 12:25
      A gondolę mocuje się tak - trochę dziwnie bo podnóżek od siedziska wystaje, ale myślalam że dziecko jest tyłem do mamy tak jak w typowych miekkich gondolach, ale nie..
      https://img811.imageshack.us/img811/5254/gondolay.jpg
    • walker85 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 15:53
      Ok, może macie rację.

Jak w ogóle można kupić taki wózek? Wiecie może coś...

Nie mam znajomych w USA ani w Kanadzie, poza tym cło i wysyłka to połowa ceny wózka.
      • saras-wati Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 16:05
        chyba ebay pozostaje...możesz zapytać agnes, może będziewink
        • walker85 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 16:07
          Ok, zapytam smile

Ebay to wydaje mi się = czekanie ponad 2 miesiące na wózek, do tego sprzedający ma 4 tygodnie na wysłanie...
          • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 17:11
            Z USA to na dzień dobry masz około 140 $ za wysyłkę + cło i vat i pewnie razem wyjdzie z 800-900$ - nie opłaca się...
            Może z Rosji? Będę szukała smile
      • julienne do walker 12.08.11, 18:22
        widze, ze zmiana wózka dalej Cię męczy wink
        Mnie ciągle męczy BJCE i chyba wybiorę się do Gliwic, żeby oglądnąć
        A ta India rzeczywiscie wygląda fajnie...
        • walker85 Re: do walker 12.08.11, 20:16
          Zmiana mnie już nie męczy, zadecydowałam, że nie ma wózków idealnych, ale jeżeli już to Swift jest najbliżej smile
          Chciałabym kupić jakiś inny wózek, bo zostałam tylko ze Swiftem i ciężko mi się żyje z jednym...
          No cóż czekam na Mini.

A do Gliwic pewnie, że się przejedź, warto zobaczyć aby być pewnym, ja się o tym przekonałam oglądając Concorda.... Byłby kolejny do sprzedaży, po iluś tam dniach od zakupu.
    • lucyna_1980 Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 12.08.11, 16:39
      Do poczytania:
      www.babygizmo.com/news/bumblerideindie2011.php
      www.mommysbabygear.com/2010/06/bumbleride-indie-review.html
      www.themommy-files.com/2009/10/bumbleride-indie-stroller-review-giveaway/
      naturalpapa.com/review/bumbleride-stroller-review-indie-natural-edition/
      www.amazon.com/Bumbleride-Indie-Stroller-Ruby/product-reviews/B000UW5PA8
      www.strollerqueen.com/ - gdzies tak na 1/3 wysokości strony opis 2010
      mybabystuff.ca/mbsblog/category/product-review/
      www.commonsensewithmoney.com/2010/03/review-giveaway-bumbleride-indie-2010/
      www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/bumbleride?sk=app_2373072738
      • zybbenna bumbleride dilerzy w czechach 12.08.11, 16:50
        www.bumbleride.com/strollers-cz/retailers.php
        jeszcze w lutym tego roku czesc z tych sklepow miala w ofercie bumbleride
        • lucyna_1980 Re: bumbleride dilerzy w czechach 12.08.11, 17:08
          Dziwne serwis jest na słowacji ale ani jednego sklepu, ale w Rosji są smile
          • saras-wati Re: bumbleride dilerzy w czechach 12.08.11, 17:30
            ooo, wreszcie kraj, w którym będę mogła się dogadaćwink w wolnej chwili poszperamwink
    • agnes_nyc Bumbleride Indie w/z USA 13.08.11, 20:47
      Czytalam kilkanascie opini uzytkowniczek i sa zadowolone z tego wozka wiec moze byc calkiem niezly

Jesli ktos jest zainteresowany sciagnieciem wozka z usa to posrednik ktorego ja znam bierze 150 zl od wozka marży.
      • walker85 Re: Bumbleride Indie w/z USA 14.08.11, 09:51
        Czyli ile kosztuje wózek?
        • agnes_nyc Re: Bumbleride Indie w/z USA 14.08.11, 10:47
          do ceny wozka oczywiscie przeliczonego po kursie aktualnym doliczasz marze + przesylka morska z reguly od 100-150 zl morska w zaleznosci od wagi wozka
    • vanillafields Re: MB Swift vs. Bumbleride Indie 14.08.11, 16:35
      Troche pozno... ale odpowiadam wink
      Mialam Indie z 2007 roku (edycja z kolami w szprychy zamiast tych czarnych) i z innym mechanizmem regulacji oparcia. Chyba w nowszych jest sznurek czy cos, ja mialam opuszczane/podnoszone jedna reka. Chyba tez budka w moim byla odrobine mniejsza - tez spora.
      Wozek super, bardzo latwo sie prowadzi, polecam smile jak ktos moze kupic. Bardzo ladnie sie tez przezentuje, nie jest kolosalny mimo ze pompowaniec. Przez jakis czas uzywalam jako wozek jedyny, troche skladanie i pakowanie do samochodu mnie zdenerwowalo po jakims czasie, to kupilam BJCM do auta. Mojej corci tez sie wygodnie siedzialo, oparcie jest prawie pionowo, siedziala jak w fotelu, podnoszony podnozek tez super sprawa. Sporo weszlo do kosza, no i wozek nie wywrotny, zwykle wieszalam ciezkawa torbe (Skip Hop Studio) na raczce.
      No i teraz kilka wad: jak na solidny wozek z pompowanymi kolami, troche mi przeszkadzaly luzy w raczce i stelazu (taki 'design'), teraz mam Boba Revolution i ten wozek to jest czolg, duzo masywniejszy (Bob tez z 2007 roku wiec w podobnym wieku byly wozki). Moja mala jest mala jak na 2 latka, 85 cm i 10.5 kg teraz ale juz mi sie wydawalo ze jakas taka spora na to Indie (pewnie moje odczucia bo moja kolezanka wozi swojego ponad 3latka i jest OK). W Bobie moja mala ma bardzo duzo miejsca jeszcze. Nie wiem jak skladanie nowszych ale moj mial 3-stopniowe skladanie, 1)zlozenie plecow 2)zlozenie raczki 3)zlozenie wozka. Troche mnie to denerwowalo...
      Koniec koncow sprzedalam, mialam uzywac BJCM jako wozka na spacery ale brak pompowanych opon jednak mi przeszkadzal i teraz mam Boba na spacery, nie jest taki ladny jak Indie ale komfort prowadzenia jednak nieporownywalny.
      Wkleje kilka zdjec jakich mam Indie pozniej troche jak ktos jest zainteresowany wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka