Dodaj do ulubionych

Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy

23.10.11, 14:02
jak już kiedyś pisałam, śledzę newsletter systemu Rapex dot. niebezpiecznych produktów dziecięcych
znowu pojawiło się info dot. wózków, które wklejam poniżej:

Marka: Bugaboo
Typ/model: Bugaboo Cameleon w połączeniu z następującymi akcesoriami (sprzedawanymi osobno): 1) fotelik Graco (dowolny model), 2) adapter do fotelika Bugaboo, 3) dostawka dla drugiego dziecka Bugaboo
Kraj pochodzenia: Chiny
Nr Rapex: 1026/11 (Hiszpania)

Ryzyko urazów. Gdy wszystkie wymienione produkty są używane równocześnie, w pewnych okolicznościach fotelik samochodowy zainstalowany przodem do kierunku jazdy może odpiąć się i spaść.

do moderatorek - pytanie; skoro juz i tak śledzę te reporty, może stworzyć osobny przyszpilony wątek na takie informacje? czy uważacie, że nie warto?

Obserwuj wątek
    • sylki Re: Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy 23.10.11, 14:12
      Szczerze, to tu lekko przesadzają i to chyba bardziej pod Amerykanów jest wink, osobiście nie znam nikogo, kto montowałby fotelik przodem do kierunku jazdy wink
      • analyss Re: Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy 23.10.11, 14:31
        ja też nie znam, ale widać ktoś jednak mógłby na to wpaść, różne pomysły ludzie mają. chociaz poprzednim razem się czepnęli chyba któregoś zoopera, już nie jestem pewna, że ma za wysoko pałąk i moze dziecko wypaść dołem - bo to już przesada, pałąk to nie pasy...

a ten system wzajemnego ostrzegania o produktach niebezpiecznych jest europejski wyłącznie, nie amerykański.
        • sylki Re: Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy 23.10.11, 14:35
          Wątek można zrobić, w sumie nie zaszkodzi, a może pomóc, a ludzie fakt czasami mają dziwne pomysły.
          Właśnie mi się przypomniała kolezanka, która zamontowała fotelik 0-13 na przednim siedzeniu w taki sposób, że przy małej stłuczce pasy by tego fotelika nie przytrzymały uncertain
          • analyss Re: Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy 23.10.11, 14:59
            jak tak tak to ja tam moge wrzucac wszystko, co się o wózkach będzie pojawiało, włączając akcesoria
            • sylki Re: Bugaboo cameleon - niebezpieczne elementy 23.10.11, 16:22
              Fajnie by było big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka