28.09.11, 08:47
Właśnie kupiłam wózeczek Mamas & Papas Luna kolor zielony , czy któraś z Pań uzytkowała lub uzytkuje ? Mam nadzieje ze sprawdzi mi sie i bede zadowolona.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: M&P Luna 28.09.11, 09:04
      gomilu, nie jestem wprawdzie jego użytkowniczką, ale od momentu zakupu cruise, stałam się fanką m&p!
      uwielbiam ich tapicerki, pełne soczystych kolorów, ale i staranność oraz jakośćbig_grin

bardzo mnie interesował ten wózek, ale jakoś nie mogłam się zdecydować(mam teraz m&p mylo i tour)

napisz więcej o tym wózku, no i koniecznie wstaw fotkismile no i koniecznie, jak sprawuje się na spacerze - jak podbija, jak się prowadzi, jaki komfort dla dziecka etc.?
      • gomilu Re: M&P Luna 28.09.11, 09:15
        Oczywiście mam nadzieje ze dostane go najpóźniej w poniedziałek i zaraz ruszam w trase. Juz nie moge sie doczekac.
        • sylki Gomilu 28.09.11, 09:21
          Na forum jesteśmy na Ty wink
          Bez oficjalnego pani/pan wink
        • saras-wati Re: M&P Luna 28.09.11, 10:36
          no to czekamsmile
          • gomilu Re: M&P Luna 03.10.11, 11:24
            Czekam na wózeczek mam nadzieje ze dzisiaj przyjdzie najpóźniej jutro.
    • lucyna_1980 Re: M&P Luna 03.10.11, 11:31
      A ja w sobotę widziałam Lunę w kolorze jeansu - nawet nieźle się prezentowała, aż sobie poszłam za panią kawałeczek coby szczegóły oblookać. I wózek wizualnie bardzo fajny, ale chyba ma oparcie niskie. Piszę "chyba" bo dziecko w wieku mojej córki miało budę na głowie -albo ma taki dziwaczny system skladania tej budy, ze złożonej matriał zachodzi na oparcie?
      Ale wózek całkiem spoko...
      • gomilu Re: M&P Luna 03.10.11, 12:23
        oblukamy, przetestujemy, sfotografujemy i zopiniujemy na forum.... niech tylko przyjdzie
        • gomilu Re: M&P Luna 03.10.11, 13:10
          Mam mam mam.................. właśnie przyszedł kurier i już mam Jest piekna bardzo lekka.... i zwrotna . Jak dzieciaki po0ołudniu zasna i to beda fotki i pozostałe wrazenia..........
          • saras-wati Re: M&P Luna 03.10.11, 13:20
            no to czekamy!
            • gomilu Re: M&P Luna 03.10.11, 17:07
              Jesteśmy po szybkim i dość krótkim spacerze ze starszą córą Michaśka ma 2,3 m-ce wazy jakies 12 kg i mierzy około 90 cm.
              Wózeczek jest lekki i łatwo się składa - z II pietra zniosłam go bez trudu z Michaśką - specjalnie jak testy to testy.
              Podbijanie super, zwrotność również i nawet ma amortyzacje (- czego po takim wózeczku się nie spodziewałam) co przy podbijaniu daje poczucie miękkości wózka i dziecko nie podskakuje.
              Siedzisko duże i szerokie moja mała miała luzy także w kombinezonie na chłodniejsze dni spoko. Budka wysoko nad głowa trochę mała tzn płytka ale co tam. Ochraniacz na nózki jest.

W domu przetestowałam wózek z mniejsza pociechą Ludka ma 4,5 m-ca wazy około 8 kg i mierzy 65 cm.
              Wózeczek ma wkładke - dwustronną oraz ochrone na główke dla noworotka, oparcie rozkłada się całkiem na płasko i chyba nie podnosi się całkiem do pionu (pisze chyba bo system jest na pasek i nie bardzo sobie z nim radze może coś robie żle i dlatego oparcie nie staje do pionu całkiem) regulowany podnóżek daje mozliwośc przewożenia w tym wózeczku równiez takie maluchy.

To tyle tak na szybko jak cos to pytajcie .
              Zdjęcia wstawie po powrocie M bo nie mogę sobie poradzić z naszym aparatem.
              • jolanka-5 Re: M&P Luna 03.10.11, 18:26
                Jak dasz radę to wstaw fotki ze starszą córeczką. Napisz jeszcze czy wózek ma wysoko rączkę. Teraz moją małą zajmuje się moja mama, niska, starsza pani. Brakuje mi czegoś leciutkiego bo Tripa sprzedałam.
              • lucyna_1980 Re: M&P Luna 03.10.11, 18:41
                A moglabyś go pomierzyć i podac wymiary?
                • gomilu Re: M&P Luna 03.10.11, 18:59
                  Siedzisko - oparcie wys 43 cm, szer34 cm, siedzonko - gł 23 cm szer 34 cm, podnóżek dł. 23 cz.
                  Oparcie w pozycji siedzącej odległość od budki - 20 cm , rączka na wysokości 99 cm - jest regulowana.
                  Pałąk jest na wysokości 11 cm mierząc od siedzonka trochę nisko ale można go zdjąć zupełnie.
                  Długość po rozłożeniu na płasko 68 cm.
    • 1mzeta Re: M&P Luna 03.10.11, 21:54
      Nie mam Luny ale Orę- poprzednią wersję Luny. Używany jako drugi wózek- jestem zadowolona. Fajnie się prowadzi i lekko podbija- dużo lżej niż BJ Mini. Gdyby nie to,że Ora jest cięższa od mojego BJ to jako podstawowy wózek też bym Orę albo Lunę kupiła. A no i może minusem jest mały koszyk zakupowy i budka- choć i na to można znaleźć radę.
      • gomilu Re: M&P Luna 04.10.11, 17:54
        Umieściłam zdjęcia w swojej galerii ale nie umiem zrobić tak żeby się pokazały w tym wątku.
        chyba ze tak się uda
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,gomilu.html
        • jolanka-5 Re: M&P Luna 04.10.11, 21:25
          Super,modelka ma dużo miejsca nad głową do budy. Myślisz, że taka niewysoka babcia da radę pośmigać z takim wózeczkiem? (podbijanie, skrętność).
          • saras-wati Re: M&P Luna 05.10.11, 07:12
            bardzo fajny jest ten wózekwink dużo miejsca i śliczne kolory!! jedynie to oparcie mogliby zrobić kilka cm wyższesmile
            • gomilu Re: M&P Luna 05.10.11, 08:25
              Wózeczek jest super lekki zwrotny i łatwo się podbija. Oparcie faktycznie mogłoby być wyższe i mocowanie pałąka to trochę porażka bo jak wcześniej napisałam jest zbyt nisko siedziska także zima kiedy dziecię szczególnie starsze ma kombinezonek pałąk możne przeszkadzać. Myślę ze babcia da spokojnie radę w prowadzeniu wózeczka podbijaniu i tp. Powiem jeszcze ze wózek lepiej się prowadzi ze starszym dzieckiem niż z młodszym tzn lżejszym. Byłam na spacerku zarówno ze starszą i młodszą i właściwie kiedy rozłożone jest siedzisko na płasko a dziecię młodsze nie zajmuje całej jego przestrzeni to przy podbijaniu jest uczucie ze malec wypadnie. Oczywiście to moje subiektywne odczucie i są pasy wiec jest to nie możliwe ale tak jakoś mi się zdawało.
          • 1mzeta Re: M&P Luna 05.10.11, 12:29
            Skrętność jest ok, podbijanie lepsze niż w BJ Mini.
            • saras-wati Re: M&P Luna 06.10.11, 07:05
              no i ma piękne tapicerkismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka