Dodaj do ulubionych

Bebetto - kupić?

27.12.11, 15:14
Planuję zakup wózka wielofunkcyjnego - takiego na którym umieszcze gondolę, zrobię z niego spacerówkę lub umocuję nosidełko/fotelik samochodowy. Przeszperałam internet w poszukiwaniu opinii o wózkach Bebetto, bo spodobał mi się wielofunkcyjny Aquarius. Co o nim sądzicie? - może ktoś z Was lub znajomych miał ten model? Design jest niezły, ale to nie najważniejsze. Podoba mi się fakt zwrotnych kółek z przodu (najważniejsze, że nie są mikroskopijne przy tym), które można sobie w razie potrzeby zablokować w terenie. Całość wygląda solidnie, a konstrukcja waży niecałe 9,5 kg - zastanawiam się, czy się będzie w miarę lekko prowadził?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Bebetto - kupić? 27.12.11, 16:37
      Bebetto hmmm
      Ja bym nie kupila..
    • sylki Re: Bebetto - kupić? 27.12.11, 17:22
      mamulka-0 napisała:

> Planuję zakup wózka wielofunkcyjnego - takiego na którym umieszcze gondolę, zro
      Design jest niezły, ale to nie najważniejsze. Podoba mi się fakt zwrotnych
      > kółek z przodu (najważniejsze, że nie są mikroskopijne przy tym), które można s
      > obie w razie potrzeby zablokować w terenie. Całość wygląda solidnie, a konstruk
      > cja waży niecałe 9,5 kg - zastanawiam się, czy się będzie w miarę lekko prowadz
      > ił?

Może i wygląda solidnie, ale czy jest solidny?
      Za tą cenę wolałabym kupic zdecydowanie cos lepszego.

Nie wiem skąd tobie się wzieło, że waży on 9,5 kg smile
      Waga stelaża z gondolą to ok 15 kg
      Waga stelaza z siedziskiem spacerowym, to również coś w okolicy 15 kg, o ile oczywiście producent wage stelaża podaje z kołami.
      • tereferefretka Re: Bebetto - kupić? 27.12.11, 19:59
        hmm, bo ale co w tej cenie mozemy polecic, x-landera? nie sa zle, ale rewelki nie ma...
        uzywki, ale nie kazdy chce kupowac od noworodka uzywke, (moj m na przyklad sie upieral przy nowce, czasem dziadkowie sie upieraja ze dla wnusi, wnusia tylko nowy bla bla)

ostatnio w dluuugiej przedswiatecznej kolejce po odbior paczki na poczcie stala przede mna pani z takim wozkiem, ale z solarisem chyba(mial inne kola niz aquarius) oczywiscie mu sie dokladnie przyjrzalam tongue_out
        w sumie nie jest taki zly, nie wiem jak sie jezdzi, ale Pani uzywala gondolki, dziewczynka na oko miala ok 5mcy w kombinezonie, i sporo miejsca jeszcze w gondolce, no i nie wiem oczywiscie czy jest wart tych pieniedzy, bo nie uzywalam wink)

jedyne przy czym ja bym sie upierala to adaptery do bezpiecznego fotelika samochodowego, o ile bedziesz go uzywac i uzywac na stelazu wozka. i bede to powtarzac wszystkim i do znudzenia, tak juz mam :p
        • sylki Re: Bebetto - kupić? 27.12.11, 20:25
          w Bobowózkach toto 3w1 kosztuje w promocji ponad 1600 zł.
          Więc wolałabym dołożyć 200 zł i kupić coś za 1800 smile

Sam w sobie brzydki nie jest, ale te koła tongue_out
          No i nie waży 9,5 kg wink
          • tereferefretka Re: Bebetto - kupić? 27.12.11, 20:36
            hmm jak na ten przedzial cenowy to jest chyba ok, ja bym sie czepnela tylko do tego, ze tapicerka jest taka jak w wozkach typu baby-merc itp, material tandetny nieco i pewnie trudny w czyszczeniu(uraczono mnie kiedys dzieciecym lezaczkiem firmy ADBOR, wiec wiem co mowie big_grin)
        • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 15:16
          tereferefretka napisała:

> jedyne przy czym ja bym sie upierala to adaptery do bezpiecznego fotelika samoc
          > hodowego, o ile bedziesz go uzywac i uzywac na stelazu wozka. i bede to powtarz
          > ac wszystkim i do znudzenia, tak juz mam :p

Tak, widziałm już, że adaptery też mają w ofercie - podejrzewam, że powinny być idealnie dopasowane, bo jednak bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze smile
          • annulka79 Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 17:34
            mamulka-0 napisała:

>
            > Tak, widziałm już, że adaptery też mają w ofercie - podejrzewam, że powinny być
            > idealnie dopasowane, bo jednak bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze smile

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z "idealnym dopasowaniem adapterów" ... najważniejsze że jeśli fotelik będziesz używała w samochodzie to powinien być on (FOTELIK) bezpieczny. Foteliki w zestawach od producenta wózka często mimo homologacji do bezpiecznych nie należą. Z tego co wiem to do wózków Bebetto (na pewno do Solaris) można dokupić adapter do zamontowania na stelażu wózka fotelików Maxi Cosi (Citi, Cabrio, Pebble) lub Cybex Aton każdy z nich jest bezpieczniejszy i myślę wygodniejszy dla dziecka niż ten którego główną i obawiam się że jedyną zaletą jest kolorystyka ta sama co wózek wink
            • sylki Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 17:39
              Dokładnie, to nie o adaptery chodzi, tylko o fotelik. Te foteliki z zestawu są jednym słowem dobre, jako leżaczek do domu wink ale broń Boże do samochodu uncertain
              • tereferefretka Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 17:49
                wiecie co, ale tak mnie dzisiaj naszło, przeglądając co ludzie kupują, niestety widac, ze nie maja zielonego pojecia w czym woza swoje dzieci, albo maja przeswiadczenie ze to jest bezpieczne.

niestety ludzie maja zerową świadomość, dwa lata temu bylam swiadkiem wypadku na mazurach, mloda mama wsadzila do fotelika po prostu luzem chlopca, nie zapinajac pasow, bo stwierdzila, ze przeciez nie jest demonem predkosci, i nic sie nie stanie...
                miala pecha, bo ktos jej wyjechal na czolowke, a maly wylecial przed przednia szybe samochodu , poturbowalo go koszmarnie, i niestety, ale nie uratowali go.
                Ale wiekszego pecha uwazam miala ona, bo przezyla.

niestety, w Polsce foteliki samochodowe to swego rodzaju fanaberia, bo kiedys ich nie bylo i sie zylo, ile razy ja to slysze od ciotek...paranoja.
                • monikamar3-3 Re: Bebetto - kupić? 05.07.13, 08:26
                  sad okropna historia.. sad Niestety też często widze jak ludzie przewoża swoje dzieci... Na krótkim odcinku drogi( do przedszkola) dużo osob nie zapina dzieci w fotelikach, codziennie widze kilka takich przypaków (ja swojego najcześciej pieszo zaprowadzam), czesto dzieci kilkuletnie na przednich siedzieniach bez fotelika.... Ale przecież "nic sie nie stanie , bo to tylko kawałek..."
                  A.. i miałam kiedyś sąsiadkę, co dziecko w foteliku 0-13 woziła... przodem do kierunku jazdy... Jak zwróciłam uwagę to odpowiedziała, że mąż inaczej nie chce przewozić dziecka a ona "nie ma nic do gadania" zmroziło mnie sad
                  to tak na marginesie, bo temat wątku inny nieco wink
              • monikamar3-3 Re: Bebetto - kupić? 05.07.13, 08:19
                hm, ja bym nawet w domu nie używała jako lezaczka. Mialam kiedyś coneco- tapicerka a la folia, i przede wszystkim źle wyprofilowany - i to jest własnie głowna wadą fotelików z zestawu. Koleżanka teraz kupiła , nazwy nie pamiętam, ale dziecko sie w nim zapada po prostu i brode ma przycisniętą do klatki piersiowej. Ale dla koleżanki najważniejsze jest że fotelik jest lekki (i tu też bym sie kłóciła..) O bezpieczeństwie w aucie to już nawet nie wspomne... sad
            • berciunia1 Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 20:34
              moja dobra znajoma ma tmodel vulcano- i powiem Wam ze od 2 lat jeździ i nie narzeka na nic - tak że może i jest niezawodnysmile
              bardzo mi sie podoba w nim amortyzacja i łatwość manewrowania- nie czuje się wagi wózka
              gondola jednak w tym modelu mała jest - coś jak w quinny speedy
              spacerówka ma wąskie siedzisko.

fotelika używali ale ja bym nie używała bo wolę sprawdzone konstrukcje np.aton lub cabrio
              tapicerka taka jak ktoś napisał podobna do tych leżaczków ja miałam tez taki leżaczek adborsmile tylko że bebeto vulcanoi ma bardziej śliski i dośc dobrze się czyści.

w tej cenie wolałabym jednak używnego fyna lub x landera
            • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 12.01.12, 10:13
              annulka79 napisała:

> mamulka-0 napisała:
              >
              > >
              > > Tak, widziałm już, że adaptery też mają w ofercie - podejrzewam, że powin
              > ny być
              > > idealnie dopasowane, bo jednak bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze
              > smile
              >
              > Nie bardzo rozumiem o co chodzi z "idealnym dopasowaniem adapterów" ... najważn
              > iejsze że jeśli fotelik będziesz używała w samochodzie to powinien być on (FOTE
              > LIK) bezpieczny.

Źle sie wyraziłam - chodziło mi o to, że foteliki muszą być idealnie dopasowane - nie pod względem kolorystycznym, ale pod względem bezpieczeństwa smile I dobrze, że do tego wózka są adaptery dopasowujące do stelaża właśnie te cenione, bezpieczne foteliki smile
      • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 15:13
        sylki napisała:

>
        > Nie wiem skąd tobie się wzieło, że waży on 9,5 kg smile
        > Waga stelaża z gondolą to ok 15 kg
        > Waga stelaza z siedziskiem spacerowym, to również coś w okolicy 15 kg, o ile oc
        > zywiście producent wage stelaża podaje z kołami.
        >
        >

Oczywiście - pisząc 9,5 kg miałam na myśli wagę samej podstawowej konstrukcji - zdaję sobie sprawę, że całość waży odpowiednio więcej, w zależności od tego, czy założę gondolę, czy fotelik, czy zrobię z tego spacerówkę smile Przerzucając oferty zorientowałam się już, że to mniej więcej wagowy standard, jeśli chodzi o wielofunkcyjne wózki smile
    • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 17:46
      Hmmm - ja akurat sobie Bebetto całkiem chwalę - sama wybrałam tego polskiego producenta, aby nie mieć problemów z ewentualnym serwisem... Z tym że po namyśle, zamiast wózka wielofunkcyjnego - zainwestowałam w dobrą spacerówkę (w końcu gondoli i tak używałam krótko, więc nie musiała być specjalna). Na dzień dzisiejszy dysponuję Bebetto Magelan - prowadzi się dobrze i, co dla mnie najważniejsze, jest lekka. Może zastanowisz się nad takim rozwiązaniem?
      • afroddytta Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 21:28
        Ja ostatnio widziałam w sklepie Bebetto Magnum, nawet sama pani sprzedawczyni powiedziała że to jednak badziew sad
        Za te pieniądze zdecydowanie bym wolała nowego fyna czy x-landera, a jeszcze chętniej używany zestaw 2w1 lepszej firmy np. baby jogger city elite (ostatnio było kilka na allegro).
        • duraczek Re: Bebetto - kupić? 28.12.11, 22:01
          dawno dawno temu wink bedac w ciazy rozwazalam zakup magnum plus fotelik maxi-cosi. magnum ma ciekawe parametry techniczne plus niska wage a przynajmniej wg producenta.
          niestety w sklepie byly dwa sttelaze w ktorych kola kreslily osemki tzn jadac raz byly u gory mniej a raz bardziej odchylone od stelaza. zwroc na to uwage. widzialam granatowgo magnum na ulicy i jego stelaz byl ok ale tapicerka byla jakby wyblakla jednak nie wiadomo ile byl uzytkowany.
          A sprzedawcy rozne rzeczy mowia a czasem nawet dzeci nie maja.. Ostatnio w sklepie z rzeczami dla dzieci wnerwily mnie sprzedawczynie bo plotly bzdury po czym okazalo sie ze zadna dzieci nie ma tylko powtarzaja tresc ulotek reklamowych uncertain
          • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 29.12.11, 17:07
            duraczek napisała:

> > niestety w sklepie byly dwa sttelaze w ktorych kola kreslily osemki tzn jadac r
            > az byly u gory mniej a raz bardziej odchylone od stelaza. zwroc na to uwage. w
            > idzialam granatowgo magnum na ulicy i jego stelaz byl ok ale tapicerka byla jak
            > by wyblakla jednak nie wiadomo ile byl uzytkowany.
            > A sprzedawcy rozne rzeczy mowia a czasem nawet dzeci nie maja.. > /

Hmm... może były jakieś uszkodzone podczas transportu? - podejrzewam, że producent by nie wypuścił wózków z tak widocznymi uszkodzeniami... Chyba, że to jakis celowy zabieg, żeby delikatnie pobujać dzidziusia, hihihi wink Na pewno zwrócę na to uwagę przy okazji oglądania, bo dowiedziałam się drogą pantoflową, że jedna z moich znajomych ma Bebetto, ale nie dopytałam o model smile
      • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 29.12.11, 17:01
        Zerknęłam na model Magelan i generalnie wygląda bardzo podobnie do Aquariusa, kiedy zrobi się z niego wersję spacerową, więc chyba jednak wolę bardziej uniwersalny Aquarius, bo tam mam i gondolę i spacerówkę, a w ostateczności jeszcze fotelik mogę zamocować smile
        Co powiesz na temat materiału? - dobrze się go czyści? nie blaknie?
        • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 03.01.12, 20:01
          W sumie rozumiem - zdania co do wielofunkcyjnych wózków i tych o konkretnej funkcji są podzielone, sama wiesz, co dla Was najlepsze smile

Ważne, że ten Twój wielofunkcyjny model ma pompowane kółka - to istotne, szczególnie w przypadku gondoli - malucha nie trzęsie, a lekko kołysze.

A co do materiału - czyściłam go już kilka razy na mokro i nic mi nie wyblakło -a mam go w intensywnej czerwieni, także raczej bym zauważyła, że coś nie tak.
      • aga_1980_31 Re: Bebetto - kupić? 29.12.11, 23:30
        taka-owaka napisała : "Hmmm - ja akurat sobie Bebetto całkiem chwalę - sama wybrałam tego polskiego producenta, aby nie mieć problemów z ewentualnym serwisem..."

Tu się zupełnie nie zgodzę a nawet powiem, że serwisy zagranicznych producentów są o niebo lepsze smile
        • sylki Re: Bebetto - kupić? 30.12.11, 00:12
          aga_1980_31 napisała:

> taka-owaka napisała : "Hmmm - ja akurat sobie Bebetto całkiem chwalę - sama wyb
          > rałam tego polskiego producenta, aby nie mieć problemów z ewentualnym serwisem.
          > .."
          >
          > Tu się zupełnie nie zgodzę a nawet powiem, że serwisy zagranicznych producentów
          > są o niebo lepsze smile

Lepsze czy nie, nie ma co generalizować, bo prawda jest taka, że te tanie polskie wózki są z Chin, więc i serwis niekoniecznie musi być świetny wink Tak wiec jakość serwisu nie gwarantuje nam skąd jest wózek i tyle w temacie wink
          • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 03.01.12, 19:43
            Być może niektóre wózki z Polski są produkowane w Chinach, ale raczej nie Bebetto, bo ten jest wyprodukowany całkowicie w Polsce - co w sumie też mnie do niego przekonało. Specjalnie to sprawdzałam w Internecie, bo sporo osób właśnie generalizowało, że jak polskie to pewnie w Chinach robione...

Tak czy siak części niezłe, bo wózek sprawny, a ja,z serwisu, szczęśliwie , korzystać nie musiałam smile
    • lucyna_1980 Re: Bebetto - kupić? 29.12.11, 17:30
      Moja szwagierka miała Murano uncertain
      O zaletach nie będę się rozpisywała - bo jak dla mnie on ich nie miał uncertain
      Wady - ciężki jak cholera, podbijał się masakrycznie, prowadził również, wyglądał hmm.... tak sobie... uncertain , po paru miesiącach tapicerka wygladała tak jakby ktoś ją pozahaczał rzepem (takie kłaczki wychodziły) Ciągle spadało jej któreś koło i ciąglę łapała gumę, i na sam koniec jak pojeźdzała pod krawężnik pękła jej cudna chromowana plastikowa felga ... co sprawiło, że wózek już sie nie doczekał wersji spacerowej bo sama miała juz na niego wkurwa....
      Jak na moje ten model zupełnie nietrafiony... ale solaris czy aquarius juz jakby trochę lepsze... ale nadal bez szału.
    • annulka79 Re: Bebetto - kupić? 30.12.11, 00:21
      tenstar1 to tak na temat Bebetto czy serwisów wózków ?
    • sylki Re: Bebetto - kupić? 30.12.11, 00:50
      tak, ten link ma wiele wspólnego z wózkiem marki Bebetto...kosz jak nic
      • mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 30.12.11, 14:49
        sylki napisała:

> tak, ten link ma wiele wspólnego z wózkiem marki Bebetto...kosz jak nic

Fakt - ten link to akurat reklama jakiegoś systemy blokady uncertain ale oczywiście wlazłam, bo myślałam, że to będzie coś odnośnie wózka Bebetto uncertain
        A swoją drogą, przy nieostrożności rodziców, to chyba i najlepszy wózek nie pomoże uncertain

• mamulka-0 Re: Bebetto - kupić? 12.01.12, 10:23
      mamulka-0 napisała:

> Planuję zakup wózka wielofunkcyjnego - takiego na którym umieszcze gondolę, zro
      > bię z niego spacerówkę lub umocuję nosidełko/fotelik samochodowy. Przeszperałam
      > internet w poszukiwaniu opinii o wózkach Bebetto, bo spodobał mi się wielofunk
      > cyjny Aquarius. .....

Dziewczęta, mój kochany mężczyzna powiedział, że jestem niezdecydowana jak rasowa kobieta i sam zadecydował, że kupuje tego Aquariusa wink Możliwe, że jeszcze w tym miesiącu będę ten wózek miała w domu - dam znać, jak się spisuje wink
      • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 14.01.12, 19:11
        mamulka-0 napisała:
        >
        > Dziewczęta, mój kochany mężczyzna powiedział, że jestem niezdecydowana jak raso
        > wa kobieta i sam zadecydował, że kupuje tego Aquariusa wink Możliwe, że jeszcze w
        > tym miesiącu będę ten wózek miała w domu - dam znać, jak się spisuje wink

Heh - może i dobrze, ja się mnóstwo czasu zastanawiałam i wahałam, i zawsze są jakieś tam wątpliwości - a tu "szast-prast" męska decyzja smile

Dzięki Facebookowi ostatnio znalazłam filmik o Aquariusie - także może taka instrukcja, przyda Ci się do użytkowania - www.youtube.com/watch?v=XiAQlbWefTs . Chociaż, sądząc po mojej spacerówce, użytkowanie jest podobnie proste - bardzo intuicyjne.
        • ilkas2 Re: Bebetto - kupić? 26.01.12, 12:43
          Kurcze, rozglądam się właśnie za wózkiem i też tak myślałam o tym aquariusie. z tego co widzę dużo piszecie o tym wózku. Nie ukrywam, że jak dla mnie jest trochę drogi, dlatego sama nie wiem co robić.
          • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 30.01.12, 23:12
            @ilkas - ja jestem właścicielką spacerówki Magelan, ale oglądałam mnóstwo modeli, w tym te 3w1 i jeśli podoba Ci się Aquarius, lecz jego cena jest za wysoka, to polecam Bebetto Vulcano - funkcje ma bardzo podobne, linię też ładną, chociaż może nie aż tak, ale za to możesz go wykorzystać również jako kołyskę- reklamują, że jest 8w1, ale już dokładnie wszystkich sposobów wykorzystania nie kojarzę...
            • ilkas2 Re: Bebetto - kupić? 01.02.12, 13:56
              No ja jeszcze myślałam nad fabio, bo jest tańszy. Tyle że nie ma skrętnych kół. hm a poza tym coś nie widzę u nich na stronie w sklepie tego vulcano ???
              • yaks Re: Bebetto - kupić? 02.02.12, 13:51
                My też z żoną myślimy nad fabio, bo żonie bardzo się podoba styl tego wózka. Nasza siostra tez ma bebetto tylko, że właśnie aquariusa i bardzo sobie chwali, dlatego też postanowiliśmy kupić wózek z tej marki.
              • taka-owaka Re: Bebetto - kupić? 04.02.12, 01:06
                Może chwilowo nie mają na magazynie - to popularny model...Zresztą możesz zapytać - mają stronkę na Facebooku smile www.facebook.com/bebettoPL?ref=ts W innych sklepach Vulcano są dostępne. A Fabio - stylowy i ponadczasowy - jezeli nie potrzebujesz skrętnych kółek, to faktycznie warto wziąć go pod uwagę.
    • pupi19 Re: Bebetto - kupić? 16.05.12, 10:20
      Bebetto Aquarius
      Zaletą tego wózka jest wygląd i na tym kończą się zalety tego czterośladu.
      Wózek jest ciężki, masywny, w porównaniu z innymi wózkami jest ogromny .Skrętne koła to kpina bo one niby sa ale nie zachowują się jak skrętne, trzeba użyć wiele siły aby się ruszyły ( jazda w sklepie miedzy alejkami bez stracenia towaru z polek to wyczyn godny mistrza ). Wózek nie podbija o zgrozo trzeba kolosa mocno przydusić tylnymi kolami do ziemi aby przednie pokonały przeszkodę, inaczej wózek staje dęba nawet przy zwykłych nierównościach na chodniku ( co się dzieje w tym czasie z naszym dzieckiem ? w gondoli lata po niej całej , przez co się budzi, nie raz się wystraszy, a spacerówce przypięty pasami – lata tylko głowa co tez nie jest fajne.
      Mój egzemplarz był już w reklamacji z powodu :
      - wszystkie elementy skrzypiały piszczały . Naładowali na wszystkie elementy tyle smaru że aż ciekło z niego , a jak wyschło to wszystko to wózek znowu skrzypi.
      - tapicerka była źle zszyta
      - lewe tylne koło od samego początku było krzywe przez co wózek skręcał w prawą stronę . po naprawie nadal skręca w prawą stronę.
      - bo miał połamana jakieś uchwyty ( zaczepy) w środku konstrukcji spowodowane właśnie przez to że wózek źle podbija.( ale to wyszło dopiero w reklamacji)
      - dopatrzyłam się że mój wózek ma inne koła niż producent oferuje na stronie. Koła nie zostały wymienione, baba mnie poinformowała ze tamtych kół nie będzie i tyle. Czy to ma sens ?
      Wózek w prowadzeniu jest sztywny, twardy ciężki – ja jak i dziecko czuje każda krzywiznę ,nierówność na drodze. Chodzenie na spacery to nie przyjemność tylko kara Az się odechciewa.
      Szkoda mi każdego grosika który dałam za ten wózek bo za te pieniądze mogłabym kupić coś o wiele lepszego.
      Pokrywa na gondole jest na magnesy które w ogóle nie trzymają, jak zawieje mocniejszy wiaterek to pokrywa odlatuje , to samo się dzieje gdy przenosimy gondole np. po schodach albo idąc do auta.
      Wszystkie elementy ruchome tj. hamulce, raczka itd… chodzą bardzo ciężko.
      Gondola która może być używana jako kołyska to mydlenie oczu, kołysze się bardzo ciężko , sztywno i głośno.
      Wyjecie gondoli niby jednym ruchem zwalniając blokadę to też żart bo samo zwolnienie blokady wykonuje się dwoma ruchami a 3 to wyciągniecie gondoli.
      Składanie wózka też ma wiele do życzenia , sam stelaż zajmuje sporo miejsca. Jeżdżę mercedesem A klasą i po złożeniu stelaża i wsadzeniu spacerówki w bagażniku nie ma już miejsca na nic a bagażnik mam duży.
      Ten wózek w żaden sposób nie ułatwia życia zmęczonej, zabieganej mamie .
      Jestem bardzo niezadowolona z tego wózka. Nie kupujcie go , bo będziecie żałować tak jak ja.
      • martadudi1989 Re: Bebetto - kupić? 01.10.12, 14:48
        Widziałam w sklepie, już na wystawie plastiki wyglądały jakby miały zaraz odpaść..
        • monikamar3-3 Re: Bebetto - kupić? 05.07.13, 08:38
          też widziałma go na żywo, wg mnie ma okropny stelaż taki srebrny połyskujący, odpustowy... No ale o gustach sie nie dyskutuje.
          I skrzypiał niemiłosierniesad
      • tereferefretka Re: Bebetto - kupić? 01.10.12, 16:01
        no, i wreszcie jakaś opinia godna uwagi ,a nie wnioski z macania w sklepie. nie zazdroszczę przejść z wózkiem,ale może chociaż dla kolejnego dziecka, będziesz wiedziała co jest warte uwagi,a co omijać..
      • promyczek256 Re: Bebetto - kupić? 02.01.13, 20:10
        Witam,

Ja mam wózek Bebetto Aquarius. Korzystam z niego 7 miesięcy.

Wózek faktycznie jest dość ciężki i zajmuje sporo miejsca w bagażniku. Na początku nie mogłam unieść samego stelaża żeby włożyć do bagażnika. Teraz już sie przezwyczailam i nie sprawia mi to większego klopotu. Dodam że jestem drobnej budowy.

Pokrowiec na gondole z magnesami się SPRAWDZA. Nigdy mi się same nie otworzyły a często z córcią wychodzę na spacery i w wiatr, i w deszcz.

Wewnętrzny materiał w gondolce tak jak ktoś opisał poprzednio był lekko krzywo zszyty ale to w niczym nie wadzilo. Tylko tyle ze w jednym miejscu się troszke zwijał.

Kola - faktycznie ja tez mam problem z kolami. Z przodu jedno ma jakas wade i ciagle przebija dentke. Denerwowalo mnie to na poczatku ale w jezdzie nie przeszkadzalo jak nie bylo powietrza.

Wozek faktycznie skrzypi, nasmarowanie nic nie pomaga. U nas to akurat sie sprawdza, corcia szybciej przy tym skrzypieniu usypia smile

Jezeli posiadacz wozka nie musi wnosic go po schodach to polecam. Prowadzi sie go bardzo dobrze. W sklepach tez nim jezdzilam i nie bylo najmniejszego problemu. Gondolka jest obszerna, corka ma obecnie 7 miesiecy i sie jeszcze w gondolce miesci - z tym ze przeszlysmy juz na spacerowke poniewaz zaczyna siadac a w spacerowce sa pasy.

Oprocz wagi (przewaznie tyle wozki waza, obejzalam ich mnustwo przed zakupem) oraz trudnosci w skladaniu stelarza uwazam ze wozek nie ma minusow.
        • promyczek256 Re: Bebetto - kupić? 02.01.13, 20:17
          ... w sumie to zapomnialam napisac jeszcze jedna wade tego wozka otorz wydaje mi sie dosc wywrotny bo z przodu przy tych malych kolkach jest dosc duza amortyzacja i wozek sie bardzo wygina do przodu ponadto jak zostawi sie wozek na kolach lekko skreconych to tez jest do przodu wywrotny. sad
    • kasiekonik Re: Bebetto - kupić? 03.01.13, 20:00
      Miałam okazję pojeździć Bebetto (nie wiem jaki to był model) z kuzynki szkrabem i nie polecam. Jakiś taki plastikowy ten wózek, na asfalcie gładziutkim jadąc strasznie skrzypiał.... uncertain
    • gorligorligor Re: Bebetto - kupić? 03.01.13, 20:07
      Aquarius? sprawdź na żywo, ale waży na pewno więcej, niż 9,5 kg! Info podane o kg, to waga konstrukcji, musisz dodać do tego jakieś 5 kg (gondola lub siedzisko spacerówki) Najlepiej wejdź na facebook'a bebetto i tam poczytaj, popytaj użytkowników. Z mojej obserwacji (ale użytkownikiem nie jestem), polecałabym Ci raczej Solarisa smile
    • darret-5 [...] 12.04.13, 09:52
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • sylki regulamin 12.04.13, 09:56
        nie ten wątek
        • magda79pn Re: regulamin 12.04.13, 12:20
          miałam trzy polskie wózki, wszystkie deltim, ze wszystkich byłam w miarę zadowolona ale... kosztowały po 500zł (nowe) wielofunkcyjne, a podła parasolka za 100zł tak fajnie jeździła że nie dało jej się zajechać smile

w życiu nie dałabym 1600 za polski wózek... jak się dobrze poszuka to można bez problemu za to kupić nowego quinny, jane czy inny
          • gorligorligor Re: regulamin 16.04.13, 08:18
            aaa, żeby nie było, że zachwalam jedynie te bebetto, to dodać muszę, że akurat model Magnum uważam za mało udany=niedopracowany. Moja znajoma aktualnie nim jeździ (dostała w spadku) i sobie narzeka, że ciężki, koła latają, gdzie chcą, mechanizmy ciężko chodzą i buda w gondoli jakby za krótka-ten materiał źle się naciąga.
            • agimiko6 Re: regulamin 05.07.13, 08:07
              ja mam nico plus, użytkuje od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. ładnie wygląda i dobrze się prowadzi. gondolka jest duża i wygodna
              • gorligorligor Re: regulamin 05.07.13, 21:56
                tak, Nico jest akurat fajnysmile Magelan też ok, ma niespotykaną amortyzację z tyłu (jakby niezależną, nawet da się pobujać dzieckiemtongue_out). Oczywiście to jeszcze nie jakość Jane, czy Teutoni, ale i tak jest nieźle. Jam zadowolona w 100%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka