Dodaj do ulubionych

Maclaren XT, a XLR - dylemat!

27.10.11, 22:16
Oglądałam w sklepie i porównywałam, XT wydaje mi się zwinniejszy i bardziej poręczny, ale nie wiem czy posłuży nam do końca "wózkowania", z kolei XLR nie wiem czy nie jest zbyt "duży" jak na parasolkę i te rączki są jak dla mnie dośc wysoko, ale daje rade. Z drugiej strony wizualnie XLR mi się bardziej podoba... Sama już nie wiem który mam wybrac, pogubiłam się, może Wy mi pomożecie?
Obserwuj wątek
    • lamciad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 27.10.11, 22:35
      Zdecydowanie xt,poreczniejszy,a spokojnie starczy do końca okresu wózkowego.
    • saras-wati Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 27.10.11, 23:39
      kup ten, który Ci się podobawink
      mam xt, ale dzisiaj jestem na niego obrażona, więc nie polecamsuspicious

a tak serio, to xt jest parasolką taką akuratsmile bardzo podobny jest m&p cruise(zobacz, może on przypadnie Ci do gustu); są lekkie, w miarę komfortowe i spokojnie wystarczą do końca wózkowaniawink
    • nicolcia9 Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 28.10.11, 09:23
      Chyba XT mnie bardziej przekonuje smile Dziękuję smile
      • saras-wati Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 28.10.11, 12:40
        chcesz kupić używany, prawda? poczytaj sobie wątki o xt - na jednym i drugim forum było ich mnóstwo. Zwróć uwagę, jakie zmiany były w poszczególnych rocznikach - czasem na allegro są sprzedawane straszne rupiecie, stare i zjechane przez więcej niż jedno dzieckosad a cenią się wysoko...

jak coś znajdziesz, to wrzuć tu link do aukcji - dziewczyny mają bardzo wprawne oko i doświadczenie i z pewnością pomogą ocenić czy się opłacawink

cena nowego xt, to ok. 900pln, za niektóre używane chcą 800pln...
        • analyss Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 28.10.11, 14:01
          w xt wbrew pozorom jest dość sporo miejsca - mój synek w wieku 21 mies ma z 95 cm i ponad 15 kg (ło matko) i się spoko mieści z zapasem... więc normalnie ten wózek powinien posłużyć do końca wózkowania, a poza unią jest zarejestrowany do ok. 22,5 kg wagi dziecia
          • saras-wati Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 28.10.11, 14:22
            tylko to siedzisko strasznie płytkiesad no, ale w xlr też chyba nie ma więcej niż 22cm?
        • nicolcia9 Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 29.10.11, 13:22
          zauwazylam wlasnie, ze ceny niektorych uzywanych maclarenow w internecie, w stanie "srednim" ze tak powiem smile sa kosmiczne!
        • agatkarad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 20.06.16, 23:11
          Witam czy może pani doradzić mi czy warto kupić za 1 tys używany maclaren xlr na całe wyposażenie. ..używany był 9mc i jest ja gwarancji był kupiony 10mc temu. Dziekuje bardzo
    • zurekgirl Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 28.10.11, 20:26
      Mialam oba i gdybym kupowala znow, to raczej XT. Nie ma tak pieknego co prawda jak moj XLR brazowo-rozowy, ale XT jest bardziej poreczny, lzejszy jakis, nieco wezszy. I starczy do konca wozkowania, szorokosc siedziska nie przeszkadza zbytnio, bo dzieci rosna bardziej na dlugosc niz wszerz.
      • pstrabiedronka Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 31.10.11, 08:30
        zresztą dla większych (starszych) dzieci wcale nie kupuje się większych wózków - wręcz odwrotnie. Wiele dwulatków korzysta juz tylko z malutkich przewozówek typu Maclaren Volo.
        • nicolcia9 Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 31.10.11, 09:29
          dla starszaków to na pewno, ale mój dziesięciomiesięczny maluszek jeszcze cały czas zasypia mi na spacerach i musi oparcie rozkładac się na płasko...
    • agatkarad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 20.06.16, 23:08
      Czy warto kupic uzywany maclaren xlr ?wozek jest na gwarancji i uzywany byl 9 miesiecy.cena za kyora msm kupic to 1tys.ma cale wyposazenie.pytam bo czytałam wypowiedzi i w jednej z nich któraś z dziewczyn napisała żeby wrzucić link do ogłoszenia to dziewczyny doradza czy warto kupić wozek-parasolke maclaren.dziekuje
      • koala0405 Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 21.06.16, 08:32
        xlr jest bardzo ciężki i długi po złożeniu ale fajnie jeździ
        Xt jest lżejszy ale jest tyle nowych, lekkich wózków że ja już bym maclarena nie kupiła...
        • agatkarad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 21.06.16, 12:27
          Dzięki. Ale ja mam kilka wozkow w tym i spacerowe BJ i nowa 2 tygodnie parasolka inglesinia aLe za niska jest dla mnie i muszę zmienić wozek ja chcę parasolka bo inne mam.myślę że dla wysokich jest ok ...180 cm bo w inglesina kopie wozek mimo że jest piękna parasolka..chcę kupic mac xt lub xlr tylko ze mój problem to to czy niwy czy uzywany. .używany był 8mc ma Gwarancję itp. Czy poprostu nowy?
        • agatkarad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 21.06.16, 18:37
          BJ city mini 4 kola a xlr oglądałam dzisiaj oba byłam w sklepie i chciałam kupić mac xlr po zobaczeniu BJ zastanawiam się. Chcę jak parasolke to maclaren xt lub xlr bo wśród typowych parasolek to są chyba najlepsze wozki..a jak inna to musi być właśnie mała jak BJ mini..inne nie przychodzą mi do głowy
          • wix_1 Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 21.06.16, 20:43
            BJ Mini gt lepsze niż zwykłe Mini 3 kołowe i o niebo lepsze niż 4 kołowe (4- paskudnie się podbija). Dla mnie to najfajniejszy wózek spacerowy i podróżny. Bez kół mieści się pomiędzy fotelikiem a fotelem nawet z założoną bazą pod fotelik!
            • agatkarad Re: Maclaren XT, a XLR - dylemat! 22.06.16, 11:21
              Dzięki za info.jadę znowu do sklepu.ten BJ mini 4 zniechęca brak podnozek bo reszta bdb no i inne spacerowki nie przychodza mi do glowy bi ja chce mały typ parasolka a i na wielkość taka jak parasolka inne większe spacerowki mam .potrzebuje i do auta i na spacery ale jako dodatkowy wozek bo większe masywniejsze mam.no i żeby był ładny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka