Dodaj do ulubionych

Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;)

04.09.11, 19:21
Witam!
Dziewczyny jutro planuję dzwonić do servisu PP w sprawie mojego Si, a że pierwszy raz wysyłam wózek do servisu to mam do Was kilka pytań.
Zacznę od tego, że wózek mam niecałe pół roku, zakupiony nowy z kolekcji 2011.
* Na dzień dzisiejszy tylne kółeczka nie jadą na wprost, przez co mam wrażenie, że wózek stawia lekki opór przy prowadzeniu u w związku z tym się ścierająuncertain
Czy w tej sprawie mogę domagać się nowych kółek lub stelaża???

Sprawa druga to rozhuśtany stelaż - chwieje się na boli i zaczyna hałasować uncertain
Nie wiem czy to będzie sprawa luźnych nitów, czy jak no ale wózek za prawie 1000zł, nie powinien tak pracować po pół roku używania uncertain

Po trzecie tapicerka w sumie jej część, bo to jest ochronka klamry przy pasku międzynóżkami dziecka się strzępi (puścił materiał i się rozszedł sad). Ta część jest zszyta z całością poszycia na siedzisko, więc nie da się wymienić tylko tego kawałeczka tapicerki ...
Czy w/g Was zszyją to, czy wymienią tapicerkę? Jeśli wymienią tapicerkę siedziska to chyba powinni również budkę i okrycie na nóżki, ponieważ pewnie już będzie niewielka różnica w kolorze (wiadomo budka jak i reszta tapicerki są prane)... Czy powinnam się domagać nowej tapicerki?

Pozatym powiedzcie jak wygląda wysłanie wózka do servisu? Czy ja płacę za wysyłkę?
Czy mam nie wiem, napisać katreczkę i dołączyć do wózka co mi w nim nie pasuje?
Jak długo mogą trzymać mój wózek?

Troszkę się rozpisałam, ale boję się żebym nie dała się im z czymś wyrolować uncertain i żeby puścili mnie kantem uncertain
Z góry dziękuję Wam za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • marcia19 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 05.09.11, 08:54
      Nikt nie odpowie? sad
      • zurekgirl Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 05.09.11, 16:32
        Nie wysylalam nigdy do serwisu PP w Pl, ale oddawalam osobiscie Pliko Switch do serwisu w UK, mialam problemy z hamulcami, luzna rama, pogubionymi kapslami w kolkach, malenka dziurka na budzie zrobiona przez kolka, gdy wozek byl zlozony i paroma drobiazgami. Dostalam wozek zastepczy na miejscu, a po trzech tygodniach dostalam moj spowrotem z wyczyszczona rama, nalozonymi nowymi kapslami, naoliwionymi kolkami i hamulcami, w budce wymieniono tylko ta przetarta czesc (budka skladala sie z dwoch czesci przedzielonych suwakiem i strasznie mnie to rozbawilo, ze pol wymienili tylko, na szczescie nie bylo roznicy w kolorze), troche zbili stelarz tez, wiec byl bardizej twardy, ale znow sie rozlkekotal po paru tygodniach. Nie spodziewaj sie po serwisie cudow, ale moim zdaniem powinnas od razu zaznaczyc, ze chcesz nowe kolka i tapicerke.
        • dima1312 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 05.09.11, 22:44
          • dima1312 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 05.09.11, 22:47
            Hej ja swego czasu reklamowalam w serwisie PP.Skateboardu i byłam bardzo zadowolona,wymienili wszystko co chciałam i dodatkowo tapicerke bo zglosilam ze sie zaciogala wiec napisz do nich co chcesz aby wymienili
    • koala0405 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 06.09.11, 08:08
      Ja reklamowałam budkę w pp pliko mini /kupionym w kwietniu/ i najpierw wysłałam do nich maila z opisaniem problemu. Dostałam odpowiedź i prośbę o przesłanie zdjęć felernej budki i za chyba dwa dni dostałam nową budę kurierem.
    • saras-wati Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 07.09.11, 13:34
      I jak z tym serwisem?

Marcia, a co z tymi kółkami się dzieje? Myślisz, że to spotka wcześniej czy później każdy egzemplarz, czy Twój był felerny?

Jak oceniasz po dłuższym czasie ten wózek? Wiem, że wcześniej byłaś bardzo zadowolona...

zastanawiam się nad si i maclarenem xt...i właściwie ich zalety równoważą się, ale też też równoważą się wady i już sama nie wiem, na który się zdecydować...
      • marcia19 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 08.09.11, 09:25
        Wózek zabrał kurier we wtorek, więc wczoraj napewno dotarł do serwisu. Zamierzam tam zadzwonić i spytać jak sprawa wygląda smile Liczę na to, że dziś by go odesłali i jutro może by dotarł hehe Ale wątpie żeby to aż tak szybko poszło uncertain
        Z wózka jestem nadal zadowolona. Te kółeczka to myślę, że sprawa związana z tym, że często jeżdżę wózkiem z córcią na dość spore zakupy. Córka waży 12kg i zakupy pewnie nie wiele mniej uncertain Pełny kosz i reklamówki na rączkach.
        Ogólnie nie mam większych zastrzeżeń. Córka w styczniu skończy 3 latka i uwielbia Si. Wygodnie w nim śpi. Jedyne co jej przeszkadzało ostatnio to pałąk, który odkręciliśmy i jest ok big_grin
        Gdybym miała wybierać po raz drugi to myślę, że znowu postawiłabym na Si. smile

Zobaczymy teraz jak się serwis sprawdzi smile Dam znać jak już coś będę wiedziała ...
        • koala0405 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 08.09.11, 09:36
          Lepiej się nie chwalić tak dużymi i ciężkimi zakupami wożonymi w wózku bo może być kiepsko z uznaniem reklamacji. W instrukcji wózka pisze jaką ma pojemność kosz na zakupy /niewiele/.
          • marcia19 Re: Pytanie dot. servisu PP ... Pomóżcie ;) 12.09.11, 20:28
            Moje Si dzisiaj wróciłosmile
            Jestem zadowolona z serwisu. Tylne kółeczka zostały wymienione na nowe. Rozchwiany stelaż jakoś zbity i jeździ cichutko jak nowy smile Tapicerka, a dokładniej ta jej rozpruta część wymieniona smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka